קיפודים

תוכון1

New member
קיפודים

בעבר, עד לפני 4-5 שנים, היו בגנים הציבוריים ובגינות השונות, באיזור מגוריי [צפון ת"א] הרבה מאד קיפודים. אני זוכר שהרבה מאד פעמים שהייתי נמצא באיזה גן ציבורי הייתי רואה קיפוד. ומאז, עד היום, אני כמעט ולא רואה. למעשה, לדעתי לא ראיתי כבר כמה שנים קיפוד באיזור שלי. האם ייתכן שאוכלוסיית הקיפודים באיזור שלי נכחדה לגמרי?

קרקל1

New member
קצת קשה לענות על שאלה כזו,מאחר

וכל תשובה יכולה להיות נכונה. בשביל לתת תשובה יותר טובה יש לערוך סקרים ולהשוות ביניהם. בכל מקרה בהחלט יתכן ובמידה והצטמצם השטח המתאים להם,אוכלוסיתם קטנה. מאחר והם פעילים בלילה לא תמיד נתקלים בהם גם אם הם קימים. דרך אגב בת"א קיימים 2 מיני קיפודים: הקיפוד המצוי וקיפוד החולות. אוכלוסיית קיפוד החולות (שעדיין נצפה בת"א) מצטמצת עקב הרס בית הגידול, בשטחים חוליים שהופרעו ע"י האדם נדחק קיפוד החולות ע"י הקיפוד המצוי.

תוכון1

New member
באיזור המדובר..

לא צומצמו גינות וגנים ציבוריים למינהם. בכלל. ייתכן שחתולים פוגעים בהם?

אני לא בטוח לגבי יכולת הפגיעה של

חתול בקיפוד בוגר, אבל אני בטוח שלכלבים מאוד קל להרוג קיפודים ומספיק שכמה כלבים יעשו "עבודה טובה" באזור מגורייך בשביל שכמות הקיפודים תרד באופן משמעותי.

קיפודים וחתולים חיים בהרמוניה

גם אני תמהה לאן נעלמו הקיפודים בגינה שלנו בצפון (הישן) של ת"א. לפני שנתיים ולפני שנה היו שם עשרות קיפודים וכעת אני רואה כאן רק משפחה אחת (שני בוגרים וארבעה גורים). מהתבוננות בקיפודים בגינה, הבחנתי שחתולים אדישים אליהם ולא פוגעים בהם. הקיפודים אוכלים יחד עם החתולים את מזון החתולים שאני שמה בפינת ההאכלה שלי בגינה. אגב, ראיתי גם שהקיפודים אוכלים קקי (יבש) של כלבים ושל חתולים. לעומת החיים ההרמוניים עם החתולים, היו מקרים בהם כלבים הצליחו לצוד קיפודים ולנשוך אותם. במקרים שראיתי זאת לקחתי את הקיפודים הפצועים לטיפול אצל אבי קרן-צבי (מומחה לחיות-בר) אך לדאבוני הם לא שרדו בגלל שסבלו מפגיעה בריאות.

קיפודים

אני גר בצפון הישן של ת``א. בקיץ שעבר ראיתי גור קיפוד ממש ליד הבית, לפני שנתיים ראיתי גם בוגר חי וגם פרט דרוס (אולי אותו אחד) ברחוב סמוך. השנה טרם ראיתי קיפודים בסביבה הקרובה, אך לדעתי אין יותר חתולים לעומת השנה שעברה.

הפתרון אינו סירוס.

עדיין איני מבין איך מישהו מאמין שסירוס חתולים זכרים יהיה ישפיע בכלל על גדילת אוכלוסית החתולים. עיקור- וגם זה רק אם יצליחו לעקר את רוב החתולות, יפחית את קצב גידול האוכלוסיה.

חשבתי יותר מרגע.

סירוס הוא בוודאות לא פתרון- גם אם יהיו 10 חתולות פוריות על כל חתול לא מסורס, עדיין כולן יכנסו להריון. עיקור? רק אם הירידה בתמותת גורים לא תפצה על הירידה בילודה, וזה יקרה רק אם רוב החתולות- ולא בשטח קטן בצםון תל אביב אלא בכל גוש דן- יעוקרו.

קיפוד זאת החיה הכי חסרת מזל שקיימת

3 בלילה, ישוב כפרי, כולם ישנים. קיפוד מחליט לחצות כביש שולי בשכונה ותיקה, הוא עומד על המדרכה, מסתכל ימינה ושמאלה, רואה שנקי ומתחיל לחצות. פתאום!! בא אופנוע ודורס אותו למה בדיוק ברגע שהקיפוד עבר בא אופנוע משום מקום בלי התרעה מוקדמת ונסע בדיוק על הקיפוד מתי שכל שאר הכביש היה פנוי? כי זה קיפוד. יש עליהם קללה או משהו

bel011

New member
האמת? יש לי הרגשה שאנשים מסויימים

פשוט נהנים לדרוס חיות בכביש, אחרת קשה לי להסביר למה בכביש ריק צריך לדרוס קיפוד/חתול/כלב

סאקרה

New member
הם פשוט איטיים מידי בשביל העולם הזה

אין סכוי לקיפוד שצריך לחצות כביש מהיר. הוא קטן מכדי שנהג רגיל יבחין בו והוא נע בקצב שצריך נס כדי להגיע בשלום לצד השני.. אפילו ברמת הגולן,באיזורים שבקושי יש תנועת מכוניות, קציר הקיפודים הלילי מכאיב. (ראיתי במשך 3 ימים,כל שחר, 4 ז"לים על כביש אלב"ש-קשת). בקיצור,עוד חיה שלא הותאמה אבולוציונית ...

קרקל1

New member
זה לא רק עניין האיטיות.מנגנון ההגנה

של הקיפוד ,להפוך לכדור קוצים, יעיל נגד חלק מן הטורפים,אך האבולוציה לא לקחה בחשבון את המכוניות. קיפודים רבים אשר חוצים כבישים נדרסים מאחר שהם הופכים לכדור קוצים מול מכונית המתקרבת אליהם. בראותם רכב הם מתכדרים במקום,התוצאה-הרבה מאוד קיפודים דרוסים בכבישים.

תוכון1

New member
אז השאלה היא איך הם כבר לא נכחדו

לפחות באיזור שלי, הרי כבישים באיזור יש כבר מעל 50 שנה והרבה קיפודים הייתי רואה עד לפני 5 שנים, מה קרה מאז?
תעלומה.

uncle litchi

New member
אצל בני שלמון כתוב

שיש בממוצע שני קיפודים דרוסים בשנה על כל קילומטר כביש. אצלי בישוב כבר אין אפילו אחד במשך כמה שנים. הם ככל הנראה נכחדו לגמרי בעבקבות פיזור רעלים לחתולי רחוב...

niv ron

New member
אולי הם אוכלים רעל עכברים שמפזרים?

דרך אגב חלק מהקיפודים בצפון העיר הם קיפוד חולות באמת

למעלה