קיפאון ובניה

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך
לפני מס' שבועות הרגתי תיקן עם רגל חשופה

הוא הגיע מבחוץ דרך התריסים במרפסת לתוך הבית. מאחר שהייתי יחף ולא היה כפכף באיזור, ומאחר שחששתי שהוא ייעלם, הרגתי אותו עם כף רגל חשופה
. מה שכן, זה היה במכה ממוקדת ומדודה. לא מעכתי אותו כך שכל המיץ השפריץ לצדדים, אלא במכה בדיוק בעוצמה המתאימה להרוג אבל לא למעוך.

ש מים

New member
אני מקווה שלא ניגבת את כף הרגל עם יד חשופה

אם כן, אז אזהר לא ללחוץ לך את היד בפעם הבאה!

ransuru

New member
שלום סיסטמתי

מי שמתיחס לסכין בקרב על חייו הסיכוי גדול שגם יסיים אותם באותה הסכין והחשיבות של מצב זה או אחר מחוץ לתרגולות מבצעיות כמו לוחמה בשטח בנוי או דיבור נהיר בקשר נמוכה ביחס לשמירה על מחשבה זורמת בזמן תנועה.
מהניסיון המועט שלי אנחנו לא לומדים להגיב טוב או נכון באמנויות לחימה אלא לומדים לפעול. שינון תגובות הוא תפיסה שגויה של המשמעות האמיתית של חזרה על תנועות או תרגול והוא הבנה עמוקה יותר של הפנימי והדקויות של התנועה בצורה בטוחה ומניסיון עם מספר תלמידים שבזמן לימודים או אחריו עומתו עם התמותה האפשרית שלהם הלימוד עוזר מאוד בשחרור המעצורים הפנימיים ומאפשר להמשיך לחשוב ולזוז.
בצורה מתומצתת אם אתה זוכר Don't lean

שרון

ש מים

New member

הדבר שהאצומי סנסיי חוזר עליו כל הזמן:
1. תשכח את כל מה שאתה יודע.
2. בקרב אל תתכנן, אל תעשה טכניקות.

טכניקה

אני אומר לתלמידים שהטכניקה האמיתית נמצאת בין הטכניקות שנלמדות, בתפר שבין "תרגיל" ל"תרגיל". כשהתפרים גסים, שום "טכניקה" לא תעבוד. לכן צריך להקפיד וללמוד גם לתפור ולעבור בין מצבים ולא רק "לסיים", ולזכור שגם אם תלמד הרבה מעברים / תפירות בין עמדה לעמדה / מצב למצב / ריתוק להכנעה וכו', עדיין יהיו מרווחים בין מה שאתה מתרגל שאותם צריך גם ללמוד ולתרגל.
כשאתה עובד מול מישהו שיודע לעבוד וברמה גבוהה, אתה תרגיש שאתה חסר אונים כי כל מה שתעשה, אם תצליח לעשות, יקבל תשובה מאוד ברורה שכאילו הוכנה מראש ורק חיכתה לך שתעשה את הצעד... בג'יו ג'יטסו ועבודה על הקרקע זה מאוד בא לידי ביטוי.
מי שיודע לעבוד עובד רך וזורם וקשה לתפוס אותו. מי שעובד קשה (פיסית ומחשבתית) ייתפס במוקדם או במאוחר, בלי קשר לאנרגיה הרבה שהוא מוציא.

סיסטמתי

New member
לא כל כך ברור לי...

"Don't lean into the wake of his movement to save time"?

לי זה ברור שלא משננים תנועות, אבל מה שלא ברור לי הוא המנגנון שבו אתה מונע קפיאה במצבי אמת.

לטעמי, מה שמקפיא הוא מצב שאתה לא מתרגל שדוחק אותך למקום השרדותי של קפיאה. בעיקרון אם יש לך מזל (או אפשרות בחירה) לא תגיע לשם כי תשמור את ההתמודדות באיזור הנוחות שלך או תתכונן אליה בצד ההתקפי.

הבעיה היא במצבים שאתה לא מתרגל. לפי מה שהבנתי אין פה Cross training, מכיוון שהתגובה הזו נובעת ממקורות מאוד נמוכים במוח שאתה לא משפשף אותם באימונים. וגם אם כן, היא מאוד ספציפית לגירוי (ע"ע Yin והאנקונדה).

קשה לי להתייחס למקרים של תלמידים שזה עבד אצלם או לא, מכיוון שזה לא ניסוי ותמיד יכול להיות שהאפקט / ה- Treatment הוא דווקא המורה ולא התרגול...

ransuru

New member
קפיאה

קפיאה היא רק שלב בלמידה והעוצר בה על מנת לאפס התרגיל מונע למידה אמיתית על חשבון שינון.
התפר עליו דיבר רן בין התרגילים שממחיש כי האדם שבתרגיל ממשיך לחשוב ולא מבצע הרצה של תוכנית נלמדת הוא הדבר. לרוב מלמדים כיצד לבצע תרגיל נכון ואפקטיבי אך זהו שורש הבעיה מאחר ואנו שופטים הצלחה ביחס לעמידה או תרגיל נלמד ולא ביחס לערך האמיתי שלו שהוא למידת העצמי ומהכרת העצמי גופנית מנטלית ורגשית ניתן להמשיך לזוז ללא קביים כחזרה למצב אפס או ניסיון לבצע תרגיל זה או אחר.
בפעם הבאה שאתה במצב ש"אין מוצא מימנו" בקש יפה כי לא ישחררו אותך עד שאתה מוצא פיתרון כזה או אחר. שלמה דוד נתן לי את המתנה הזו לפני הרבה שנים והיא משרתת אותי בנאמנות מאז.

Don't lean עומד בפני עצמו ואינו חלק מציטוט כלשהוא.

שרון

למעלה