קישור בין VB6 לACCESS 2003

קישור בין VB6 לACCESS 2003

*השאלות ניכתבו לאחר הרצת חיפוש בפורום* אני מתכנת מתחיל (מאוד) ב-VB6, וברצוני לקשר בינו לבין DATA BASE של ACCESS 2003. כמה שאלות בסיסיות (אני מניח שיבואו עוד בהמשך
): 1. איך בכלל מקשרים בין השניים (בהנחה שיש לי כבר טבלה באקסס)? אפשר לקבל הסבר בסיסי ברמת התפריטים? כלומר "פתח את TOOL-->DATABASE, בחר את... וכד')-או לחלופין אולי להפנות אותי לקישור עם הסבר ברור..? 2. הבנתי שישנה בעיה לקשר בין VB6 לACCESS 2003. יש לי SP5 ל-VB. האם עליי להוריד עוד עידכונים חוץ מזה?

עצמונאי

New member
טוב אז קודם כל ברוך הבא.

ובהצלחה בהמשך הדרך. ולעניננו VB לא תומך באקסס 2003 אתה צריך להמר את הבסיס נתונים שלך לגרסה 2000 או לגרסה 97 אבל בכל זאת הקישור שלך מVB לאקסס הוא תלוי אם אתה משתמש בבסיס נתונים ADO או DAO או במשהו אחר אבל את כל זה אתה יכול ללמוד ממש בקלות באתר של דוקטור VB ג€ ישנם מאמרים ממש שווים אפילו למי שיודע ברמה מתקדמת אז זה הכתובת WWW.DR-VB.CO.IL בהצלחה.

תודה.. ושתי שאלות ../images/Emo13.gif

1. חשבתי שהתקנת SERVICE PACK 5 או SERVICE PACK 6 אמורה לפתוח את בעיית התאימות, לא? 2. מה נוח יותר לשימוש - ADO או DAO ? ויש גם ODBC, נכון?

עצמונאי

New member
שמח לעזור.

טוב בנוגע לשאלה הראשונה אני לא ניסיתי ואם יש מישהו שכן אז אשמח לקבל יעוץ בנוגע לשאלה השניה תלוי בסוג הפעולות שאתה צריך למשל בסיס נתונים מרוחק ברור שעדיף ADO לעומת זאת סתם כך אני אישית מעדיף DAO כי אקסס יותר גמיש איתו. בכל זאת שיקול שלך בהצלחה.

ומה לגבי ODBC?

הוא קשור לשני האחרים? בסיס הנתונים שלי הוא לא מרוחק, הוא על המחשב שעליו אני מפתח (פרוייקט גמר..).

הערות, תיקונים והצעות

1. אין בעיה עם החיבור בין VB לכל גירסה מספיק פופולרית של אקסס: 97, 2000, XP, 2003 והיד נטויה. מה שקורה לפעמים זה הסיפור הבא: אנשים מתקינים VB6, שקיים כבר משנת 98. אנשים מתקינים אופיס XP (או 2003). ברור שיש פער מסוים, כי ב 98 עוד לא באמת ידעו מה יהיה ב 2003 (ואולי כן
). לכן צריך לעדכן את הדרייברים של הגישה למסדי נתונים. חבילת העדכון נקראת MDAC. כבר כתבו על זה פה ושם תשובות בפורום. תחפש לפי המילה MDAC או שתחפש ב MSDN. אחרי שגירסת ה MDAC המעודכנת מותקנת - אין בעיה להשתמש באקסס 2003. 2. תעבוד עם ADO. נקודה. יש מספיק מאמרים שמסבירים למה, אל תטריח את עצמך
. 3. בזמנו אלון וינשטיין (אחחח... נוסטלגיה) כתב מאמר מצוין על ADO וצעדים ראשונים שם. זה צריך להיות בפורום (במאמרים או ב FAQ). 4. ה SP האחרון ל VB6 הוא SP6 (למיטב ידיעתי/זכרוני). בהצלחה! נ.ב. - הצעה למנהלים: להוסיף לינק לטאגליינס לדף ההורדות של MDAC.

למעלה