קיצורים, קיצורים

שרי סילבר

Active member
קיצורים, קיצורים מה הפירוש של הקיצור הי"ו, המופיע לצד שמו של אדם?

א77

New member
הי"ו, יחי´, שליט"א, יקנהו"ז הי"ו, כבר אמרו לך ני"ו נרו יאיר ויזרח שליט"א שיחיה לאורך ימים טובים ארוכים/אמן אזולא"י (שם משפחה לכהנים, ממוצא לא אשכנזי, ע"ש הפסוק) א´שה ז´ונה ו´חללה ל´א י´קחו סג"ל (משפחת לויים) סגן לכהונה יקנהו"ז (סדר קידוש והבדלה לחג שחל במוצאי שבת) יין קידוש נר הבדלה וזמן אז שאלתך תפסה אותי במוזה, שאני בולם אותה בכוח.

ספרן

New member
אזולא"י ראשי התיבות שהבאת לאזולאי הינו מיתוס שאינו נכון. משפחת אזולאי הידועה (של החיד"א, אבותיו וצאצאיו) אינם כהנים כלל וכלל.

א77

New member
אזולא"י - משפחת כהנים בהחלט מהסיבה שהזכרתי, זה מקור השם, אם כי במשך הדורות היו שיצאו מהכלל, כהדוגמא שהזכרת. אבל הם נתלו בשם משפחה שבמקורו שייך לכהנים, למרות שהם לא כהנים. והוא הדין יש גם בכהנים, אם כי אצל הכהנים עפ"י רוב שיבשו לקוהן, או קאהן וכדומה. ותמיד יש יוצא מהכלל.

avitalit

New member
דווקא האזולאי שלי אינם כהנים.... משפחתה של סבתי מצד אימי היא אזולאי והם אינם כהנים . זה המקום - לבקש את עזרתכם באיתור "כלל עולמי" של בן דודה של אימי . שמו הרב אהרון(בן מאיר) אזולאי . עלה לארץ ממרוקו לטבריה בשנות ה60. ידוע לי שהיה רב באזור ירושלים / מעלה אדומים בשנות השבעים . גילו - קרוב ל60 . יתכן שעבר לקנדה . למי שיש עצה ... מוזמן .

שרי סילבר

Active member
האם ניסית... את מדריך הטלפון של קנדה? שווה לבדוק, אם כי עלולים להיות שם המון אזולאי. בכל אופן, מעלה אדומים מקום קטן, הייתי מתחילה שם עם המועצה הדתית. הם מן הסתם ידעו לאתר אם היה אצלם רב בשם זה בשנות ה-70. בירושלים זה מן הסתם גם אפשרי, אם כי מן הסתם חיפוש יותר מסורבל (עיר גדולה, המון רבנים). ../images/Emo50.gif

avitalit

New member
תודה שרי . יש התפתחויות ומקווה לבשר בשורות טובות בנושא בימים הקרובים ... WISH ME LUCK איציק

ספרן

New member
מי שמכיר אזולאי כהן שיקום גם למיטב ידיעתי, החיד"א עצמו הכחיש את המיתוס באחד מעשרות ספריו (לך תמצא איפה...)

א77

New member
ספרן, פרובוקציה?! מקור השם הוא אזולא"י, ר"ת א´שה ז´ונה ו´חללה ל´א י´קחו. בין אם תכיר אזולא"י כהן, בין אם לאו. אם לפני שיקום מאן דהו, יהיה מי שיבקש את המקור לזה, אביא. ואני לא אטרח לקום, למרות שאני מכיר, דווקא האזולא"י - כהן שאני מכיר, גם מקפיד להכניס את הגרשיים בשם המשפחה, כדי להוכיח שהוא מן האזולא"י המקוריים, אמיתיים וכהנים.

ספרן

New member
תשובה עם ר"ת אחרי בקשת מחכ"ת, אמרתי את מה שידוע לי בנידו"ד. יתכן שהצדק עם כ"ת. וחלילה לא התכוונתי לפרובוקציא, ואכמ"ל וד"ל.

א77

New member
קבלתי, וגלויה עתיקה המעלה חיוך חבל שיצא מה שיצא, בכל אופן, אין ספק שרובא דאזולאיים הינם לא כהנים. ברם המקורות לזה הינם כפי שאמרתי. אני מכיר משפחה ענפה שבדור מסויים התייתמו מאביהם בהיותם קטנטנים, אמם המשיכה את חייה איתם בבית הוריה שהיו כהנים. הנכדים שאינם כהנים קוראים לעצמם באותו שם משפחה של אבי אמם. מעניין שהמשפחה התערבה עם אחי אמם. אנשים לא מבינים מדוע אלה עולים לכהן ואלו לישראל. הדוגמא הזו זה לא משפחת אזולאי. אלא דוגמא גרידא. ועושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו

ספרן

New member
עוד דוגמא יש כמה משפחות בירושלים, שנישאו לנשים ממשפחת אזולאי (התייחסים ישירות לחיד"א, ומסיבה כלשהיא השאירו את שמם כאזולאי ולא כשם האב. כך יש אזולאי רבים בירושלים שהם אשכנזים כמעט מכל הצדדים, דוברי אידיש מובהקים.

א77

New member
הרב טולידנו זצ"ל שעד לפני כשלושים שנה התגורר על גבעה בבית מבודד בתחומי בני ברק, היום המקום נקרא רחוב טולידנו על שמו, במרכז רמת אהרן. בתו נישאה ליהודי ששינה שמו לטולידנו לכבוד חמיו הגדול. נכדיו, משפחות טולידנו הם בני בתו הנ"ל. אחד הנכדים הינו רב ידוע. ייתכן והיה לרב זצ"ל גם בנים אבל לא ידוע לי.

למעלה