קיר-אש

כריסטין

New member
קיר-אש../images/Emo81.gif

שלום האם אני זקוקה לקיר אש על מנת להגן על המחשב שלי ? אני מחוברת במודם רגיל לא בחיבור מהיר וברשותי אנטי וירוס מבית נורטון עדכני . אבל בכל זאת האם המחשב שלי חשוף להתקפת אקרים ????

kitt

New member
במודם רגיל בכל חיבור את מקבלת

כתובת חדשה ושונה. אלא אם המחשב מחובר לתקופות ארוכות רצוץ אין צורך בתוכנת firewall כל שהי.

כריסטין

New member
אתמול בערב לדוגמא גלשתי 6 שעות

רצופות , אתה חושב שבזמן כזה אפשר לפרוץ לי למחשב בעזרת תוכנת סריקה ?

kitt

New member
אפשר, אבל לא הגיוני שיחפשו ספיציפית

אותך. תוכנת פיירוול לוקחת משאבים מהמחשב ומאיטה אותו.

lizansak

New member
טעות חמורה

אני מחובר בקו חיוג רגיל, ומצורף לוג מיום אחד רגיל - ראו את כמות הנסיונות

כריסטין

New member
מה זה NETBUS ???../images/Emo123.gif

איזה פייר וול יש לך ? כבר פיתחתי פראנויה נראה לי..

Netbus היא תוכנה קטנטונת שמאפשרת

השתלטות על מחשב מרחוק - מבלי שבעל המחשב יוכל לזהות אותה (אבל הוא יזהה היטב את הנזק שייגרם לו....)

באיזו תוכנה אתה משתמש כדי לנטר

את נסיונות הפיגוע האלה?? ואני עוד מחובר ב- ADSL... מה דעתך? ה- ICF (Internet Connection Firewall) שמגיע עם ה- XP מסוגל לספק הגנה כלשהי? מייקרוסופט טוענים שהוא חוסם כל גישה מבחוץ פנימה, אלא אם כן המחשב שלך יזם בעצמו פנייה לאותו מחשב.

כריסטין

New member
עופר אבל אם הNETBUS היא תוכנת

פריצה למחשב , לא אמורים לשלוח אלי קודם קובץ ואם אני מפעילה אותו אז אפשר יהיה לפרוץ לי למחשב ?

kitt

New member
netbus לא יכול סתם להופיע, הוא

בד"כ יצורף למייל או למשהו שמורידים מהאינטרנט, אין לו שום דרך להיכנס לבד למערכת. אם יש לך אנטי וירוס מעודכן אין סיבה להאט את הגלישה עם פיירוול.

כריסטין

New member
אז אתה ממליץ לי להשאר עם נורטון../images/Emo36.gif

עדכני כאמור ולהמשיך לגלוש כרגיל ?

kitt

New member
כן, לעדכן את הנורטון, לשים לב מה

מקבלים וממי במייל ולא להוריד דברים מאתרים מוזרים ולא מוכרים.

אמנם אני לא מומחה לתקשורת מחשבים

אבל לדעתי הסיבוך שבהפעלת תוכנת Firewall משתלם מאד ברגע שהאקר מסויים מכריז עליך מלחמה... כל האקר מתחיל יכול להציף לך את המחשב בפינגים ושאר אמצעים "חוקיים" מבחינת המחשב שלך, ולגרום להאטה משמעותית במהירות הגלישה במקרה הטוב, כך שגם אם Firewall גורם להאטה מזערית במהירות הגלישה, היא משתלמת לעומת מה שיקרה ליציבות הגלישה שלך כאשר ההאקר יחליט להפיל אותך בכל מחיר. ובאשר לפריצה למחשב - מספיקה לחיצה אחת קטנה על קישור לא כל כך נכון, והופ! אפילו Firewall כבר לא יעזור..

בדיוק!! אלא ששום האקר לא ישלח לך

אימייל שבו כתוב "זהירות - לא לפתוח!" אלא ההפעלה תהיה מוסווית בדרך כלשהי שלא קל לגלות.

lizansak

New member
norton pesonal firewall

ולדעתי המוצר של הXP לא טוב לחלוטין אבל טוב יותר משום דבר. אבל זו דיעה המבוססת על הנסיון עם מוצרי מיקרוסופט ולא על הכרת הכלי עצמו

zebra

New member
פיירוולים

הפיירוול המובנה ב-XP בהחלט מספק את הסחורה. לגבי מערכות הפעלה אחרות (98% מהשוק) ניתן להשתמש ב-ZONEALARM החינמית, אם מדובר ברשת קטנה +/- (לא מחשב בודד) אז מומלץ גירסת PRO 2.6 של זון-אלארם. פיירוולים טובים אחרים: BLACKICE, TINY, SYGATE, NORTON, MCAFEE את כולם תוכלי למצוא באתר הבית שלהם או ע"י חיפוש ב-CNET -מאגר תוכנות.

AfiComp

New member
הבעיה אם קיר האש המובנה ב-XP ...

(וגם עם לא מעט משאר הפיירוולים בשוק...) היא העובדה שאולי הוא מוצלח במניעת כניסה למחשב, אבל לא עושה כלום עם מידע הנשלח אל מחוץ למחשב (עיין ערך טרויאנים ותוכנות Spyware), ולכן ה-זון אלארם הוא בהחלט מומלץ (מה גם שיש לו גרסה חינמית). בברכה, AfiComp

Amiram_e

New member
לדעתי ZONE ALARM

תוכנה מעולה למניעת פריצה של האקרים וגם כל העוגיות שמכונסות למשחב שלנו במהלך הגלישה נחסמות www.zonelabs.com בהצלחה.

למעלה