קישורים

nazgard

New member
אני צריך בבקשה עזרה לפירוש

ישנם שני פרקים שאני צריך פירוש והם לא מופיעים בספר של פלורה וניצקי הפרקים הם איוב ח' 1 - 7 ואיוב ט' איוב ח' 1 - 7 1 ויען בלדד השוחי ויאמר. 2 עד-אן תמלל-אלה ורוח כביר אמרי-פיך. 3 האל יעות משפט ואם-שדי יעות-צדק. 4 אם-בניך חטאו-לו וישלחם ביד-פשעם. 5 אם-אתה תשחר אל-אל ואל-שדי תתחנן. 6 אם-זך וישר אתה כי-עתה יעיר עליך ושלם נות צדקך. 7 והיה ראשיתך מצער ואחריתך ישגה מאד. איוב ט' 1 ויען איוב ויאמר. 2 אמנם ידעתי כי-כן ומה-יצדק אנוש עם-אל. 3 אם-יחפץ לריב עמו לא-יעננו אחת מני-אלף. 1 תשובת אליהוא לטענה זו 4 חכם לבב ואמיץ כח מי-הקשה אליו וישלם. 5 המעתיק הרים ולא ידעו אשר הפכם באפו. 6 המרגיז ארץ ממקומה ועמודיה יתפלצון. 1 הגדרה: עתוד = עומד (עמוד , מוסד , איתן , רגל , במה) 7 האמר לחרס ולא יזרח ובעד כוכבים יחתם. 8 נטה שמים לבדו ודורך על-במתי ים. 1 הגדרה: עתוד = עומד (עמוד , מוסד , איתן , רגל , במה) 9 עשה-עש כסיל וכימה וחדרי תמן. 1 הגדרה: חדרי תמן = מזרים / מזרות 10 עשה גדלות עד-אין חקר ונפלאות עד-אין מספר. 11 הן יעבר עלי ולא אראה ויחלף ולא-אבין לו. 12 הן יחתף מי ישיבנו מי-יאמר אליו מה-תעשה. 13 אלוה לא-ישיב אפו תחתו שחחו עזרי רהב. 14 אף כי-אנכי אעננו אבחרה דברי עמו. 15 אשר אם-צדקתי לא אענה למשפטי אתחנן. 16 אם-קראתי ויענני לא-אאמין כי-יאזין קולי. 17 אשר-בשערה ישופני והרבה פצעי חנם. 18 לא-יתנני השב רוחי כי ישבעני ממררים. 19 אם-לכח אמיץ הנה ואם-למשפט מי יועידני. 20 אם-אצדק פי ירשיעני תם-אני ויעקשני. 21 תם-אני לא-אדע נפשי אמאס חיי. 22 אחת היא על-כן אמרתי תם ורשע הוא מכלה. 1 צדיק - תמים 23 אם-שוט ימית פתאם למסת נקים ילעג. 24 ארץ נתנה ביד-רשע פני-שפטיה יכסה אם-לא אפוא מי-הוא. 25 וימי קלו מני-רץ ברחו לא-ראו טובה. 26 חלפו עם-אניות אבה כנשר יטוש עלי-אכל. 27 אם-אמרי אשכחה שיחי אעזבה פני ואבליגה. 28 יגרתי כל-עצבתי ידעתי כי-לא תנקני. 29 אנכי ארשע למה-זה הבל איגע. 30 אם-התרחצתי במו-שלג והזכותי בבר כפי. 1 רחץ - התרחץ 31 אז בשחת תטבלני ותעבוני שלמותי. 32 כי-לא-איש כמני אעננו נבוא יחדו במשפט. 33 לא יש-בינינו מוכיח ישת ידו על-שנינו. 34 יסר מעלי שבטו ואמתו אל-תבעתני. 35 אדברה ולא איראנו כי לא-כן אנכי עמדי. בבקשה עזרה

taltal12

New member
פתרון כל הבגרויות בתנך

http://www.planetnana.co.il/shatza/Exams/answers.htm

סוריאל

New member
דעת מקרא

עולם התנ"ך מקרא לישראל (אם כבר יצא פירוש לאיוב בסדרה הזו) ת"ך מפורש ע"י א. כהנא וכן הלאה. לא חסרים פירושים.

פלגיה

New member
אנא, בבקשה

לא להשתמש בפורום כ"לוח מודעות" וכמקום לקישורים. זה לא מכבד ולא מנומס.

ayelet972

New member
סליחה, אבל...

סליחה, אבל אני חדשה כאן ולא הובנתי נכונה. חשבתי שהסאטירה התנכית תפתח דיון על הדמויות עליהן נכתבה הסאטירה. כנראה שהייתי צריכה להסביר יותר...

פלגיה

New member
פשוט לפתוח את הדיון הזה

לכתוב את דעתך, מה אהבת שם, מה לא. אפילו לכתוב "מה דעעתכם" זה פתח לדיון. אחרת זה נראה סתם כמו מישהו שזרק קישור (אולי אפילו פרסומת) והלך לו.

ayelet972

New member
סליחה, אבל...

סליחה, אבל אני חדשה כאן. לא הובנתי נכון. רציתי לפתח דיון על הדמויות שאוזכרו בסאטירה התנכית אליה הפניתי (שמשון - האם היה בריון חמום מח כפי שעולה מהסאטירה, לבן - באמת היה נוכל כזה גדול או שאולי ההיפך נכון? וכו'). כנראה שהייתי צריכה להסביר יותר. מצטערת.

ayelet972

New member
סליחה, אבל...

אני חדשה כאן. לא הובנתי נכון. רציתי לפתח דיון סביב הדמויות התנכיות כפי שהוצגו בסאטירה אליה הפניתי. כנראה שלא הסברתי מספיק.

למעלה