קישואים קווקזים

Rebeccan

New member
קישואים קווקזים

מתכון שהוצג בתכנית של גיל חובב הוכן ע"י יפה ירקוני (הערות שלי בסוגריים)
ח ו מ ר י ם 7 קישואים (קטנטנים) בצל (1 גדול או 2 בינוניים) 6 שיני שום מיץ מחצי לימון 2 עגבניות קלופות וחתוכות קטן כף אבקת מרק (אפשר במקום מלח ופש"ג) כפית טחינה גולמית (שמתי 2) שמן זית לטיגון מוצגים בצילום הראשון
פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
קישואים קווקזים - אופן ההכנה1

1. חותכים את הקישואים לריבועים וקוצצים דק את השום והבצל 2. מטגנים את הקישואים, הבצל והשום על אש חזקה עד שהם מזהיבים, ומנמיכים את האש ללהבה קטנה [אני טיגנתי את הבצל, הוספתי שום קצוץ אחרי אידוי של מספר דקות, הוספתי את קוביות הקישואים וערבבתי (בצילום)] פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
אני אוהבת קישואים צעירים וקטנים

פשוט חותכת ל-4 לאורך ואז פורסת (ללא קילוף) - לא ממש ריבוע ... אבל הכי קרוב פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
קישואים קווקזים - אופן הכנה2

לאחר הזהבת הקישואים - 3. מוסיפים למחבת את העגבניות. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. [אני הוספתי את העגבניות, ערבבתי יחד. הוספתי מעט מלח ופש"ג (פלפל שחון גרוס) הוספתי מעט מים אחרי מספר דקות. יש לבשל עד לריכוך קל של הקישואים] פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
קישואים קווקזים - אופן הכנה3

4. מוסיפים את הטחינה, הלימון ואבקת המרק. מוסיפים קצת מים (לפי העין) ומערבבים [אני ערבבתי יחד את הטחינה, לימון ומעט אבקת מרק. הוספתי עוד 1/2 כפית מלח והשלמתי עם עוד טיפה פש"ג - במקום א.מרק] פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
קישואים קווקזים - אופן הכנה4

יש לבשל כמה דקות - אני הוספתי מעט מים, כדי שהתבשיל לא יצא יבש מדי ערבבתי מדי פעם - לבישול אחיד זמן בישול כולל 15-18 דקות פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
../images/Emo51.gif

לא לוותר על הפטרוזיליה ... ואפילו טפטפתי טיפה לימון (בעצם ליים, שקניתי בנצרת) מצוין כשזה קר ... כשהיה חם היה לו טעם אחר .. מענין למה פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
בכולם יש זרעים

פשוט בצעירים הזרעים (גרעינים) מאוד קטנים ולא מורגשים אני אמרתי - מעדיפה את הצעירים (יו, בעצם גם בחיים
) פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
קישואים קווקזים - הגשה ../images/Emo13.gif

לפי המתכון המקורי - 5. מכבים את האש ונותנים לסלט להתקרר. 6. הצעת הגשה: מעבירים את הסלט לצלחת גדולה ומקשטים מסביב בפטרוזיליה קצוצה או זיתים חתוכים. הערות: א) ציפיתי לטעם מודגש יותר של טחינה ב) אפשר לאכול כך, אפשר להגיש עם פירה ג) הטעם לא מדהים - בסדר ד) אולי אפשר להוסיף את הטחינה לאחר הבישול? ה) כנראה שאשמור אמונים לקישואים הרגילים שלי
|בתאבון|
פרינצסה
בגן הפרחים

מותק מהיום כל מה שאת מבשלת את

מצלמת, כותבת, עושה סדנה ומעלה לפורום, תענוג לראות שהכל אסתטי

pirge

New member
תודה רבה רבקה.../images/Emo45.gif ראיתי את כל הע

הערותיך,לגבי התבשיל. אולי אפשר להכין כמו במתכון הפטריות שנתתי עם הטחינה. לטגן את הקישואים עם הבצלים עד להשחמה ולתבל פיקנטי. לסדר בתבנית פיירקס. לצקת את הטחינה ולאפות עד לבעבוע. לגבי הרסק עגבניות-אני לא בטוחה. רסק עגבניות משולב עם טחינה? מה את אומרת? טוב, זה משהו אחר לגמרי ובטח לא קווקזי. אבל תודה רבה על הסדנת הכנה היפה שהבאת לנו. אין כמו לראות סדנה ולהרגיש אצלך במטבח.

למעלה