קישורים וכתבות

gs1234

New member
טבעונות זה לא מספיק

אחת הבעיות השכיחות בגילאים מבוגרים היא אובדן הזיכרון.

לאחרונה כמה חוקרים בדקו את ההשפעה של אורח חיים בריא על איבוד הזיכרון ועל בריאות הלב בגיל מבוגר, אצל 2235 נבדקים במשך 35 שנה.

הם בדקו חמישה גורמים:
פעילות גופנית (התעמלות)
לא לעשן
משקל גוף תקין
תזונה בריאה
הימנעות מאלכוהול

המחקר גילה שלפעילות גופנית יש את ההשפעה הטובה ביותר על ההזדקנות, יותר מהגורמים האחרים.

החוקרים התפלאו מעוצמת ההשפעה של אורח חיים בריא על המזדקנים, ואמרו "אורח חיים בריא יעיל הרבה יותר מטיפולים רפואיים ומכל טיפול מונע."

קישור: http://www.independent.co.uk/life-s...venting-dementia-researchers-say-8994202.html

subatoi

New member
אתמול ראיתי שלט מחוץ לחנות ביצים,

שלט שאמר "ביצים מיוחדות לחמין". במה הן שונות מביצים רגילות?

(אגב, מתי התחיל הקונספט הזה של חנויות שמוכרות רק ביצים? אני לא זוכר את זה מפעם, זה רק בשנים האחרונות, לא? מי הקהל של זה?)

gs1234

New member
תמיד היו חנויות כאלה

בעיקר באיזורי תעשייה ובשווקים. בכל שוק יש חנות אחת או יותר כאלה. הקהל הוא משפחות שאוכלות הרבה ביצים... יש כאלה שמכינים בשבת עוגה עם 4 ביצים, ועוד ביצים בג'חנון או בחמין, ועוד כמה בפשטידה וכו'.

לגבי ביצים לחמין, אני חושב שהן עם קליפה קצת יותר עבה ואז הן לא מתפוצצות בתוך החמין (או הג'חנון).

מוזר לי להיות המומחה של הפורום לביצים, אחרי כל כך הרבה שנות טבעונות...

בילי28

New member
שליש מאוכלוסיית העולם סובלת מאנמיה

את המחקר הזה אפשר וראוי להציג בפני כל מי שיטען שטבעונות גורמת לאנמיה. האם שליש מאוכלוסיית העולם טבעונית? (הלוואי).

Anathema Device

New member
את זה דווקא לא

"אוכלוסיית העולם" כוללת גם אוכלוסיה עניה ובתת תזונה.

בילי28

New member
טור מבריק של אורן בן יוסף

בבלוג "על ארבעה סוסים". לגזור ולשמור.

בילי28

New member
פרופ' אמיר חצרוני מותח ביקורת

על ביטול ההרצאה של גארי במכללת אריאל.

האמת - דווקא הופתעתי מאוד ולטובה. יותר מפעם אחת קראתי טורים של חצרוני אשר קוממו אותי מאוד. כאשר ראיתי שהוא זה שכתב את הטור, הייתי בטוחה שאני עומדת לקרוא שפע של דברי גנאי על גארי ועל טבעונים וטבעונות בכלל. שמחה מאוד לראות שטעיתי. לצערי גם לי יש דיעות קדומות ולא מבוססות על אוכלוסיות מסוימות. מקווה שאצליח יום אחד להשתחרר מהן.

עמית184

New member
דווקא אני לא ממש הופתעתי, הוא רמז כבר בעבר,

לא אחת, על חיבתו לעניין הטבעוני, על אהדתו הבסיסית לעניין של גרי יורופסקי, ובעיקר כתב על העדפתו כלבים (כולל ההאסקי הפרטי שלו) על פני אנשים

כעת מסתבר שהוא צמחוני כבר 30 שנה, בשאיפה להיות טבעוני.

בילי28

New member
אני מברכת על כל מי שמסתבר שהוא שייך

למחנה שלנו, יהיו דיעותיו בנושאים אחרים אשר יהיו. אני חושבת שעצם האהדה שלו לחיות בכלל ולנושא הטבעוני בפרט, בכל זאת מעידה עליו משהו. גם אני רחוקה מלאהוב אותו, אבל כבר לא פוסלת אותו על הסף כמו שעשיתי עד עכשיו.

Gidi Shemer

New member
נסכים שלא להסכים

אני פוסל אנשים כמוהו על הסף. זה שבנקודה אחת על הספקטרום המוסרי הוא אולי שותף לי לא מכשיר את הש...

עליו נאמר= לא מעוקצו ולא מדובשו.

purplegiraff

New member
יש מצב שבמקרה שלו הוא הדוגמה האחת המושלמת

ל"טבעונות" מתוך שנאת אדם והעדפת בעל חיים" באופן מאד קיצוני וגורף כמו שכל כך אוהבים להגיד על טבעונים....

בהחלט לא כבוד גדול
והחיבור שלו ליורופסקי נובע בעיני בעיקר מתוך חיבה לפרובוקציות ואולי תחושת הזדהות עם מי שמעז לפתוח את הפה ולהיות מאד לא פוליטיקלי קורקט בשם אמונותיו
(להבדיל אלפי הבדלות בין העמדות החצרוניות האופייניות והעמדות היורופסקיות כמובן)

עמית184

New member
כל אדם נוסף שנמנע מאכילת חיות וחוסך שחיטתן של

עשרות ומאות בע"ח בשנה - הרי זה מבורך.

אני מסתכל על זה מחצי הכוס המלאה של בע"ח שנחסכה מהם השחיטה, ולא מחצי הכוס הריקה של זהות האדם שחסך זאת מהם.

בסופו של דבר האידיאל הוא שכולם - כ-ו-ל-ם - יצטרפו, לא? כל האנושות כולה, גם האנשים הבזויים ביותר.

Gidi Shemer

New member
כן, ברור, אין לי עם זה בעיה

מה שבתכוונתי לומר הוא שזה שהוא עבר לטבעונות לא הופך אותו לפחות בזוי בעיני, וששהעובדה שהוא טבעוני או צמחוני לא מוסיפה כבוד לטבעונות או צמחונות.

אבל אכן, כמה יותר ככה יותר טוב.

למעלה