קיסרי

מושקו1

New member
קיסרי

בנות יקרות, רציתי לשאול מניסיונכם שאלה, עברתי ניתוח קיסרי לפני 10 ימים. הסיבה היתה אגן צר. רציתי לשאול האם העובדה כי הילדה לא ירדה מספיק תרמה לעובדה כי הדבר נגמר בניתוח קיסרי. (הילדה נולדה 3180). יש לציין כי לפני הלידה הזו, הייתי בהריון שהופסק בשבוע 32 עקב מומים וכי ילדתי טבעי. (הילדה נולדה במשקל של 2025) האם אפשר להיות אופטימיים לגבי הלידה הבאה, בתקווה שהיא תסתיים בלידה רגילה ולא בניתוח הנורא הזה. או שאבוד לי. אם היא היתה יורדת יותר נמוך, האם היה סיכוי שלא לבצע ניתוח קיסרי. בפורום של הריון לאחר אובדן, במקום לקבל תמיכה והבנה קיבלתי שטיפה, כאילו אני חווה הריון תקין ראשון וכאילו שאין אני יודעת מה היא תחושת האובדן. אודה לתשובתכם.

פלגיה

New member
יש לידות וגניליות לאחר קיסרי

אבל אם הסיבה היא אגן צר (כלומר מבנה שלך, ולא מצג התינוק) זה טיפה בעייתי יותר. כדי לאבחן אגן צר צריך לעשות צילום רנטגן (לא בזמן הריון) ורק לפיו תוכלי לדעת אם עדיף ללדת בקיסרי או שאפשר לנסות בכל זאת לידה וגינלית.

רונה 4

New member
אני אנסה לענות

תראי, קראתי את מה שכתבו לך שם, ובתור אחת שהרגישה לכל אורך ההריון, שלא משנה איך יגיע העיקר שכבר יגיע, העיקר שלא יחדל חלילה שוב, אני מבינה לחלוטין את הרגשות שעוררה השאלה. נסי גם את להבין איך מרגישות הבנות שם. את מדברת, כמו שטינקר כתבה, על צרות של עשירים, וזה כנראה לא המקום הנכון לדבר עליהן. גם היום אחרי הלידה הטובה, קצת היה מוזר לי שמה שאת מרגישה זה רק דיכאון ולא גם איזהשהו אושר, או לפחות לא מדברת בכלל על האושר מהלידה הטובה. אם הייתי עדיין בהריון כנראה שזה היה אפילו קצת יותר חורה לי. מצד שני, אני מכירה בהחלט את אוסף הרגשות שמתעורר אחרי הלידה הטובה. ולגיטימי לחלוטין שלצד האושר יהיו גם תחושות קשות ורגשות מעורבים. אני זוכרת שגם לי, למשל, היתה איזושהי אכזבה מכך שלא הספקתי לקבל אפידורל בלידה, וילדתי אותו בכאבים עצומים (ממש הרגשתי שאני נופחת את נשמתי עוד רגע), במקום לקבל את לידת החלום המתקנת שכולנו חולמות עליה אחרי הסבל שעבר עלינו בשנה או יותר שקדמו לה. וגם אני מאוד התעסקתי בשאלה, איך אני גורמת ללידה הבאה להיות קלה יותר, מתריעה מוקדם יותר, נאבקת יותר לזרז את האפידורל וכו'. ממש חששתי לחוות את הכאבים האלו שוב, ואני עדיין חוששת, רק מדחיקה קצת (עד הפעם הבאה). ואח"כ החיים פשוט סחפו אותי איתם ושכחתי את זה. לשאלתך, אחותי ילדה את שלושת ילדיה בקיסרי עקב אגן צר, אך זה היה בארה"ב, ושם קיסרי אחד אומר שגם הלידות הבאות יהיו בקיסרי. כאן בארץ יש לי חברה שאחרי 2 ניתוחים קיסריים התעקשה וילדה בלידה טבעית ילדה מדהימה. זה כנראה יהיה תלוי בנסיבות הלידה הבאה שלך. נשמע מאוד הגיוני שאם היא היתה יורדת יותר הדברים יכלו להיגמר אחרת, השאלה אם יש בכלל כזאת אפשרות לרדת יותר עם אגן צר, ואם לא מסכנים את התינוק אם מתעקשים להמשיך לידה טבעית במצב כזה. מקווה שעזרתי קצת. שתדעו רק אושר מהיום.

בהחלט יש סיכוי

וזה תלוי במאפייני ההריון הבא, במיוחד היקף הראש של העובר. אם הוא לא יהיה גדול מידי, זה יהיה תלוי בהתנהלות הלידה (ירידה של הראש) ובהחלט יש סיכוי. לפני הלידה הבאה שושוה אולי לנסות ללמוד גם שיטות טבעיות ל"הברגת" ראש העובר לאגן (תנועתיות מסויימת לפני הלידה ובמהלכה). בהצלחה! וכמובן, ברוכה הבאה! איך, מעבר לעיבוד תחושות הלידה (טבעי ונחוץ) את מתמודדת עם המעבר להורות? לא תקופה קלה, נקווה להיות לך לעזר בה.

אני ילדתי רגיל אחרי קיסרי.

מזל טוב

למעלה