קיץ זה רע.

WashedInBlack

New member
קיץ זה רע.

החום והלחות האלה לא נותנים לי להכין פרלינים. היה והטמפרינג באמת הצליח לי, למרות שהאצבעות שלי ממיסות כל דבר שהן נוגעות בו והשיש מתחמם מהר מאוד וקשה להגיע לטמפרטורות נכונות, אחרי כמה שעות בחוץ הפרלינים התמלאו בבועות אויר והמרקם שלהם עבר מהפך והטמפרינג נהרס. הבעיה הגדולה יותר היא שפרלינים זה דבר כל כך טעים, שאני ממשיכה להכין למרות הקשיים ולמרות שהם נהרסים תוך כמה שעות אם לא מכניסים אותם למקרר (ואז זה כבר לא שווה כלום). חבל. בכל אופן, הנה כמה תמונות משעות השיא של מה שהכנתי אתמול.

meital G

New member
קודם כל,

התמונות יצאו ממש טוב. כשרונית
מה עם מתכון? ברוכה הבאה לפורום

WashedInBlack

New member
תודה. :) ו-מתכון לפרלינים.

ההכנה היא קצת מסובכת. צריך כלים מיוחדים (תבניות לשוקולד, שפכטל, מד טמפרטורה לבישול) ותהליך ההכנה הוא די מורכב. אם יש לכם את הספר "שוקולד" של על השולחן, יש שם הסברים די טובים. בגדול, השוקולד צריך לעבור טמפרינג - תהליך של המסה לטמפרטורה של 37 מעלות, קרור ל-25 מעלות, וחימום ל-32 מעלות. הפעולה מתבצעת ע"י ההמסה של השוקולד, אח"כ שופכים 2/3 ממנו על השיש ומקררים אותו עליו, מחזירים אותו לסיר עם שאר השוקולד, מערבבים, ותוך כדי התהליך כל הזמן בודקים שהטמפרטורות מדויקות. את המילוי קל להכין: לוקחים מיכל שמנת מתוקה, מרתיחים אותה, מורידים מהאש, מוסיפים לסיר 2 חבילות שוקולד כלשהו, לא נוגעים בזה ומחכים בערך 10 דקות, ואח"כ מערבבים. אם הוא לא נמס טוב, מחממים עוד קצת עד שזה יהיה חלק. אפשר להוסיף כמה כפות ליקר כלשהו או ברנדי בשביל הטעם. הגנאש צריך לחכות כמה שעות במקרר או מחוצה לו, עד שיתקרש ויתגבש. תהליך ההכנה הוא כזה: אחרי שהשוקולד עבר טמפרינג, מזליפים אותו על התבניות, ונותנים כמה מכות קטנות בשביל להוציא בועות אויר. מחכים דקה, ואז שופכים על השיש את השוקולד שבתוך התבניות, כך שישאר כיסוי שנשאר בתוכן, אבל התוכן יצא. אמורה להישאר שכבה דקה של שוקולד בתוך השקעים. אחרי שהשוקולד בשקעים התייבש, מזליפים בפנים את הגנאש עד ל-3/4, ומעל זה יוצקים עוד שכבה של שוקולד, שתכסה את המילוי, ותהיה התחתית של הפרלין. אחרי שהיא מתייבשת, נותנים מכה קטנה, והפרלינים אמורים ליפול. אם הטמפרינג יצא טוב, זה יצא בלי בעיה, והשוקולד יהיה מבריק וטעים. בהצלחה!

למעלה