קישקע לחמין

קישקע לחמין../images/Emo92.gif

שלום לכולם! אני רוצה להכין קישקע לחמין. מישהו מכיר מתכון טוב ?

clcl

New member
קישקע לחמין../images/Emo3.gif

מתכון: קישקע לצ'ולנט החומרים: 1 מ' מעיים רחבים במיוחד עבור המילוי 1.5 ק''ג שומן בקר+ 1.5 ק''ג שומן אווז ו/או עוף חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס''מ 100 ג' פירורי לחם 3 בצלים גדולים קצוצים 2 כפיות מלח 2 כפיות פלפל קצוץ טרי ½ כפית פלפל אנגלי 50 ג' שורש סלרי טחון הוראות הכנה: 1.להשרות את המעי בסיר מים. להסיר שומן מיותר והנח בצד לצורך השימוש במילוי. כשהמעי מרוכך, להשרות במים קרים ולנקז את תוכו של המעי משני הצדדים. 2. כשהמעי נקי, לתפור במחט וחוט סטנדרטים את שני קצוות המעי ליצירת צינור ארוך. 3. לערבב את 1/3 מכמות השומן של שלושת הבשרים. להכניס את המילוי לתוך הצינור בקלילות ותפור את הקישקע לסגירה מלאה. 4. להניח את הקישקע מעל תבשיל הצ'ולנט ולבשל יחד במשך הלילה בחום נמוך. 5. כשהקישקע מתחיל להתנפח, לדקור אותו מספר פעמים עם המחט כדי לשחרר את האוויר, על מנת שלא יתפוצץ. 5. להגיש חם. הערות: מקור המתכון: מסעדת אלימלך

clcl

New member
מתכון: הלזעלך-צוואר עוף ממולא

מתכון: הלזעלך-צוואר עוף ממולא רכיבים: עור צוואר תרנגולת (או כל עור של תרנגולת תפור לשקית קטנה) המלית: 2 כפות קמח או מצות שבורות מורטבות 2 כפות בצל קצוץ 1,2 כפות שומן עוף או אווז לבישול: 1 בצל פרוס שומן אווז תבלינים או מרק עוף אופן הכנה: מערבבים יחד את כל חומרי המילית ממלאים את כיס העור. סוגרים בתפירה. הבישול: דרך ראשונה: מטגנים על אש נמוכה עם טבעות בצל ותבלינים עד שה"הלזעלך" מזהיבים יפה מכל הצדדים. דרך שניה: מבשלים במרק עוף רותח עד שה"הלזעלך" צפים. דרך שלישית: חולטים את ה"הלזעלך" במים רותחים ומוסיפים לחמין. הערות: מקור המתכון: רבקה ליבוביץ מכרמיאל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

אני מכירה את המתכון

הבעיה היא שדי קשה למצוא היום בחנויות ובשווקים צוואר עוף ולהתחיל לתפור עור לשקית לוקח המון זמן וזה לא כדאי.

clcl

New member
א. זה הרבה יותר קל מאשר לנקות מעיים

ב. תחפשי אטליז שכונתי בו תוכלי למצוא ללא בעיה ג. הזמן ל"חיסכון".... לקנות עופות שלמים ולפרק אותם לבד בבית או לבקש שיפרקו אותם במקום ואז תוכלי להינות מכל חלקי העוף אותם הם "זורקים"... למשל: כאשר הם מסירים את חזה העוף נותר גב העוף.... ממנו ניתן להכין מרק עוף יחד עם הגרוגרות והכנפייים...וכיוב'

נכון, את צודקת

אבל אם אני קונה אז אני מבקשת רק את העור של הגרון. אני גם חושבת על הערך הקלורי ונראה לי שפחות משמין לאכול מעיים ממולאים ולא עור.

clcl

New member
לא חייבים לאכול את העור. אני אף פעם

לא אוכלת את העור.... תמיד רק את התוכן.

מבחינה קלורית זה אותו הדבר

כי חלק מהשומן נמס ונספג באוכל. זה כמו שתבשלי עוף עם עור ולפני שתאכלי תורידי אותו. הערך הקלורי אותו הדבר.

אפשר להשות את זה עם עור של עוף שלם

ולא רק צוואר. פשוט קונים עוף ומורידים ממנו בזהירות את העור

למעלה