קיץ

tch111

New member
הגזמת קצת יותר מפי 2 אך לא נורא.

מה הקשר כאשר מדברים על שרותי הבריאות לדחוף את האבטלה.

אספרסו2

New member
זה מה שפורסם בתקשורת הגרמנית

לגבי רמת האבטלה בקרב צעירים בספרד והנהירה לגרמניה בעקבות מקום עבודה.
וזאת תגובת שרשרת,למה שתפסח על שירותי הבריאות?

tch111

New member
אני לא כלכלן ולא מתיימר להיות

אחת הבעיות הקשות בספרד היא שהצעירים פה כמו גם בישראל לא מוכנים לעבוד בכל עבודה, במקומות אחרים כנראה כן.
הישראלי לא יעבוד בשטיפת מכוניות בישראל, אולם בניו יורק, כן.
זה כמו המערכון של אורי זוהר נדמה לי, על ישראלי שמכר ארטיקים בים שהיגר לארצות הברית ושם הוא צועק Ice cream, ice cream
ובנוסף התמיכה הבלתימוגבלת במשך שנים במאות אלפי מהגרים בלתי חוקיים, בדיוק כמו בישראל של היום.

elley

New member
תנחומיי

לא מסוגלת לחשוב אפילו על ישראל בקיץ. ישר אני מתה...

מחזיקה לך אצבעות לגבי השפיות. זה לא קל בארץ! כמה זמן אתם אמורים להיות שם?

bluewolfski

New member
תודה

בערך 5-6 חודשים. מה שאומר מבחינת מזג האויר - רק גהנום טהור.

אבל עכשיו לפחות על ההר בחיפה די נעים אפילו גרבתי גרביים ולבשתי עליונית דקה.

אבל ביום, כרגיל חם, הטבעות לוחצות, כולי נפוחה, לא מסוגלת להתאפר, השיער נפוח. אני לא יפה בישראל.

חוץ מזה מה שהכי קשה זה שכל בן אדם מהכי קרוב לזר ברחוב נותן את דעתו על כל דבר וחצי דבר (בלי ששאלת או ביקשת). טוב, עזבי...נתרכז בדברים הטובים

כבר אכלנו חומוס טעים וסושי חביב. זהו

אני מצפה בכליון עיניים (וכל שאר האיברים בגוף) להיכנס לדירה שמצאנו. לפחות שם אוכל להיכנס לבועה, להתרכז בעבודה והזמן יעבור מהר יותר ובצורה נעימה יותר - במזגן

דרך אגב, שוק הדירות בארץ על הפרצוף. גם המחיר וגם מה שיש להציע. מצאנו דירה מקסימה עם בעל דירה פרנואיד ברמות אחרות, אבל יאללה אחרי סוף השבוע נחתום ונוכל להיכנס בסוף החודש

shemesh7079

New member
נפגשים לתותי פרוטי בקאמל המטונף?

אני גם אהיה על ההר בגהנום הקיצי!

MayFebruar

New member
תהיו חזקים!

ואני מקווה שהחודשים בישראל יטוסו ובסוף תסתכלי אחורה ותגידי שלא היה כ"כ נורא

bluewolfski

New member
תודה

ת'אמת זה לא כזה נורא כי אני יודעת שיש לזה סוף.
אני גם מרגישה ממש מנותקת מהמדינה. חוץ מזוג חברים (בארץ) ניתקנו קשר כמעט מכולם. יצא ככה, לא בכוונה.
עזבנו עכשיו את בלגיה, ועזבנו שם מלא חברים טובים, חיים מלאים אז ההרגשה היא שיש משהו ממש חי לחזור אליו.
כמה חודשים זה כלום, לעומת שאר החיים
שוב תודה

MayFebruar

New member
ברוכה השווה!

הרופאה ממש מבאסת, לא עדיף להתקשר לפני לבדוק שהיא נמצאת או אם יש מחליפה? (כאן אני קובעת תור למחרת ואם הרופאה שלי לא נמצאת אז יש רופא שמחליף אותה. אבל לא כל המרפאות כאן דומות.) רק לחשוב על זה שנסעת סתם 3 פעמים כשאת חולה...
תרגישי טוב במהרה!

תתחדשי על השמלות!
בדיוק השבוע רציתי ללכת לקנות שמלה במנגו, לא היה לי מושג שביום חמישי יש חופש- בובי אמר לי רק ביום רביעי, אז אלך בשבוע שעבר. והחג הזה נקרא בנורבגית: kristi himmelfart.

אני אוהבת ללבוש שמלות אבל בקושי יוצא לי לנצל את מה שיש לי בגלל המז"א.

השבוע הקיץ קפץ עלינו! מיום ראשון עד יום רביעי- היה שמשי ונעים. ביום שלישי אפילו היו, תחזיקו חזק 18מעלות! זה היה די סוריאלי כי העצים עדין עירומים, ובקושי כמה פרחים מלבלבים. ביום חמישי כבר חזרו העננים והגשם וה-10 מעלות ולא צפוי להשתנות בקרוב. בקצב הזה בכלל לא יהיה קיץ

ולכבוד בוא השמש ניסיתי את מזלי בהכנת הורצסטה מין משקה קר מקסיקני\ספרדי שעשוי מאורז. יאק! לא לטעמי. פעם הבאה רק את הקפה הקר.

תרגישי טוב!

elley

New member
תודה

כשהרופאה לא נמצאת יש פתק על הדלת שאומר במקרי חירום לפני ל-XYZ. אבל אני לא מקרה חירום, אני "סתם" סובלת, אז נו.

גם אצלנו קוראים לזה ככה, רק האיות קצת שונה. בתכל'ס, זה מתאר בדיוק את מה שזה - הנסיעה השמיימה של ישו. חברה שלי טוענת שאם תהיה לך אי פעם חתולה, היא תקרא לה ככה. כריסטי הימלפרט. שם נהדר, לא?

בא לי שוקו.

MayFebruar

New member
את לא סתם סובלת!

מקווה שאת מרגישה הרבה יותר טוב היום

כאן התרגום ממש גרוע: ישו שמיים מהירות.
הגיון של נורבגים

שתית שוקו?

elley

New member
הלוואי

אבל השוקו שלי לא נמס בחלב קר, ואני רוצה קר ולא פושר, אז ויתרתי.

האף עדיין סתום, אבל כן, אני מרגישה יותר טוב. יש סיכוי שאני אלך לאכול בחוץ היום. השרשור על המסעדות פתח לי ת'תאבון

את מתכוונת במקה להורצ'טה?

כי אם כן, אין שום קשר לאורז או למקסיקו. זה משקה שעשוי מאגוז בשם צ'ופה והוא טעים לאללה.וזה לא משהו שכל אחד יכול להכין לבד בבית (או כך התרשמתי לפחות)

tch111

New member
יש לך טעות יקירתי יש סוגים שונים של Horchata

בין השאר גם אורז.
ולעניין הטעם נו.............איך נאמר, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

למעלה