קיץ אומר מפגש

shellyland

New member
חלק מהגבינות בחו"ל

מוקשות עם חומרים מן החי - לא יודעת אילו בדיוק - שנחשבים בשריים ולכן הן אינן כשרות.

אלי ו.

New member
קיבת עגל

למעשה מיץ קיבת עגל. לאחרונה דברתי עם רב שמתעסק בכשרות והוא עדכן אותי שכיום, במחלבות מודרניות התופעה כמעט לא קיימת וברוב המחלבות משתמשים בחומרים מלאכותיים פחות "אקזוטיים".

masorti

New member
היא מדברת על ג'לטין מן החי...

שמופק מעצמות של בע"ח. ג'לטין מעצמות בע"ח כשרים יכול לשמש במוצרי חלב אם הופק כראוי, אבל הכשרות תהיה רגילה ולא למהדרין. דה-פקטו, בארץ משתמשים רק בג'לטין צמחי.

diday

Member
איני יודע מהן מחלבות מודרניות

בגרמניה ואיטליה, ועד כמה שאני יודע גם בהולנד ובצרפת, נדיר למצוא גבינות ללא רנין המופק מקיבת עגלה. שאתה מעט צודק תעיד העובדה שאם לפני 10 שנים יכולתי לקבל מוצרים כאלה רק בחנויות טבע, כיום ניתן למצוא אותם גם במחלקת הגבינות בסופר.

diday

Member
יש אניני טעם ויש אניני טעם.

יש אניני טעם ישראלים הטוענים שמאכלים מסויימים חייבים להכין מבשר חזיר, ובשר בקר הוא רק חיקוי חיוור. אניני טעם אירופאים יודעים שבשר החזיר הוא החלופה הזולה ותמיד יהיה טעים יותר ובאיכות טובה יותר עם בשר בקר. ההשוואה בין סוגי הגבינות השונות אינה אפשרית כיוון שלא תמצא את אותו סוג הגבינה בדיוק עשויה עם רטין מקיבת עגל ועם תחליף. הגורם העיקרי המשפיע על טעם הגבינה הוא תזונת הפרה.

למען האמת הסיבה שבגללה כיום

משתמשים בעקר ברנין סנטטי (ולא זה שמקורו בקיבת עגל), היא שאין מספיק רנין טבעי. פשוט ככה. המענין בכל בסיפור הזה, הוא שדוקא מבחינה הלכתית, אין בעיה בשימוש ברנין טבעי, כל עוד הוא מופק מעגל שנשחט בשחיטה כשרה ומי ששם את הרנין הוא יהודי (רק ד"א לכל בעלי המח בצבע הציצית המקורית, זה נקרא "דבר המעמיד"). למען האמת רוב הגבינות האירופאיות הקשות עטופות משך מספר שבועות עד מספר חודשים (ואפילו שנתיים) בשומן חזיר. זה נכון לגבי חאודה, אדמר, אמנטל, גרייר, פרמזן, פקורינו רומאנו ועוד. לכל אלה (או לפחות לרובן) יש גם גרסאות כשרות, שהרנין הוכנס ע"י יהודי והן לא נעטפו בשומן חזיר. בודדים האנשים המבדילים בטעם (כולל חובצים מקצועיים, סיפורים מהחיים)

Sea Urchin

New member
מעניין איך בפורום פולני זה

אף אחד לא הזכיר בפתיל בנושא קיבות את הקישקעס שבטשולנט.

הידעת שנקניקיה ונקניק

הם מעי ממולא בבשר? היום משתמשים במעי סינתטי. אבל אל תכניס אותי לשוונג- אני יכול לספר על כמה דברים גרועים בהרבה מגויאבה.

גנגי

New member
השתגעת?!

גויאבה, פסיפלורה ופיטנגו - שלושת הפירות הכי שווים. ניחא אם מישהו לא אוהב גויאבה ופסיפלורה, איכשהו אני יכולה להבין שהריח בגויאבה מפריע לאנשים מסוימים, ושהמרקם בפסיפלורה מזכיר קצת מוחטה לאחרים, אבל פיטנגו?! מי יכול לשנוא פיטנגו? ולמה?

למעלה