קיץ האהבה

קיץ האהבה

ידעתם שבסוף גם אני אכתוב הודעות שקשורות לערוץ, נכון?, אז הנה זה בא.... בסוף השבוע יהיה בערוץ ספיישל המוקדש לאגדות מוסיקה פופלרית, שילוב מקסים של שני הדברים שאני הכי אוהב. השאלה שלי קשורה לשאלה ששאלה כאן חנה לפני כמה ימים על הקשר בין אומנות והיסטוריה, עד כמה לדעתכם, השפיעה תרבות הרוק של סוף שנות השישים על החברה האמריאית באותה תקופה והאם באמת ג'ימי הנדריקס, הביטלס ובוב דילן הם אלו שהוציאו את ארה"ב מויטנאם?

aya_bsf

New member
לדעתי......

לטעמי, הם אכן השפיעו על היציאה מוייטנאם......משום שהם ביטאו בדרך מרכזית אחת והיא המוסיקה את מחאת התנועות החברתיות של שנות ה - 60. גם בימינו רואים זאת....למשל אתן דוגמא את הלך הרוח בכל הקשור לשירים של אביב גפן...... לא כך?

הו, שאלה חביבה עליי ביותר.

לדעתי קשה לומר שהאנשים הללו הוציאו את ארה"ב מוייטנאם לבדם, אבל התופעה שהם ייצגו והיו חוד החנית שלה אכן עשתה כך. הם ואחרים היו סמלי מהפכת הדורות, ובעצם הדרך שבה חיו את חייהם - לאור הזרקורים ובצנעת תביהם - הם שינו את החברה האמריקאית לבלתי הכר.

אי אפשר

לדעת עד כמה השירים השפיעו על היציאה של אר"ב מויאטנם ועוד אבל אפשר לראות שמרבית כוכבי הרוק שמיעו את השירים שלהם שהיו ביסודם שירי מחאה היות וקהל היעד שלהם איפשר להם את זה ... חשוב מאוד לציין שאותו דור ששמע את השירים היה דור שהרבה מן ההורים נהרג במהלך מלחמת העולם השניה או במלחמת קוריאה דבר שמסביר את היחס השנוא שלהם למלחמה ובמיוחד אם המלחמה לא היתה היכרחית ...

למעלה