קישוט מדהים לעוגה:

beagle

New member
קישוט מדהים לעוגה:

אני תמיד מכינה אותו. זה מספר שפעם היה לי, לא משהו מפורסם, ואני לא מוצאת אותו עכשיו, כמובן, אבל זוכרת בעל-פה: 100 גר` שוקולד מריר. להמיס מעל אדים עם כפית שמן. לקחת עלים. אמיתיים. הם צריכים להיות בגודל סביר, לא רעילים, ושה``עורקים`` שלהם יבלטו. מורחים את השוקולד המומס על החלק התחתון של העלה (איפה שהעורקים בולטים). להכניס למקפיא לכמה שעות. להוציא, לקלף את העלה, ןלקבל העתק מקסים של עלים משוקולד. אני גם מכינה אותם משוקולד לבן, וזה יוצא ממש יפה על עוגות עם ציפוי שוקולד. רק שבשוקולד לבן צריך להזהר בהמסה, כי יש לו נטיה להשחים במהירות. דרך אגב, בטח מישהו פה יודע - ממה ואיך מכינים שוקולד לבן??? :-()

beagle

New member
שכחתי להוסיף

שאני משתמשת בעלים משיח ורדים (לא עלי כותרת, עלים ממש, הירוקים), והם עונים על הקריטריונים בדיוק. אבל קרה שנתקעתי בלי, ואז פשוט קפצתי לחנות הפקחים ליד הבית והצקתי למוכר בבקשות מוזרות (``שיהיה לא רעיל ועם עורקים בולטים???``) ויש עוד שמתאימים. אני רק לא זוכרת איזה צמח זה היה...

רובנס

New member
בכדי להמיס שוקולד לא צריך שמן

ושוקולד לבן מרקמו שונה אסור לערבב אותו אלא להמיס בבן מרי(סיר עם מים רותחים על להבה נמוכה מעליו קערה או צלחת ובה שמים את השוקולד) ואת מה שאת עושה לעלים עשי גם לפרחים פרקי שושנה ושמרי על הסדר שלה עלה עלה מרחי את השוקולד שימי בצלחת עמוקה בצורה כזו שעלה הכותרת ישען על הדופן שימי בהקפאה קלפי וסדרי ישירות על העוגה כך:שימי לידך שושנה נוספת לפעם הראשונה ראי איך עלי הכותרת מסודרים והחלי להניח אותם מהחוץ פנימה ,מהגדולים לקטנים בהכנת העלים מרחי את עורקי העלה וחלק מהעלה בשוקולד לבן ותכף צפי את כל העלה בשוקולד חום וראי מה זו תוצאה יפה,מה ז`תמרת יפה יפהפיה ויש עוד אך זה לפעם הבאה

beagle

New member
אני באמת ממיסה תמיד

על אדים ולא ישר על האש. אני בודאי אנסה את שילובי השוקולד, זה נשמע יפהיפה. את עלי השושנה גם אנסה. לגבי השמן, אני הבנתי שזה אמור לתת מרקם מבריק יותר לשוקולד המומס, אבל אולי הוטעיתי???

שיגריס

New member
BEAGLE, יש לי כמה דברים לשאול:

קודם כל, יש תגוה לגבי השמן בשוקולד: הוא ממלא את מקום החמאה או המרגרינה ואכן מוסיף ברק אבל עדיפות גבוהה יותר לשניים הראשונים. כעת לשאלותי: עדיין לא ניסיתי את עוגת השוקולד-תפוז אך ממה שקראתי - היא מזכירה לי מאד מאד עוגה שאכלתי בצבא ואשר הכינה אותה חיילת למסיבת שחרור. האם, במקרה, שירתת בחיל חינוך או חברתך ממנה לקחת את המתכון שירתה בחיל? נורא מסקרן אותי כי אותה חיילת שאינני זוכרת את שמה כי היא השתחררה קצת אחרי שאני התגייסתי, הקסימה אותי כבר אז ביכולת האפיית שלה. מיכל

beagle

New member
לא :cool:

לא הכנתי את העוגה הזאת אז, כי לא הכרתי את העוגה הזאת אז. וגם לא הייתי בחיל חינוך. בזמן הצבא התמקדתי יותר בסטייקים, כל פעם שנשארתי בבסיס שבוע ברציפות... לגבי החברה - היא היתה בחיל הים. אבל דיברתי איתה אתמול, והיא אמרה שהעוגה הזאת הופיעה בשני ספרי בישול שונים, כך שמתברר שהיא נפוצה יותר משחשבתי. בכל מקרה, עוגה נפלאה. כשהיא קרה יש לה מרקם של פאדג`, והשמנת החמוצה בציפוי מעדנת את הכבדות של כל השוקולד.

דווקא

למטרה ספציפית זו, עדיף להשתמש בשמן ולא בשומן מוצק על מנת שלתוצאה יהיה ברק. שימוש בשומן מוקשה דוגמת חמאה, יניב תוצאה אטומה ולא מבריקה.

רובנס

New member
ודבר נוסף ששכחתי לציין הוא שאני

לא משתמש בעלי ורדים צורתם פשוטה ולא מעניינת אני לעיתים משתמש בעלי עץ הצפצפה או בעלים של יסמין או בעלים של שיח המשמש כגדר חי יש פרחים קטנים וסגולים שאח`כ הופכים לפרי עגול וצהוב ובתור ילדים היינו מושכים את הפרי וזורקים אחד על השני מענין שאינני זוכר את שמו בכל אופן עליו יפהפיים וורידיו משורגים ולעלים אני בוחר בעיקר את העקומים הכעורים והקמורים המשוננים מעוותים משהו והמה הנותנים את האפקט הטבעי ביותר והיפה ביותר ואני לא משתמש בשום שומן בשוקולד אך קיבלת תשובה למה כן וזה מה חשוב

רובנס

New member
וכי מה ניתן לצפות מאדם שראשו בעננים

ליבו על בד הפשתן וידיו מושכים במכחול מזה שנים

דפדפ

New member
ואמר כבר הארכיטקט המפורסם

פרנק לויד רייט``Dining is and always was a great artistic opportunity.`` --Frank Lloyd Wright (1867-1959), American Architect

נופר 30

New member
אם אני לא טועה קוראים לספר שוקולד

מלמדים שם כל מני שיטות לקישוטים וכל המרשמים הם לדברים עם שוקולד אם זה נכון אז יש לי אותו היום אני אבדוק את שמו בבית נופר

למעלה