קירות מגן

קירות מגן

אנו באים אל העולם כיצור מושלם.
יצירה אלוהית.
עם השנים אנו בונים מערכת אמונות אשר יוצרת סביבנו קירות מגן.
חלקן דקים
חלקם נמוכים
חלקם שבירים
חלקם גבוהים
חלקם זניחים
את חלקם ניתן לעקוף, אולי לנתר מעל, אולי לנסות לשבור או אפילו כמו בסרטים המצויירים לעבור דרכם. אלו שהתגברנו על האמונות, החלפנו אותם, התגברנו על הפחד.
אבל מה עושים עם קיר שעשוי מבטון מחוסם גובהו עד השמים והוא לא ניתן לשינוי. אנו פשוט מתנחלים למרגלותיו....בונים אוהל שהופך לדירה ובסוף וילה מפוארת. כי כל הזמן מוצאים עוד אמונות והצדקות לקיום הקיר לעוביו והכי גרוע לכך שלא ניתן לעבור דרכו.
ומה אם קיר זה גורם סבל וייסורים וכאבים ומכאובים?
מה אם הקיר זה נמצאים אלו שכביול אמורים להיות בעלי משמעות בחייך.מה אם כבר נהיית חלק מהקיר?
אולי הלב הופך גם הוא לבטון מחוסם....????
לא.....כי הוא עדיין פועם וכואב ומדמם.
איך עוברים דרך קיר......????
 

אופירA

New member
מנהל
נראה לי שצריך חבל כדי לטפס עליו ולעבור לצד השני, לא דרכו.

או לחפש מהצדדים, אולי יש לו גבול לקיר ואפשר לעבור מסביבו.
או לחפש דלת מסודרת.
או דחפור מקצועי חזק כדי לפעור פתח מעבר.
הקיר שלי פועם וכואב כרגע. אני אלופה בלחפש דרכים יצירתיות. אבל לא יודעת למצוא צ'יק צ'ק.
מה שכן, אני לא מסכימה אף פעם לבנות מתחתיו וילה. אוהל כן, דירה קטנה מכסימום (כי בכל זאת, יורד גשם שוטף). הווילה שלי מחכה במקום אחר, היא שלי ואני אגיע אליה. אין סיבה לוותר עליה ולבנות אחרת.
 

GRAYhound38

New member
תוך כדי

לפעמים צריך לחיות עם הקיר (לבנות בית, וילה וכו..)
זה לא אומר שאי אפשר תוך כדי לנסות לשנות אותו בדרכים שונות.
חשוב לזכור שיש קירות שדורשים יותר עבודה והתמדה מקירות אחרים ואם כלי אחד לא עובד.. יש לנסות כלים אחרים ולא להתייאש.
אני גם עובדת על הקיר שלי... קשה לי לומר "שלי" אני שונאת את השייכות הזו...
אבל הוא אכן, לצערי, שלי.
ניתן רק לקוות שעם העבודה וההתמדה תהיה יום אחד לוילה שלך ושל כולנו נוף אחר, יפה יותר.
 
התמודדות עם מחסומים וקירות בטון מחוסמים

שלום רב לך אני הוא אני,

כל העצות שקיבלת כאן, באמת טובות ושוות נסיון.
כרגע עולות לי רק שתיים נוספות:

1. להתבונן בקיר באומץ, אולי דרך משקפיים אחרות - אולי איננו באמת עשוי מבטון מחוסם, ואולי איננו באמת גבוה כל כך?
תכופות כשאנו מתבוננים ומתבוננים, ומתבוננים, עם המשקפיים הנכונות, הקיר משנה צבע, מרקם, גובה, עובי, אופי... לעיתים עד כדי שהופך שקוף, וניתן לראות בעדו - את האור, המרחב, הצלול... ואז נמצאת גם דרך פשוטה להגיע אל מעבר לקיר. לעיתים באופן מפתיע ככל שמתבוננים בקיר, הוא נמס, או נעלם, או הופך למשהו אחר.
לא קל. דורש אומץ והתמדה. ההתחלה כואבת, ההמשך מפתיע ומשחרר.

2. לפעמים יש קירות שבאמת אי אפשר להזיז, או לשנות, כי הם חיצוניים לנו ואינם תלויים בנו. אבל קיר בדרך כלל נמצא בצד אחד. אולי שניים.
אולי את יכולה לנסות להפנות את הראש לכיוון אחר, אל ממול הקיר, ושם להעיז לפקוח עין, להביט הרחק מהקיר. אולי שם תמצאי חיים חדשים, משוחרררים מעולו של הקיר?
אולי יהיה נכון לך לצעוד רק צעד אחד קטן, לראות שאפשרי ואז עוד אחד, ועוד אחד,
ואולי נכון לך יותר להגיד כמו הילדים: "על החיים ועל המוות", ולהתנתק מהקיר בזינוק אחד מהיר?
הניתוק עלול להיות כואב מאוד, ועלולים להיות לו מחירים כבדים, כמו ניתוח להפרדת תאומים סיאמים. אבל הוא עשוי לאפשר לך סוף סוף לנשום. עם ריאות עצמאיות ונפרדות.
כרגע, נשמע שלהשאר צמודה לקיר - גובה מחיר של כאב בלתי נסבל, ומתמשך.

רק את יודעת מה המחיר של כל אופציה, ואיש לא יכול לייעץ לך במה לבחור.
אלא שבנוסף לקלקולציה הפשוטה, תצטרכי להילחם בנטיה הטבעית של כולנו להישאר באיזור המוכר, כואב ככל שיהיה, רק לא להתמודד עם הלא ידוע.

את מוזמנת לדמיין איך זה לחיות בלי הקיר הזה. אולי זה יתן לך אומץ וכוח לעשות שינוי.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!
 
הקירות חונקים וסוגרים

אף על פי כן, ולמרות הכל -
אני מתרשמת שיש אנשים סביבך שאוהבים אותך, ובטוחה שהם מוכנים לעשות הכל על מנת לעזור לך.
אל תשמטי את ידם המושטת.

ש-מ-ר-י ע-ל ע-צ-מ-ך !!!
 
למעלה