קיסינג'ר

pitzky

New member
קיסינג'ר../images/Emo20.gif

אני צריכה להכין עבודה על 3 סיפורים מתוך געגועיי של קיסינג'ר, יש לכם הצעות? מה במיוחד אהבתם? לבחור 3 סיפורים מתוך הספר הזה זה כמו שישאלו אותך אם אתה אוהב יותר את אבא או את אימא! חשבתי על פסחזון כאחד, כי לדעתי זה נוגע בלב במיוחד, רק שיכול מאוד להיות שכמעט כולם יבחרו בו..

Rivendell

New member
קודם כל, זה "געגועי *ל*קיסינג'ר"

ולא של קיסינג'ר. את הספר כתב אתגר קרת. גם אני אוהבת מאוד את "לשבור את החזיר", שהוא באמת סיפור מאוד מוצלח. אין לי לצערי את הספר לידי אז קצת קשה לי לעזור. מותר לך לקחת סיפורים מתוך "צינורות"? כי את זה דווקא יש לי כאן
או שתכתבי איזה מהסיפורים נראים לך כרגע, ואני אחווה דעה עליהם. אני זוכרת אותם, רק לא בשמות

צינורות זה יפה../images/Emo13.gif

ומגעגועי לקיסינג'ר... המ......יש המון ספורים שהם כל כך עמוקים עד שיקח לך שנים לפענח למה לעזאזל הוא התכוון. אולי הם סתם מטורפים, אבל אני אוהבת לחשוב שהם פשוט עמוקים מבינתי^_^ אני באמת לא יודעת מה להציע

pitzky

New member
לא אי אפשר מספרים אחרים../images/Emo4.gif

אני חושת שהספרים האחרים שלו מוצלחים יותר בגלל שהסיפורים שמה יותר אוריכם ופחות סיפורים בספר כמעט כל הסיפורים שלו טובים בין כל הספרים, רק שבגעגועיי לקיסינג'ר הם דחוסים וקשה לקרוא ברצף, "מסובך לעכל אותם". אם אני ארשום את רשימה הסיפורים זה יעזור?!

דוסטו

New member
אתם באמת רוצים לדעת מה אני חושב

על קרטון? רק שלא תתלוננו אחרי זה. קופירייטר לבני 16 -24 עדיף ממשולש שנקין, שמזמן מיצה את עצמו. לילה טוב. אני ממשיך עם "הארורים". נ-ה-ד-ר.

Guy K

New member
אני לא בטוח מה אני חושב

מצד אחד אני באמת חושב שהוא כותב על פי שטנץ ובאיזהשהוא שלב הפסקתי להתרגש ממנו. מצד שני הוא באמת כותב דברים יפים מדי פעם. אין ספק שהבחור מוכשר, השאלה הא מה הוא יעשה עם זה הלאה... מה שהופך אותו מבחינתי לאביב גפן של הספרות הישראלית. ועוד משהו שקראתי בבמה חדשה שאני מאוד מסכים איתו: תגידו מה שתגידו על אתגר קרת, הוא גורם לבני נוער וצעירים לקרוא, ולהרבה מאוד לכתוב בעצמם. זה בכלל לא משנה אם הם כותבים טוב או רע - העיקר שהם עושים את זה. דור שקורא וכותב לא יכול להיות כל כך נוראי. ועם זה אני מסכים לחלוטין. (הציטוט הוא על בערך)

Rivendell

New member
אבל האם כל קריאה היא טובה?

אני דיי מתחבטת בשאלה הזאת. אני לא מצליחה להחליט אם כל מה שיגרום לילד לקחת ספר לידיים הוא חיובי. אני משוכנעת שאם תתנו לילד פלייבוי עם כתבות הוא יקרא, אבל האם זה באמת מה שאנחנו רוצים להשיג? נראה לי שעדיף לגרום לילדים להגיע לקריאה יותר "איכותית" ע"י חינוך והנחייה בבתי ספר. כמובן, עם רמת המורים היום זה לא יקרה. אבל בעולם אוטופי ואידאלי, ילדים יקראו ספרות מופת
עוד מישהי (איילה26 נדמה לי) כתבה שרם אורן גרם לאבא שלה לקרוא ספר, וזה מאוד ריגש אותה. ואני שואלת - מה בעצם ההבדל בין לקרוא רם אורן ולראות כמה פרקים של "משחק החיים"? למה עצם הפעולה של הקריאה נראית לנו כל כך חשובה? מה זה נותן לנו, שצפייה בקצת טלוויזיה לא נותנת? רם אורן הרי לועס את הדברים ישר למוחו של הקורא. אתה צריך רק לבלוע יפה. זה לא שונה בעיני מטלוויזיה, זה לא מעורר מחשבה או מגרה את התאים האפורים.

ל א

New member
דברים בשם אומרם

דרוד בורשטיין כתב ב"כל העיר" לפני שבוע או שבועיים שאתגר קרת הוא כמו פסנתרן שמנגן עם אצבע אחת. הוא מנגן טוב, אבל זו עדיין רק אצבע אחת. דימוי שמצא חן בעיני.

כן ולא...

גם אני חשבתי הרבה על סוגיית - האם לקרא *כל דבר* זה טוב? למרות שאצלי העלה את השאלה דווקא הארי פוטר, שהטענה "בעדו" הייתה "תראו - הוא גורם לילדים לקרא!" (למרות שראיתי מספיק ילדים שרצו תיק הארי פוטר וחלצת הארי פוטר בלי לפתוח את הספר בכלל...). ואז יצא הסרט. אבל דווקא אדגר קרת הוא לא רם אורן ופלייבוי... מי שקורא את הסיפורים שלו (שאני, עד גבול מסויים, מחבבת) כן צריך טיפ-טיפה לחשוב "ומה הוא מנסה להגיד בזה בעצם?". ויותר מזה - הוא קיבל את אישור "הממסד" - לומדים אותו בשעורי ספרות בבית-הספר, הוא נחשב ל"ספרות"... ילד שקרא ספר של אדגר קרת ונהנה, יכול לחשוב לעצמו "רגע, זה לא נורא כל ה'ספרות' הזו..." ואולי הספר הבא שהוא ירים יהיה <הכנס/י את שם הסופר שאת/ה מעדיף/פה פה>? ועדיין, אני גם חושבת שבקריאה יש יתרון על פני טלויזיה. לפחות כל עוד השפה נכונה (אלא אם יש סיבה שלא) - אני לא מדברת על ספרים שמבחינה לשונית נראים כאילו כתב אותם ילד בכיתה ב'. קודם כל הספר ממקד את תשומת הלב בשפה, זה כל מה שהוא מעביר ישירות. מי שקורא יותר - מדבר נכון יותר לרוב, ההתבטאות שלו - בע"פ ובכתב משתפרת, השפה שלו מתעשרת - אפילו אם הוא קורא רק "ג'ינג'י" הוא יתקל במילים חדשות, ובספר מילים מקבלות יותר חשיבות, כמו שאמרתי, כך שתהיה לו יותר מוטיבציה לברר את המשמעות שלהן. גם אם לא - אחרי כמה פעמים שרואים מילה בהקשר, אפשר ללמוד את המשמעות שלה בכל מקרה. קריאה היא גם הרבה יותר אקטיבית - הקורא, אפילו אם זה קורא של רם אורן, צריך לדמיין בעצמו, צריך להפיח רוח חיים בביטויים כתובים. בטלויזיה זה חסר לחלוטין. ומעבר לכל אלה - תמיד יש את הסיכוי שמי שהרים רם אורן, יניח אותו וירים ספר אחר. אם הוא ישאר מול הטלויזיה, אין שום סיכוי...

ל א

New member
אדגר אלן פה

גם בטלוויזיה, בקולנוע ובמוזיקה יש דברים מאתגרים. צריך רק לפתח טעם וכדי לפתח טעם צריך להתחיל איפהשהו. לכן, אני מסכים איתך שעדיף לקרוא משהו מלא לקרוא כלום ולא מסכים איתך שעדיף לקרוא דבר כלשהו מלצפות בטלוויזיה.

Boojie

New member
הערה לגבי הארי פוטר:

ספרי הארי פוטר, למרות הסטיגמה שנוצרה להם בגלל חשיפת יתר, הם אחלה ספרים. הם כתובים היטב, הם סוחפים, הם משכנעים, והעלילה שלהם מעניינת מאד והולכת ונהיית מורכבת ככל שמתקדמים בהם. אני חושבת שזה נפלא שלוקחים ברצינות את נישת ה"ספרות לילדים" (ואתם חייבים להודות שלא רואים כל כך הרבה ספרי ילדים בעובי כזה - והעובי, כמובן, מייצג מורכבות עלילתית שלא מאד מקובלת בספרי ילדים). בתור אוהבת מושבעת של ספרי ילדים, נהניתי מאד מהספרים האלה, ואני חושבת שזה חיובי מאד שילדים קוראים אותם. מעבר לזה, מאז שאני הייתי דרדסית, היו ילדים - כמוני - שהיו בולעים כל חומר כתוב שנפל לידיהם, והיו ילדים - כמו השכנה שלי - שלא נגעו בספר אלא כדי לייצב שולחן מתנדנד או להרוג עכביש. ילדים שממילא נוטים לקרוא, יקראו עוד ספרים חוץ מהארי פוטר. וילדים שלא נוטים לקרוא, מה רע בזה שבמקום לא לקרוא בכלל יקראו רק את הארי פוטר? אני באמת לא חושבת שיכול להיות מצב שילד שיש לו נטייה לקריאה יימנע מלקרוא רק בגלל חשיפה להארי פוטר שגרמה לו להתמכר.

עוד הערה על הארי פוטר

לא טענתי שהארי כ"כ רע, רק שהוא זה שגרם לי להתחיל לחשוב על העניין... בכל מקרה - כן, זה ספר ילדים נחמד. לא יודעת איך הוא בהשוואה לספרי ילדים שיש היום כי אני כבר לא קוראת אותם, אבל הוא עדיף על חלק מהזבל שאני קראתי כילדה... אבל פה זה נגמר. זהו, זה ספר *ילדים*. הפנטסיה היא קישוט לסיפורים על בית-הספר, החברים, המורים שהוא אוהב ופחות אוהב... סיפור ילדים שבמקום שהילדים החנונים *מדמיינים* בו שהם קוסמים וחזקים ויכולים לכסח את כל הרעים, הם *ממש* קוסמים. כך שאני לא רואה בעין יפה אנשים שלוקחים אותו ברצינות גדולה מידי - ובטח לא כשמציגים אותו כשגריר הז'אנר האהוב עלי - הפנטסיה. יש גם ספרים כיפיים וזורמים שהם לא ספרי ילדים בז'אנר. אני אפילו באצע אחד עכשיו... :) וכמובן - כן, קראתי לפני שמתחתי ביקורת (אם כי רק את הראשון - יש גבול). אני לא אפסול דברים סתם, ולא אמתח ביקורת סתם מתוך בורות. אז קראתי - כדי שאוכל למתוח ביקורת בלב שקט ;).

Boojie

New member
אני דווקא נורא מחכה

לגירסה למבוגרים. הייתי מתה לראות גירסה של ספרי הארי פוטר כתובה דרך עיניו של אחד המבוגרים בסדרה. ואני חייבת לומר שיחסית לספרי הילדים החביבים עלי (ויש הרבה כאלה), הספרים האלה הם תופעה מיוחדת. הם מושקעים, העולם בהם רחב מאד, הרקע המיתולוגי שלהם נהדר, יש בהם פוליטיקה מורכבת ומסובכת, ולמרות שיש בהם טוב מוגדר ורע מוגדר, יש בהם גם הרבה דמויות שהן דמויות ביניים, בין הטוב לרע, שזה גם לא דבר שרואים הרבה בספרי ילדים.

את אחרונה בתור?

טוב, אז אני אחרייך. כן, הייתי שמחה אם היו כותבים ספרי "מבוגרים" בעולם של הארי פוטר, וכבר שמעתי שהראשון (שקראתי) הוא לאו דווקא הטוב שבסדרה, אבל כל עוד ישנם רק ספרי הילדים (שהם ספרי ילדים טובים, לא ספרי פנטסיה למבוגרים טובים) - רק אותו אני מבקרת ורק עליו יש לי דיעות.

Boojie

New member
אני ארשה לעצמי לצטט מהרלאן אליסון

(ציטוט חופשי, כמובן, כי אין לי כוח ללכת לחפש את הציטוט המדויק) שאמר, בגדול, שקריאה היא דבר אקטיבי ואילו צפייה בטלוויזיה היא דבר פסיבי. למרות שבדרך כלל אני לא ממש מסכימה עם אליסון (וגם בעניין הזה אני חושבת שהוא הרבה יותר מדי קיצוני), אני נוטה להסכים עם ההגדרה הזאת. טלוויזיה משאירה מעט מאד מקום לדמיון. אנחנו לא צריכים ליצור לעצמנו את הדמויות, אנחנו לא צריכים ליצור לעצמנו את התפאורה - כלום. הכל שם, הכל מוצג כפי שמישהו אחר ראה, דמיין ובנה אותו, ולנו נשאר רק לספוג. קריאה, אפילו של ספר רע, דורשת מאמץ מסוים של הדמיון. אנחנו נותנים פרצופים מסוימים לדמויות, מלבישים אותן, מדמיינים את הסביבה, משלימים פרטים חסרים. יש בזה משהו אקטיבי יותר - מבחינת הדמיון שלנו - מאשר בצפייה בטלוויזיה. אבל הדבר החיובי היחיד שאני יכולה להגיד על רם אורן, חוץ מאולי שהוא עוזר לאנשים מסוימים להעביר את הזמן (ואני לא רואה את זה כדבר שלילי, שיהיה ברור! יש זמנים שבהם צריך לתת למוח לרוץ על ניוטרל), זה שהוא עשוי לגרום לאנשים שקראו אותו לקרוא אחר כך גם דברים אחרים. קריאה זה הרגל נרכש. אני לא אופטימית בנקודה הזאת, אבל מי שלא מתחיל לקרוא בכלל, אין בכלל סיכוי שהוא ימשיך. בוא נגיד שאם קריאה זה כמו נסיעה באופניים, הרי שרם אורן זה משהו כמו אופניים עם גלגלי עזר. או אולי תלת-אופן.

Rivendell

New member
הסיפורים שאני אוהבת

"הדוד של הקוף" "בועות" "שפה זרה" "טיפות" "נעליים" אלו החביבים עלי מהספר הספציפי הזה, אני חושבת.

למעלה