קיר מגבס

Niamh

New member
קיר מגבס

איך תולים על קיר מגבס פוסטר, בלי להוציא את המשכורת החודשית שלי על מסגרת (ובלי לפרק את הקיר במידה וימאס מהפוסטר)?

wil

New member
2 אפשרויות

1. אפשר לקנות מסגרת במשכורת של כמה דקות עבודה, באיקאה. 2. אפשר להדביק את הפוסטר לקיר עם חומר שנקרא בלו-טאק blu-tac שנראה כמו פלסטלינה כחולה, להשיג בחנויות ציוד משרדי. כשרוצים להוריד החומר יורד מהקיר באופן מושלם בלי להשאיר סימנים (עם קצת סבלנות)

ש ק נ א י

New member
יש כאלה מסילות פשוטות מפלסטיק

שחור. משחילים את החלק העליון והתחתון של הפוסטר, אה וואלה! למסילה העליונה יש גם לולאה קטנטנה בשביל מסמר. אז לסיכום: 2 מסילות, מחיר לא יותר מ-25 ש"ח. מסמר אחד, מחיר כ- 30 אגורות. בסיום, חור קטנצ'יק בקיר (אפשר בשעת הצורך לצבוע עם טיפקס, מחיר לא יותר מ-7 ש"ח לבקבוק)

Reznik

New member
משחת שיניים.

שמורידים את הפוסטר אז רק הצבע מתקלף. לסים קצת בכל פינה של הפוסטר, אצלי זה עבד בתקופתו

Blueberry Kiss

New member
בלו טק...

דבק כחול כזה שמזכיר מסטיק במרקמו ועולה בסביבות ה-10 ש"ח לחבילה שתספיק ל-20 פוסטרים בערך..

בלו-טאק מול משחת שיניים-השוואה....

הכל מניסיוני הבדוק, אגב...
משחת שיניים מחזיקה את הפוסטר על הקיר במשך שנים! שנים! בניגוד לבלו טאק שצריך "חיזוק" מפעם לפעם. צריך ללחוץ אותו חזרה לקיר כדי שהוא יחזור להיות צמוד.
במידה והקיר לבן והמשחה לבנה- גם אחרי שתוריד את הפוסטר, אם ישארו שאריות לא יראו כלום. בלו טאק, לעמות זאת, בגלל שהוא כחול, נוטה להשאיר עיגולים כחולים על הקיר, במקום בו הוא היה. לא ניסיתי להוריד אותם, אז יש מצב שזה כתם שנשאר- לא ניסיתי.
מצד שני- כשמורידים את הפוסטר צריך להיזהר הרבה יותר עם המשחה מאשר עם הבלו טאק. המשחה עלולה לקלף קצת צבע מהקיר, בעוד עם הבלו טאק אין סכנה כזו.
משחת שיניים זמינה ונמצאת בכל בית (בוא נקווה לפחות), בניגוד לבלו טאק שצריך לקנות במיוחד בחנויות למכשירי כתיבה או חומרי בניין וכאלה.
המשחה קצת "רטובה", אם שמים קצת יותר מידי על הפוסטר, יווצרו "קמטים" כאלה של נייר רטוב, כמו כמדביקים משהו בדבק פלסטי. הבלו טאק לא יוצר קמטים אבל מכתים את הפוסטר בכחול. נראה לי שזהו! אני בעד משחת שיניים, בכל אופן. פשוט צריך להשתמש בכמות קטנה, ולא להוריד את הפוסטר במשיכה אלא בעדינות. בהצלחה.

למעלה