קירשה

• פותח הנושא wgaf
  • פורסם בתאריך

wgaf

New member
קירשה

בעבר הלא רחוק הייתי נותן לכלבה פרופלן עוף. האוכל היה מעולה. הכלבה אהבה אותו, הפרווה הייתה מבריקה והצואה קטנה וקשה.
כפי שסיפרתי בעבר יום אחד הכלבה מאסה באוכל. היא סירבה לאכול אותו גם במחיר של אי אכילת הארוחה.
החלפתי את האוכל בריגל כבש (לתדהמתי לא רק שהחנות החליפה את השק הפתוח והמותחל קיבלתי גם זיכוי על כך שלקחתי שק זול יותר ). הכלבה מוכנה לאכול את האוכל. אני לעומת זאת מאד לא מרוצה מהאוכל הגרוע הזה. הצואה גדולה מאד ורכה. כבר יותר משבועיים.

ובכן, בעקבות המלצה ממישהיא מבינה נתתי לכלבה קירשה. נתתי לכלבה חצי קילו בבוקר. הכלבה אכלה את הדבר הזה בשמחה . האפקט היה מיידי - בערב הצואה הייתה קטנה וקשה.
מארוחה של מאה חמישים גרם של ריגל כלב הכלבה מוציאה כמות צואה גדולה מפי שלוש מארוחה של חצי קילו קירשה!!! מישהוא מוכן להסביר לי איך זה?
בערב נתתי לה עוד חצי קילו קירשה. גם ארוחה זו נאכלה בתאווה.

אבל, אלייה וקוץ בה - למוצר הזה ריח חזק ואופייני של קיבה. לי לא מפריעה במיוחד הריח. אני אוכל כל יום רביעי עסבנה בצ'צו בנתניה. זה קיבת כבש ממולאת בחלקי פנים של כבש. אז אני רגיל לריח... הריח של העסבנה הוא הרבה יותר עדין - אבל זה אותו ריח של קיבה. הבעיה עם אשתי שהיא פולניה שונאת כלבים ושבנוסף לכך שמעולם לא אכלה מאכלים טריפולטיים אמיתים. היא טוענת שהיא לא מוכנה לסבול את הריח ואני חושש שזה ייתן לה עוד סיבה לרצות ולהעיף את הכלבה מהבית.

האם יש מישהו שמאכיל את הכלב שלו בקירשה על בסיס יום יומי?

wolfeyes30

New member
קירשה זה קסם

הריח באמת לא פשוט בכלל אז עדיף להאכיל בחוץ (מרפסת)
הבעיה היותר גדולה היא אספקה לא סדירה, אני מכיר רק את בורבה אבל מחפש מקומות נוספים שיכולים לספק קירשה.
שים לב שהקירשה כהה ולא מולבנת כלומר יש בה את כל הטוב הזה שכלבים צריכים...

מאיפה קנית?

wgaf

New member
קירשה

באיזו תדירות אתה מאכיל בקירשה?
הקירשה שניתנה היא הייתה כהה. היא נראתה מכילה אך ורק שיומן לבן המצופה בטינופת כהה. לא ראיתי בכלל בשר. שומן וטינופת זה מספיק בשביל תזונה מאוזנת?
קיבלתי מאישה אחת קילו לנסיון. אני לא יודע מי הספק שלה. נראה לי בתור התחלה שאני אזמין 30 קילו פעם הבאה שאני אפגוש אותה.

wolfeyes30

New member
בדיוק ככה זה נראה

יש מה שנרטה כמו שומן ויש את הנתחים הכהים שנראים כמו ספוג.
זה מאוד מזין, הנתח הכי טוב לכלבים.
האכלתי במשך חצי שנה רק קירשה, בערך קילו ליום לכלב ששוקל 35 ק"ג
היה מקבל גוש קפוא פעם ביום ומפרק תוך 15 דקות בערך
כרגע מנסה שוב עוף כי עלה ספק אם הוא באמת רגיש לעוף...
בנוסף יש לי כרגע בעיה להשיג קירשה ירוקה (לכן שאלתי מאיפה אתה קונה)

תריץ חיפוש על Green Tripe for dogs
ותכין מקפיא נפרד

yardy85

New member
מצאתי באינטרנט

מצאתי באינטרנט מישהו מחו"ל שעושה shipping לקירשה ירוקה לכן אם תהיה "קבוצת רכישה" של חבר'ה מהפורום או מכל פורום אחר נוכל להזמין מהם כמויות גדולות אז מה אתם אומרים?

wgaf

New member
עדכון

עכשיו חזרתי מהליכה של 10 קמ עם הכלבה.
יום אחרי שאכלה קילו קירשה הכלבה חירבנה שתי אבנים קטנות. הגודל של שתי אבנים ורמת הקושי לא רחוקה מאבן. אם היו מראים את הצואה הזו לאדם אחר אין סיכוי שהוא היה מאמין שרועה גרמנית חירבנה אותה. זה פשוט מדהים רק שלשום היא מילאה לי חצי שקי קקי בצואה רכה. והיום שתי אבנים.
הקירשה זה באמת קסם.
כעת אני מתכוון לקנות 10 קילו ומקפיא. אחרי שיגיע המקפיא אני אזמין 40 קילו.

הקושי של הצואה שאתה מתאר לא נשמע לי נורמלי

צואה צריכה להיות נוקשה, אבל לא קשה כמו אבן.

wgaf

New member
שתי אבנים קטנות

במקום חצי שקי קקי של צואה רכה - תוך פחות מ 24 שעות.
גם לי זה לא נשמע נורמלי ....

greenzg

New member
אני סקרנית להבין את הריח של זה

ריח דומה למה?
משיגים את זה מהקצב?
זה לא מבושל?

wgaf

New member
יש לך אפשרות לדעת בדיוק למה הריח דומה

לכי למסעדת צ'צו בנתניה ביום רביעי ותזמיני עסבנה. זה קיבת כבש ממולאת בחלקי פנים של כבש.
למנה יש את ריח הקיבה. לקירשה יש ריח דומה רק בעוצמה הרבה רבה יותר גבוהה.
בגלל שאני רגיל לריח הזה אני פחות נגעל מהקירשה.

shaharc1

New member

ואפילו לא צריך להיות צמחוני/טבעוני כדי להזדעזע מהמנה

SigaLin1

New member
חוץ מזה אנחנו הפולניות עסבניות גם ככה

נראה לך שתוספת עסבנה של צ'צ'ו תשפר את המצב?!

trainer111

New member
הקירשה אכן מעדן לכלבים, ונחשב למזין במיוחד...

היתה תקופה שהייתי מאכיל את ציקי הקטן בקירשה, והוא אכן גדל לתפארת, יש מלא מאמרים על יתרונות ההאכלה הטבעית עם קירשה.
החסרונות, כפי שכבר צוין.......הריח לא נעים, בלשון המעטה, דרך לרכך את העניין הוא להגיש את הקירשה כשהוא עדיין קצת קפוא ואז הכלב מפשיר אותו וזולל אותו, ועדיף שזה לא יהיה במטבח.
הפסקתי להאכיל את הכלבים בקירשה משתי סיבות: ציקי פיתח נטיה להשמנה אם לא שומרים, ואת הקירשה הוא שאב תוך שניות...........
אבל בעיקר מאז שעברתי לטבעונות (אחד מתופעות הלוואי החיוביות שקרו לי בזכות הכלבים המדהימים שלי), אני מעדיף לא להתעסק עם בשר מסריח גולמי שמזכיר לי טוף טוף למה אני נמנע מבשר ושאר מוצרים מן החי.
נכון, גם באוכל רגיל של כלבים יש מוצרים מן החי, אבל לפחות זה מגיע בצורה מרוככת לעיין...........
לסיכום, הקירשה מומלץ למי שבעניין, לכלב זה בריא, כמובן אם מקור הקירשה איכותי, ולהזהר מהשמנה...........

למעלה