קישור בין ComboBox ו-Datagrid

dc24

New member
קישור בין ComboBox ו-Datagrid

שלום לכולם עשיתי תוכנית קצרה שמכילה שני DataGrid-ים. DataSet אחד שמכיל שתי טבלאות אחת ORDERS ואחת ORDERDETAILS, וכמו כן RELATION בין שתי הטבלאות בקשר אחד לרבים. כשאני מריץ ובוחר שורה ב-ORDERS אוטומטית ה-DG השני מתעדכן ומציג את פרטי ההזמנה. אני מנסה לעשות את אותו דבר רק שבמקום ORDERS יהיה לי COMBOBOX שיכיל את מספרי ההזמנה בלבד. משום מה - בהפעלת הפתוכנה ה-DG מתעדכן (פרטי ההזמנה הראשונה שאוטומטית נבחרה בקומבו) אך בשינוי של הקומבו אני לא יודע איך לעדכן את ה-DG. מישהו יודע ?? תודה

itaym02

New member
פתרון מעט חאפרי

אני חושב שיש דרך יותר טובה - אבל בינתיים...הבעיה היא שצריך לרפרש את הDG כאשר משתנים הנתונים שלה (אני מניך שמדובר בWINFORM).
T2dataGridActions.SetDataBinding(null,null); T2dataGridActions.SetDataBinding(LastXTransactions,null);//Here I rebind my data​

dc24

New member
מצאתי את הפתרון

מה שצריך לעשות זה ככה (dg=datagrid lb=listbox) בהנחה שיש dataset and relation 1) לחבר את ה-LISTBOX או ה-COMBOBOX ל-DATASET ב-DataSource. 2) להגדיר את הנתון המקשר (מקביל ל-DataMember) 3) את ה-DATAGRID לחבר לקישור בין שתי הטבלאות
lb.DataSource = dataSet1 lb.DisplayMember = "Orders.OrderID" lb.ValueMember = "Orders.OrderID" dg.dataSource = dataSet1 dg.DataMember = "Orders.relOrderDetails"​
זה הכל ...

למעלה