קיץ

elley

New member
קיץ

יצאתי לשעה, חזרתי גמורה. מזיעה, עייפה, מעוצבנת. כן, הקיץ כאן!

שלוש פעמים הלכתי לרופאה שלי השבוע, שלוש פעמים היא לא היתה. וזה לא כולל יום העליה לשמיים של ישו, שמראש הנחתי שהיא לא תהיה. אז גם כשאני *כן* מואילה בטובי לדאוג לבריאות של עצמי - יוק. אני כנראה צריכה לחפש רופא/ה אחר/ת, קצת יותר קרוב אלי. לו היה לי עם מה לשלב נסיעה אליה, נו מילא. אבל אין לי. אז אני משלמת על נסיעה אליה ונסיעה חזרה, על ריק. אוף.

יש שלוש שמלות חדשות בארון! שתיים לבשתי השבוע, השלישית קצת יותר רשמית אז תחכה להזדמנות המתאימה. למרות שמכנסיים תמיד - אבל תמיד! יהיו יותר נוחים ויותר לענין - צריך מפעם לפעם להעמיד פנים שאני אישה, ולהתפנק.

וטחנתי ארבע ספרים וחצי בארבעה ימים! (החצי זה חצי ספר שהתחלתי מזמן ונתקעתי באמצע שלו. אז סיימתי אותו, ועוד ארבעה). חתיכת הספק. בכלל, אני באטרף קריאה עכשיו.

מה איתכם? יש קניות חדשות? פינוקים? ספרו!

elley, שמסרבת להכנס לשרשור של הפוליטיקה.

tch111

New member
בהקשר לשרשור הפוליטיקה, נא לבוא בטענות למאי

אומנם היא ביקשה שלא ליצור ויכוח פוליטי, אולם, לי לפחות, היה ברור שנושא כה טעון יגרור ויכוח ארוך.
אני כמו שהבטחתי לך השתדלתי, וגם הצלחתי לא להעלות נושא פוליטי.
ובקשר לרופאה שלך, עוד לא הגיע עידן הטלפונים אליכם? אין אפשרות לצלצל לודא/להזמין תור??
והמלצה אישית, להצטננות שלך, פירות הדרים והרבה, לא רק כשמרגישים לא טוב.
החלמה מהירה.

elley

New member
לא ברור בכלל

מי שלא רוצה להכנס לויכוח פוליטי, יכול לעשות זאת. הנה, אני למשל

לגבי הרופאה, אצלה לא מזמינים תור אלא פשוט באים וזהו. יש אפשרות, אבל עד עכשיו לא היתה לי בעיה איתה אז לא טרחתי להתקשר. היא גם אחת הבודדים שלא מחכים אצלה שעות בתור (גם אצל כאלה שקובעים מחכים פה ימים שלמים) מה שבכלל פלוס.

זה כבר לא הצטננות. מה שמעייף אותי זה הקיץ, לא מחלה. והאף הסתום הזה אצלי כבר חודשים ארוכים, אם לא שנים. בעצם, אם חושבים על זה, מאז שאני בברלין האף שלי דולף. שלוש וחצי שנים!
כשאני מצטננת זה נהיה יותר גרוע, וכשאני מחלימה יותר טוב. אבל תמיד הסינוסים סתומים, ותמיד האף דולף. וכבר אין לי כח לזה. לגבי פירות ההדר - אני לא ממש מאלה שאוכלים פירות (או שהם מתוקים לי מדי או שהם חמוצים לי מדי), אבל אני כן אוכל מולטי-ויטמין בכל יום ו-300 מ"ג ויטמין C מעבר למולטי, ופעם בכמה זמן שוטפת את האף מבפנים. רציתי לבדוק אולי אני אלרגית לעוד דברים חוץ מחלב ומוצריו, אבל בשביל זה צריך הפניה מהרופאה, ונו, מפה התחלנו בערך

תודה על איחולי ההחלמה

tch111

New member
אני לא רופא, אולם זה בהחלט נשמע כמו אלרגיה.

תקופת האביב היא התקופה בה אנשים הסובלים מאלרגיות סובלים מאוד.
אני בספרד פיתחתי אלרגיה לריחות, כמעט בכל חנות פה מדליקים את מקלות הריח שגורמות לי לכאבי ראש נוראיים ובחילות, לא נכנס לחנויות כאלה.

elley

New member
זהו, שזה לא האביב

האף הסתום סתום בכל עונות השנה, וחוץ מהאף אין שום סימפטום של אלרגיה. לא גירוד, לא עקצוץ, לא עיניים לא כלום. הלוואי וידעתי מה זה

een ogenblik

New member
אף דולף הוא סימפטום בפני עצמו

אם האף דולף באמת, כלומר זו לא נזלת אלא טיפטוף, זה סימפטום של אלרגיה, שגורם לסינוסים גדושים. לא צריך עוד סימפטומים. זה מספיק.

אם אינך מגיעה לרופאה לקבל תרופה נגד אלרגיה (כי אם זה לא עונתי, סביר להניח שזו אלרגיה לפנים מבנה, וגם אם היא התחילה מאלרגן במקום מגורייך, היא כבר תשאר איתך), נסי, בינתיים, למצוא סוכריות אקליפטוס. זה לא יפטור את הבעיה, אך לפחות הטיפטוף יפסק בזמן שהסוכריה בפה.

elley

New member
זה גם וגם

ותרופות נגד אלרגיה לא ממש עוזרות. ניסיתי כדורים וטיפות - הטיפות עוזרות טיפה'לה, הכדורים בכלל לא.

bluewolfski

New member
חחחחח!!

חם לך בגרמניה?
אסור לאף אחד עכשיו לדבר על זה שחם להם. אני בישראל!
לא יאומן. הגוף שלי פשוט לא בנוי למזג האויר כאן. סבל . לא אנושי.
מגעיל.
איף!

חוץ מקיטורים על מזג האויר יש לי עוד מליון קיטורי בני אדם, אבל עזבי....
מצאנו כאן דירה, היינו אמורים להיכנס בשבוע הבא בסוף ניכנס רק בסוף החודש.
אנחנו בינתיים אצל ההורים. אני מקווה ששפיותי לא תלך לאיבוד באופן טוטאלי לגמרי - הצילו!

מקווה שתרגישי טוב בקרוב ושיהיה לך נעים יותר בקיץ

תתחדשי על השמלות

דרך אגב, אני לפחות בישראל לא מסוגלת ללבוש בגד שהוא לא שמלה - חם לי!

איף כבר אמרתי?

מסכנה! בארץ ממש חם

אני מבינה אותך,לפני שנתיים נסענו לארץ ביולי ונשבעתי שזו הפעם האחרונה שאני נוסעת בקיץ, היה לי חם ודביק וכאבו לי הרגליים. וגם היינו שבועיים אצל ההורים שזה לא היה קל בכלל.
אגב, לגבי נזילת האף, יש לי גם אותה תופעה בייחוד כשקר וכשחם, האף סתום. פעם ביררתי לגבי בדיקות אלרגיה, בדיקה לאלרגיה למוצרי חלב עולה משהו כמו שלושים יורו ובדיקת לשאר המזונות עולה 80 יורו. בינתיים לא עשיתי.
אני קניתי היום שלוש חולצות חדשות,שבטח אלך איתן לעבודה. בארץ הייתי הולכת עם הרבה חצאיות,עכשיו כבר לא ככ.
שבוע הבא החל מיום רביעי עד יום שני שבוע אחרי יש לי חופש שבועות והיהודי והגרמני ואני הולכת לעשות כיף.

Elley,תתחדשי על הקניות ותעדכני מה אמרה הרופאה ונקווה שבקיץ הברלינאי ,ירד מידי פעם גשם שירענן אותנו.

bluewolfski

New member
הקיץ הישראלי הוא ארור!

נעבור גם את זה. . .

תתחדשי על החולצות :) ותהני מהחופש. אני עוד רגע קורעת שיערות מהראש מרוב שכולם תקועים לי בתוך התחת!

איזה כיף זה לגור מרחק יבשת מכולם. נראה לי אחרי התקופה הזאת אני לא מגיעה לישראל לפחות 10 שנים.

elley

New member
ימבה כסף

מדהימה אותי כל פעם מחדש המערכת הרפואית פה. כמה משלמים דרך האף, וכמה לא מקבלים כלום בחזרה. הזוי.

תתחדשי על החולצות, ותהני מהחופש. יש תכניות?

תודה

אני נוסעת לחברה ליומיים,אחכ ביקור של חמותי ויום אחרי ביקור וטיול אצל זוג חברים ובין לבין צריכה להכין שיחת הורים לגן.
אגב, בפעם הראשונה שעשיתי או שביקשתי בדיקות דם, חייבו אותי לשלם גם המון כסף ואז חשבתי שצריך לשלם תמיד אבל מאז לא שילמתי אפילו פעם אחת. התאשפזתי פעם בשריתה לצורך בדיקות רפואיות, רק הבירוקרטיה של להשיג אישור מיוחד, הרגה אותי ואחכ הייתי צריכה לשלם על כל יום אשפוז עוד 10 יורו בנוסף.

elley

New member
מענין

אצלי הרופאה דוקא נותנת בדיקות דם וכאלה בלי חיוב, אבל אני צריכה לבקש ולבקש ולבקש. מצד שני, אני לא ממש מבקשת, אז נו. אני משתמשת בה בעיקר לצורך אישורי מחלה ללימודים. ועכשיו, כשכבר אין לימודים...

מה אומרים בשיחת הורים בגן? סקרנית...

נשמע חופש עמוס. מאחלת שתהני ממנו

בשיחת הורים בגן

מספרים להורים על התפתחות הילד. מבחינת מוטורית,התפתחות רגשית,חברתית וקוגניטיבית וכן נקודות אישיות.שנה שעברה עשיתי 12 בגרמנית,השנה קיבלתי קולגה מקסימה ואנחנו מתחלקות.
אני מקווה שיהיה נחמד החופש הזה, קצת אקטיביות ולא לשבת כל היום להתעצל
, מה שעשיתי חופש קודם וגם היה כיף.

elley

New member
יפה לך על הגרמנית!

מאחלת חופש כיפי. לא לשכוח לצלם ולהעלות הנה אחרי כן...

יעלי9

New member
בבריטניה יותר הוגנים: לא משלמים כלום

וזה בערך מה שמקבלים.

tch111

New member
בספרד משלמים עבור ביטוח רפואי

אך, לאמר את האמת אין לי תלונות על השרות, לא בבתי החולים ולא במרפאות.

למעלה