קישוט חצר הגן

noaaaa

New member
קישוט חצר הגן

הגינה שלנו כבר מוכנה, הכנו שלטים לכל מה ששתלנו וקצת קישטנו את הגדר עם ציורים מנויילנים של פרחים וחלזונות.
הייתי רוצה לשדרג קצת את החצר עם כל מיני "קישוטים" מחומרים ממוחזרים.
ראיתי פעם ביזה גן פסל מקסים מקסים מעיסת נייר- הם הכינו צב כשהשריון שלו היה גיגית הפוכה- יש למישהי כאן איזשהו רעיון או מושג איך בדיוק מכינים את הצב הזה או כל פסל סביבתי אחר עם הילדים?

דבר שני - אני רוצה לקשט את הגג של ארגז החול עם בקבוקי מים מינרלים שנגזור כמו פרחים ונדביק מדבקות- איך אני תולה את זה?

noaaaa

New member
אני אנסה חוט דיג

התארחנו שבוע שעבר בגן, שם ראיתי שתלו איזשהו קישוט עם גומי רגיל.
אני אבדוק מה שיש בגן. תודה

שימי לב שלא כל מיחזור הוא באמת טוב, ועוד

לדוג' - לגזור פרחים מבקבוקי שתי ה- לא עוזר לסביבה, אלא פוגע בה!
במקום שהחורמ הזה באמת יגיע למיחזור, וישמש ליצירת מוצר אחר,
אם תגזרו אותו, לאניתן ינינ למחזר אותו (בישראל ממחזרים אך ורק פלסטיק מסוגים מסוימים, ובתנאי שצורתו היא של בקבוק! אחרת המכונות לא מסוגלות לטפל בחומר. יש למיטב ידיעתי 2 רשויות מקומיות בלבד במדינה שמפעילות כרגע איסוף פלסטיקים מסוגים אחר).

אז את עושה משהו שנראה שהוא מחזור=אקולוגיה. אך למעשה זה אנטי-אקולוגי. לפני שהתחילו לאסוף ולמחזר בקבוקי שתיה בארץ,ה מצב היה אחר, היום זה לא נכון להשתמש בהם כחומר גלם ליצירה.

לגבי עיסת נייר - גגלי, זה קל להכין, יש כמה שיטות שונות. בעיקרון זה נייר/עיתון עם דבק כלשהו. יש מי שמערבב דבק פלסטי עם מים, אחרים מכינים דבק-בצק, יש כמה גרסאות שונות. אפשר גם ממש עיסת נייר (גושים של חומר), ואפשר לפרוש נייר רשטו בשכבות. שתיש יטות עבודה שונות. לא משהו שיחזיק בחוץ בגשם.

הכי טוב זה להכין פסלים מבוץ. לבקש מאיזו פנצ'ריה צמיגים מקולקלים. לערבב קש עם בוץ, ואת זה גם בונים בשכבות זו על זו. גם תמצאי לזה כמה מדריכים ברשת. אפשר להכין פסלים ממש שאפשר לשבת עליהם או לטפס עליהם.
יש המון דוגמאות ברשת. במשק ברזילי בשרונה (ליד הוד השרון), יש גם ספסלים שנעשו כך וגם איזה דרקון שאפשר לטפס עליו. בכליל יש גם מתקני טיפוס כאלו...

בבקשה ו..

הנקודה היא שזה לא אקולוגי.

נהוג להשתמש במילה מחזור באופן גורף - מכיוון שהשתמשו בה כך לפני שהתחילו לפרוט אותה לכמה גוונים שונים..
Reuse
Recycle
Upcycle
וכו'..

ושוב, מבחינתי הנקודה המהותית היא האם אני תורמת או פוגעת למאמץ האקולוגי.

בהצלחה.

בשמחה

וגם... באמת בעבר זו היתה האפשרות הכי טובה לשימוש בבקבוקים האלו.
לפני שהיה בארץ איסוף ומחזור.

ולפעמים קשה לנ לשים לב שמה שאנחנו רגילים לעשות כבר אינו מתאים/נכון/הכי טוב, ביחס למציאות שהשתנתה.

בהצלחה.

למעלה