קיצור ספה

אייל1556

New member
קיצור ספה

שלום,
יש לי ספה חדשה יחסית (של שמרת הזורע).
עקב שינויים בסלון אני צריך ספה קצרה יותר בערך בחצי.
הספה מורכבת משתי כריות גב, שתי כריות מושב ומסעדים בכל צד.
חשבתי לקצר את הספה בחצי. כלומר, חיתוך במרכז (בין הכריות) וחיבור מסעד הצד מהצד האחד בנקודת החיתוך. נשמע פשוט...
רציתי לדעת האם יש בכלל היתכנות לעשות דבר כזה לבד? האם ספות כאלה אפשריות לקיצור ואיך?
תודה מראש.

drors01

New member
ללא תמונה לא ניתן לענות באופן יעיל

מבחינת מבנה פנימי וחוזק אפשר לעשות כמעט הכל אבל לא בכל ספה ניתן להסתיר את הביצוע באופן שיעבוד טוב עם הריפוד.
מבחינת ריפוד אפשר אצל רפד מקצועי לעשות כמעט כל מה שהדמיון מאפשר.

אייל1556

New member
קצת הרחבה ותמונות

מצורפת תמונה חיצונית.
הפכתי את הספה והזזתי קצת את הבד השחור למטה.
מה שראיתי תיארתי בשרטוט המצורף המתאר את הבסיס.
המבנה של הבסיס הוא מסגרת עץ עם תמיכה כפולה רוחבית באמצע. לרוחב יש גם רצועות מתוחות שתומכות את ה"נפילה" על הספה. אין רצועות לאורך ברוך השם.
החיבור לגב הוא באמצעות שלושה ברגים גדולים. אין לי מושג איך בנוי הגב מבפנים אבל אני מעריך שגם הוא מסגרת עץ פשוטה יחסית.
החיבור למסעדים הוא על ידי שני ברגים. לא הצלחתי להבין האם המסעדים הם חוליה עצמאית או לא.
כריות הגב והבסיס מחוברות לדעתי על ידי תפירה בלבד. אי אפשר להוציא אותם במשיכה (כמה שזה היה מפשט את הכל). יכול להיות שיש חיבור מבפנים.
בהתאם לכך, מה שחשבתי הוא עבודה בשלבים הבאים:
1. ניתוק הכריות (לא יודע איך).
2. פירוק הבד השחור מלמטה וחשיפת המבנה הפנימי.
3. ניתוק הגב על ידי שלושה ברגים.
4. ניתוק מסעד מצד אחד - עוד לא ברור לי איך בנויים ומחוברים.
5. חיתוך הקורות האורכיות בין שתי קורות האמצע. חיזוק הקורה הרוחבית האמצעית בצד שנותר כדי להפוך אותה לקורה היקפית אמינה וחזקה.
6. חיבור המסעד שפורק.
7. חשיפת המבנה הפנימי של הגב.
8. חיתוך והתאמה למבנה המקוצר. עוד לא יודע איך לעשות.
8. חיבור הגב החדש לבסיס.
9. העברת הרגליים מהצד החתוך לספה החדשה.
10. חיבור הכריות.

נראה לי שהאתגר הגדול הוא לא העץ אלא הריפוד, וזה החלק שמטריד אותי יותר. יכול להיות שרק בגלל זה אני אקח את הספה לאיש מקצוע שיעשה את העבודה.
חשבתי גם לקחת את הבסיס שנותר ולהפוך אותו להדום ישיבה. עוד חזון למועד.

drors01

New member
לדעתי זה יותר מורכב מלבנות ספה חדשה

כי צריך לפרג בזהירות את הריפוד. לעבוד על העץ לקצר ספוגים ולרפד מחדש עם תנאי פתיחה שמבחינת בדים ונזקים הם קשים יותר מבניית רהיט חדש.

למעלה