קירסאו כחול

Oleg Silver

New member
איזה ברמן סיפר לי פעם שזה ליקר

תפוזים...אני לא הרגשתי שום תפוזים כששתיתי פליימינג למבורגיני כשהקרסאו הכחול שם. וכן כמובן שאפשר להכין מזה קוקטיילים, בלו לגונה למשל.

amircn1

New member
זה ליקר תפוזים../images/Emo45.gif

אבל... בד"כ משתמשים בו לצביעת קוקטיילים (בצבע כחול), והמפורסם שבהם, כמו שכבר הזכירו - לגונה כחולה אם אתה מעוניין בליקר תפוזים לקוקטיילים אחרים, רצוי שתקנה טריפל סק !

D r a m b u i e

New member
זה פשוט טריפל סק צבוע כחול

אבל...הכחול הוא משאריות של זפת... לא רצוי...

MidNight Flame

New member
לא מתכוון חס וחלילה לפקפק ב...

ידע של דרמבוי אבל אני אישית לא מאמין לזה.

vgsign

New member
לא בידיוק ליקר תפוזים

קירסאו (לא רק הכחול) עשוי מקליפות מיובשות של תפוזים מרירים מזן מיוחד המצוי על האי "קירסאו". קירסאו הריי אפשר למצוא אם מחפשים מספיק טוב- בכל צבעי הקשת ולכל הצבעים שאני טעמתי של חברה ספציפית היה את אותו הטעם מה שאכן גורם לי לחשוב שהקירסאו הכחול לדוגמא הוא פשוט קירסאו בסיסי עם צבא מאכל כחול כלשהו, אם הצבע מזיק או לא..אין לדעת אני מניח.

D r a m b u i e

New member
יש קשר

ההסבר הוא פשוט. הקירסאו הכחול (שד"א לא מופק משום תפוז, הוא בסה"כ אלכוהול נקי, עם תמציות וחומרי טעם וריח סינטתים) מגיע במקור בצבע שקוף, לבן. כדי להפוך אותו לכחול מוסיפים לו את צבע המאכל המסוכן ביותר שקיים, שמופק, מה לעשות מ...שאריות של זפת. זה אחד מהחומרים האסורים ביותר בכל רשימה שאפשר למצוא. לכן אני ממליץ לכולם, אם אתם צריכים טריפל סק, קנו טריפל סק שקוף, רצוי של חברה טובה (ברדינה, קורה...) ולא קירסאו כחול, שזה פשוט טריפל סק בתוספת זבל.

vgsign

New member
ניראה לי שלא ממש הבנת אותי נכון.

הקירסאו לא מופק מקליפות התפוזים האלו, קירסאו הוא לא שנאפס, הוא ליקר לכל דבר, שאכן מבוסס על אלכוהול נייטרלי, אבל זה מכליל מדיי כשאתה אומר חומרי טעם וריח סינטטים, זה פחות או יותר כמו שתגיד שרום הוא בעצם אלכוהול נייטרלי עם תמצית רום, זה נכון לגביי הרום ב13 שקל אבל ממש לא נכון לגבי רום אמיתי, כנ"ל לגביי הקירסאו, אין ספק שיש תחליפים זולים, אבל הקירסאו המקורי הוא ליקר שממש לא מורכב מחומרי טעם וריח סינטטים, למעט הצבע כמובן.. שלגביו אני לא אתווכח כי בהרכבים של צבעי מאכל אני ממש לא מבין.

D r a m b u i e

New member
אוקיי, בוא נעשה סדר

קירסאו כחול הוא קורדיאל. ליקר שעשוי מחומרי טעם וריח ולא מפירות אמיתיים. אין שום קירסאו, לא כחול ולא כתום, בליקר קירסאו כחול. יש ליקרי תפוזים שמבוססים על קירסאו והידועים שביניהם הוא הקוואנטרו המצויין, והגרנד מרנייה על סוגיו (שאם אני לא טועה מבוסס גם על השריית תפוזי קירסאו). אבל אלה היוצאים מן הכלל. רוב הטריפל סקים, ובכללם הקירסאו הכחול, הם קורדיאלים, הם לא ליקרים מחומרים טיבעיים. לגבי הקירסאו הכחול, הוא במאה אחוז לא טיבעי, מהסיבה הפשוטה, שכולנו יודעים, אין תפוזים כחולים... לכן הסדר הוא כזה. קוואנטרו ודומיו, שהם ליקרי תפוזים אמיתיים. הטריפל סקים הפשוטים, שהם תמציות טעם וריח על אלכוהול נייטרלי, והקירסאו הכחול שהוא אותו הדבר אבל עם התוספת המזעזעת של צבע המאכל הכחול.

vgsign

New member
אתה שוב מכליל

לא כל קירסאו הוא קירסאו פשוט וזול, ישנם גם איכותיים שהם לא תוצאה של בלנד של כל מיני ליקרים אחרים וחומרי טעם שונים, אני מסכים איתך בכך שקירסאו אמיתי וטוב סביר להניח לא יהיה כחול כי אין טעם בלצבוע אותו ולפגום באיכותו, אבל ברמת העיקרון, קירסאו, גם כחול, הוא ליקר נקי מחומרים מלאכותיים לטעם וליקרים שונים. אין ספק שהרב הגדול של הקירסאו(יים), והטריפל סקים הוא גועל נפש זול, אבל ככה זה כמאט בכל דבר מאוד מוכר, וודקה, רום, טקילה וכו'.. ואם ישאלו כאן ממה עושים טקילה אני לא חושב שהתשובה המתבקשת היא ההרכב החומרי של טקילה אמיגוס.

D r a m b u i e

New member
פה הטעות שלך ידידי

אני אנסה להסביר את זה שוב פעם אחרונה. יש בדיוק שני סוגים של ליקרי תפוזיים שבאמת נעשים בהשרייה. קוואנטרו וגרנד מרנייה על סוגיו (יש עוד שנעשים בין השאר עם תפוזים, למשל סאות'רן קומפורט שיש בו גם תפוזים, אבל הוא בפירוש לא טריפל סק) כל שאר סוגי הטריפל סק, גם אלה שנעשים על ידי חברות ברמה, וגם אלה שנעשים על ידי חברות זבל, לא נעשים עם השרייה של תפוזים, אלא אך ורק עם חומרי טעם וריח! ההבדל בין טריפל סק של חברה מעזה לבין הטריפל סק של ברדינה האיכותית, למשל, הוא בדבר אחד מהותי, באלכוהול שמהווה את בסיס הליקר. בעוד שהחברה מעזה תכניס אלכוהול בזיקוק רע, שעשוי מחומרי גלם רעים, ברדינה ודומותיה יזקקו את האלכוהול שלהם כמו שצריך, כך שלא תצא עיוור, ויעשו אותו מענבים, או מדגנים ברמה סבירה. אין, ולא תמצא טריפל סק שבאמת משרים בוא תפוזים. למעט השלושה שכתבתי למעלה. עכשיו, שוב, לגבי הקירסאו הכחול. זה טריפל סק, ברמה גבוהה או נמוכה, שמעורבב בו צבע מאכל כחול. לכן, כשמדברים על טריפל סק, באופן מיידי אנחנו מדברים על ליקר שיכול להיות באיכות סבירה, אבל לא בהשרייה אמיתית של פרי. אין פה הכללה, זה פשוט המצב, זה הסטנדרט לטריפל סק. אף אחד לא יושב לו ונרגע עם כוס טריפל סק של ברדינה, לעומת זאת רבים עושים את זה עם קוואנטרו או גרנד מרנייה, שהם היוצאי דופן.

vgsign

New member
עם כל הכבוד

לך דרמבוי ולידע שלך בתחום אני לא חושב שאתה מתיימר להכיר את כל החברות והאנשים הפרטיים המכינים טריפל סק, יכול להיות ואף סביר שכמאט כולם משתמשים בחומרים מלאכותיים שונים ואולי כמה שזה עצוב העניין הפך לסטנדרט, אבל לאמר שמלבד קוואנטרו וגראנד מרינייה אף אחד לא עושה טריפל סק או ליקר תפוזים "אמיתי" זו הגזמה, אני יכול לספר לך לדוגמא שאני שתיתי טריפל סק ביתי, אולי לא הייתי קורא לזה ממש טריפל סק, אפילו היצרן, ליתר דיוק היצרנית לא ממש מבין בתחום והיא עצמה קראה לזה שהגישה לי, ליקר קליפות תפוז, אני בטוח במאה אחוזים שהיא לא שילבה בזה אף חומר טעם או ריח, ואני יודע שהבסיס היה שרף 95% (לא איזה מוכרת או משהו כזה, בחורה שאני מכיר אישית), ועל כן אני בטוח שיש עוד המוני יצרנים ביתיים שמכינים טריפל סק בעצמם, וגם המבוסס על קליפות התפוזים המדוברים. מלבד זאת אני משוכנע, למרות שמכיוון שאני לא מקורב עד כדי כך לאף חברה בשביל לדעת את "סוד" המתכון שלה אני לא יכול לדעת בוודאות, שיש חברות המכינות טריפל סק וקירסאו "אמיתי". בנוסף, קירסאו, גם כחול. ע"פ הגדרה, הוא הליקר ה"איכותי" עליו דיברתי בראשית הדרך, מה נעשה בשטח בימינו אנו, ומה הפך לסטנדרט, יחליטו הצרכנים ויידעו היצרנים.

D r a m b u i e

New member
נו באמת

טריפל סק ביתי. אני לא חושב שמישהו דיבר על טריפל סק ביתי. וזה שאתה מכיר מישהו שעושה טריפל סק ביתי מופלא, עדיין לא אומר שרוב הטריפל סקים בעולם הם לא מלאכותיים, כי הם כן. אנחנו מדברים פה על מסרחי ועל הכלל. לגבי קירסאו כחול, אני אנסה להסביר לך שוב בסבלנות. אין כזה פרי, זה לא יכול להיות איכותי, זה טריפל סק סינטטי עם צבע מאכל כחול. מבין?

אוקי, אני מאמין לך, אז...

יש משקה חלופי בצבע כחול (אם אני רוצה לצבוע קוקטייל בצבע כזה??

D r a m b u i e

New member
למיטב ידיעתי לא

אפשר אולי לקנות צבע מאכל טבעי, יש כזה דבר והוא לא מכיל זפת. מעבר זה, ככל הידוע לי, חוץ מהקירסאו הכחול שהוא כאמור סינטטי, אין משקה כחול בעולם.

vgsign

New member
ליקר אוכמניות

יצא לי לראות ליקרים של אוכמניות צבועים בכחול (במקור הריי הם אמורים להיות סגלגלים) סינטטי או לא סינטטי, זפת או לא זפת, קורדיאל או ליקר- אין לי שמץ.

D r a m b u i e

New member
מעניין

מה שכן יכול להיות שאוכמניות אחרי סחיטה יוצאות כחלחלות, זה יותר מסתדר מתפוזים, למשל.. אני חייב להגיד שלא זכור לי שראיתי אי פעם ליקר אוכמניות. שילובים של אוכמניות כן. יינות עם טעמי אוכמניות, כמובן. אבל ליקר אוכמניות נשמע כמו ייצור מקומי קטן לא?

למעלה