קיפוח נוסף של ערביי ישראל

אור ירח

New member
קיפוח נוסף של ערביי ישראל

כרגע בחדשות ערוץ 2 שמעתי שתושבי הכפר סילוואן שבצפון ירושליים אשר משלמים ארנונה לעיריית ירושליים אינם מקבלים שירותי פינוי אשפה. הם חיים ממש בזבל רק בגלל היותם ערבים למרות שכאמור הם משלמים ארנונה על פי חוק. והכי גרוע, באיזורים שבתוך הכפר ששם מפנים זבל זה רק איפה שיש שם מספר מתנחלים יהודים. האם אין זה אפלייה גזענית מן הסוג הגרוע ביותר??? האם אין מבינים פה שמצב זה עלול לגרום לתבערה גדולה שכולנו נסבול ממה בגדול???? אני קורא לכל אנשי השמאל שאכפת להם לבוא לרחבת עיריית ירושליים בכיכר ספרא, ולהפגין נגד עיריית ירושליים בראשותו אהוד אולמרט נגד מדיניות האפליה הגזענית נגד ערביי ירושליים.

nirkabalo

New member
אולי תעברו גם בגילה ותפגינו נגד...

החבר שלכם , ערפאת שיורה חופשי על אזרחים תמימים??? אההה אופסס עוד עלולים לחשוב שאתם נגד ה``שלום`` או שאתם ימנים ``רחמנא ליצלן``...

המוסד

New member
הפעם ניר אני זועם!

איך אתה מעז להציג אמיתות מול הבחור הסהרורי?(סהרורי במלוא מובן המילה) אתה יודע איזה נזק אתה יכול לגרום כשאתה מעיר סהרורי בפראות שכזאת?!

nirkabalo

New member
אני מצטער אני תיכף מזעיק את

הפסיכיאטר הראשי שיטפל בחולה הנפש הזה.....

מה דעתך ללכת להפגין נגד הפושעים

המוסלמים באיראן , שכלאו 13 אנשים בכלא או שטבחו בהם רק בגלל שהם יהודים ? אגב, ערבים אינם משלמים ארנונה... אגב, אין דבר כזה מתנחלים יהודים... המתנחלים הם הערבים, שהתנחלו להם על אדמת א``י שהיתה של עם ישראל עוד לפני שנולד הערבי הראשון.

resh0

New member
אם לא הייתי מקבל שירותים עירוניים..

הייתי פונה לעיריה ומבקש לקבל את השרותים. אם זה לא היה מועיל, הייתי לוקח את הרגליים ועובר לעיר אחרת!!! פלשתינאי ירושלים ידעו היטב כי זהו המצב לפני(!) שרכשו דירות שם ואין להם אלא להלין על עצמם. בירדן לבטח מצבם היה טוב יותר...

אלי.

New member
סיפור מוחמד וההר ...

Resh0 ידידי, זה לא שפלשתינאי ירושלים באו לגור בירושלים - זה ירושלים שבאה לגור אצלם. פעם ירושלים היתה 4 רובעים, היום חצי מדינה זה ירושלים, ועוד ידו של אולמרט נטויה ... חוץ מזה, ירדן כבודה במקומה מונח, אבל אין טעם להשוות תפוחים לפטרוזיליה.

resh0

New member
פעם באשדוד לא היו חרדים...

והיום הם מהווים כרבע מהאזרחים בעיר. אלו הן העובדות ואיתן יש להתמודד. מה שהיה פעם, היה! כעת האופציה מצויה בידי: ברגע שהמצב יחמיר, ללא ספק אעזוב את העיר. מה הבעיה?

אלי.

New member
גזענות במלוא מובן המילה

ולמרות שהזכרתי זאת באשכול אחר, חשבתי לנכון לתמוך בהודעתך זו. אין ספק שהעניין גורם גם לאזרחים טובים להפוך לממורמרים, ומכאן ועד להפיכתם לאויבים - הגבול דק ושביר.

shulywolters

New member
אלי היקר התקשורת היא

שהופכת אנשים ממורמרים הכתבה בערוץ 2 היתה מגמתית ומיותרת אותו לכלוך מופיע כמעט ב80% משכונות ירושלים תוצאה של מדיניות מושחתת של עירייה וראש עיר מושחתים ראה תגובתי לאור ירח. אנא אל תתלהמו כפר סילואן לא שונה מארמון הנציב ולא שונה מגילה ועוד, ההבדל היחיד שמקנה לכפר סילואן קיצוניות בהזנחה היא צפיפות המגורים שאופינית מאוד לערבים (בונים תוספות לכל הילדים הנשים והנכדים) ולכן ההזנחה והלכלוך בולטים יותר להוסיף לכך כמובן חינוך לקוי.

אלי.

New member
שולי יקרה - התייחסות אינה התלהמות.

לא התקשורת היא שצריכה לתת את הדין על ההזנחה הזו, אלא מי שגרם לה. קל מאד להאשים את מי שמציב לנו את המראה מול הפרצןף, אבל מצלמות טלויזיה לא משקרות: כמה עשרות יהודים, שגרים בתוך אותם ערבים - מקבלים את השירותים הבסיסיים הללו. הערבים לא מקבלים אותם. צריך לזכור שמדובר באותה שכונה/כפר, לא בשכונות נפרדות, שאז אולי ניתן להבין (לא לקבל - להבין) את ההבדל. את תגובתך לאור ירח ראיתי כבר קודם, ואני חייב לציין שדווקא סמכתי ידי על הכתוב בה, מכיוון שהתייחסותינו למקור הבעיה - העיריה - זהות לחלוטין.

shulywolters

New member
אלי יקירי

שמחה אני כי זהות מסקנותינו יחד עם זאת אבקש להסב תשומת לבך: מצלמות הטלוויזיה לא הסתובבו בשכונות היהודיות אני מניחה ששנינו ראינו את אותה כתבה המצלמות הסתובבו רק בכפר סילואן אבל הכתב רק דיבר על השכונות היהודיות (לא צילם) מה שמקל מאוד על אנשים מסוגו של אור ירח. ושוב יש להפסיק תשלומי הארנונה לעירייה ומיד. מזל שאני תושבת מעלה אדומים.

אלי.

New member
שולי, מחמל נפשי :cool:

את הכתבה ראיתי, והכתב אכן רק דיבר על הקטע היהודי, וצילם מרחוק. אבל הדיבורים היו די ספציפיים - אקרשטיין, תברואה, ועוד. אלה דברים שאין לתושבי סילואן הערבים. כ"כ, הובאה תגובה רשמית של עיריית י"ם, שלא שוללת את הממצאים אלא מסבירה אותם. והכי חשוב - ככל הידוע לנו, עד לרגע זה לא נתקבלה שום מחאה מצד מישהו מהשטח שם, שטוען שהטלויזיה הישראלית שיקרה, או אמרה חצי-אמת. אבל שלא אובן לא נכון - בבסיס את צודקת, ומן הדין היה שהצלם יכנס גם לחלק היהודי (אם כי מהיכרות עם סוג זה של אנשים, כמו החברונים הנהדרים - אני מניח שאני גם יודע למה לא צילמו שם ...). אגב - המצב בסילואן הוא כזה כבר הרבה מאד זמן (ניתן להניח שמעולם לא היה יותר טוב מהנוכחי). את גילה, למשל, אני זוכר מצילומי הטלויזיה לא מזמן (מסיבות מובנות), והמצב שם אפילו לא מתחיל להזכיר את הסלאמס של סילואן.

shulywolters

New member
אור ירח היקר

לפני שאתה מתלהם הרשה לי לספר לך סיפור קצרצר. אני ומשפחתי גרים בעיר מעלה אדומים עיר יפיפיה ונקיה לכל הדעות פעם חמישית מקבלת העיר את פרס איכות הסביבה ליופי ואני משלמת ארנונה כמו כולם לפני מספר ימים ערכתי ביקור אצל אימי שגרה בשכונת גילה כשהתקרבנו ילדי ואני לביתה שאל אותי בני בן ה-6 אמא גילה שייכת למעלה אדומים ומיד הבנתי מדוע הוא שאל המקום היה מלא בזוהמה מגרש החניה שליד ביתה היה עמוס בקרטונים ואריזות מהסופר הקרוב הדשא הקרוב הצמיח דרדרים וקוצים לרוב והמכולה עלתה על גדותיה ובכן אור ירח יקר אימי משלמת ארנונה בדיוק כמו תושבי כפר סילואן ובכל זאת מקבלת אצבע משולשת מעיריית ירושלים מה שמוכיח דבר אחד עיריית ירושלים היא עירייה מושחתת עם ראש עיר מושחת וכולם כולל תושבי כפר סילואן צריכים לעצור ומיד את התשלומים לארנונה ולהעיף לקיבינימט את כל רשות העירייה ויפה שעה אחת קודם אז לפני שאתה מתלהם ומנפנף בדגל הגיזענות תבדוק אתה לא שונה מאותו כתב מתלהם ובטח שלא מהתקשורת שעושה הכל אבל הכל כדי למלא שעות שידור. תתביישו.

אור ירח

New member
שולי היקרה

קודם כל רציתי לומר לך שאני מלא הערכה למה שכתבת. זה דבר ראשון. שנית, אני מסכים לכל מילה שאמרת על עיריית ירושליים. אסון ורסאי זהו רק הסימפטום למושחתות העמוקה של עירייה זו. אגף הפיקוח שלהם הוא ממש על הפנים. יו"ר ועד עובדי העירייה בונפילד והאחראי על הפיקוח דודו ביטון כבר עומדים לדין על פרשיות שוחד חמורות. אבל יחד עם זאת, כמה שיש הרבה יהודים שסובלים פה הרי שמתוך כל הנדפקים הערבים תמיד יוצאים הכי הרבה פראיירים. אף יותר מן הדפוקים היהודים. זה עובדה מצערת ואין אפשרות להפריך אותה. עם זאת, אני רוצה להביע פעם נוספת את הערכתי על תגובתך זו, ואני מקווה שאיתך ועם עוד כמה אוכל לנהל דיאלוג פורה כמו שאני באמת אוהב.

למעלה