קינן שפי ..

פלטרון

New member
קינן שפי ..

לא יודע למה הבנתי זאת רק כרגע - העובדה שהצבא פנה למכון פסיכולוגי ( כדוגמת קינן שפי ) כדי לברור בין המועמדים השונים מעידה שבמדור עתודה מלכתחילה חיפשו "לנפות" את אלו שאינם מתאימים מטעמים פסיכולוגיים, אבל לאו דווקא ידע השכלה וציונים ! תחשבו - דני בוי העלה כאן את שאלת הניפוי שלו . אני לא אומר שהוא נפל בקינן שפי, אבל - עתודה בהחלט יכלו לקחת את 1000 המועמדים בעלי הציונים הטובים יותר בתחומם, ולהיות מרוצים . אבל הם לא עשו זאת ( וטוב שכך ! ). עם זאת , לא נשאלת השאלה מדוע הצבא לא קיים מבחנים או לפחות שאלונים וניפוי בסגנון קינן שפי בזמני , ולפני כן . לא נשאלת השאלה - כי התשובה ברורה - כשצריך 1000 לשנה , ובאים רק 500 , מקבלים את כולם. בשעות מחסור אין מקום לבררנות ! וכשחושבים על זה - זה ממש לא יפה מצידם !! תחשבו - לפני 10 שנים נערך סקר, והתגלה ש 70% מהעתודאים בשירות אינם מרוצים מבחירתם במסלול ( אני חושב שאמיר או ברלה אחראים לאינפורמציה הזו ). זה אומר שלפני 10 שנים, מדור עתודה קרא את הסקר, הסתכל בנתוני הקבלה של אותה השנה ( נניח 500 איש ) , וידע שבקירוב , ניתן להניח שכ-350 מהם יהיו מאוכזבים בעוד כמה שנים ! זה אשכרה "לשווק מוצר" שהם יודעים שהצד השני ברובו לא יהיה מרוצה ממנו !! פלטרון

T a u r u s

New member
מה זה בדיוק.....?../images/Emo22.gif

מה זה בדיוק המבחן הזה? כמו פסיכוטכני? מתי עושים אותו? מה הסיכוי "להכשל" בו? תודה על זמנכם

bodas18

New member
זה בדיוק...

מבחנים אישיותיים-פסיכולוגיים. אתה מוזמן להריץ את צמד המילים "קינן-שפי" בחיפוש. באופן כללי אלו מבחנים המורכבים מ: (1) שאלונים אישיית (2) ראיון אישי (3) מבדקי קצונה (4) מבחני מצב - בהם מושיבים אותך עם עוד 10 חבר´ה ונותנים משימות לבדיקת הדינמיקה הקבוצתית והשתלבותך בה. בהצלחה!

J3di

New member
קינן שפי

זה מחולק לכמה שלבים בהתחלה יש שאלונים מציקים שאתה צריך לכתוב שם כל פרטים אישיים, ואז יש שאלות מציקות וכו´... אם אתה לא יודע מה לענות תכתוב משהו בכתב בלתי קריא. אחר כך באות 2 פסיכולוגיות, אחת יותר מוזרה מהשניה (לפחות אלה שהיו לי, אחת מעופפת ואחת מחייכת ככה אבל אתה יודע שמאחורי החיוך מסתתר צייד פסיכופטים), ואז כל אחד מציג את עצמו מאיפה הוא בא למה הוא רוצה עתודה למה זה טוב בלה בלה בלה, רצוי להגיד כאן שאתה רוצה לתרום לצבא וחירבושים כאלה שאף אחד לא באמת מתייחס אליהם בריצנות אבל זה רק לרקורד... ותגיד גם מה אתה חושב באמת, קישוקשים פטרויוטיים מידי לא יביאו אותך רחוק הם יודעים מתי אתה אומר דברים שאתה חושב שהם נכונים ומתי לא... אחר כך נדמה לי שיש עבודה בקבוצות, אתם צריכים לצייר משהו בלי לדבר, אחר כך הם נותנים לכם לדבר, יכול להיות שיעבירו אותך קבוצה (יעשו סוויץ עם משהו אחר) ואז ישאלו אותך איך הרגשת אם זה, זה מה שעשו לי, (רציתי להוריד לה כפה
, מזה איך הרגשתי עם זה ? בכיתי נכנסתי לדיכאון לקחו לי את הציור המדהים שהיה קו עקום שחור !(או שלא
) יש להם שאלות מציקות לא מהעולם הזה...) בסוף הקבוצה צריכה להסביר מה כל אחד עשה ומה הקישקוש הכללי הזה, ואז כל אחד נותן לעצמו ציון וציון לקבוצה עד כמה הם קלעו למטרה... יש עוד איזה משהו שמתחלקים ל3 קבוצות וכל אחד צריך לשכנע את האחרים מה לפי הנושא לדוגמא למה עתודה זה טוב כנושא הסברה למנהלי בתי ספר... אחר כך (אם לא שחכתי עוד משהו) צריך לכתוב סיפור קצר לפי כמה תמונות, ואז מבקשים ממך לצייר עץ ילד ועוד משהו ולכתוב עליהם משפט... בסוף יש ריאיון עם אחת הפסיכולוגיות המוזרות האלה, היא עושה תעצמה נחמדה, ואתה צריך לדבר איתה על המשפחה החברים ההורים בלה בלה בלה... סכ"ה זה לא כזה נורא, ונראה לי שרוב האנשים עוברים, אלא אם כן הרביצו לך בילדתוך ויש לך צלקת נפשית קשה או לחילופין חתכת לעצמך תוורידים ללא הצלחה, או שאתה פסיכופט שרוצה לקבל אמ16 בטירונות ולירות בכל הפלוגה, דברים כאלה... יכול להיות שאני טועה והם אשכרה בודקים אותך (לפי הציורים היפים שאתה עושה) אם אתה "מתאים" להיות עתודאי וקצין... אישית אני חושב שהמכון הזה הוא קומבינה אחת גדולה, נראה לי המנהל של המכון עשה קומבינה עם איזה בכיר בצה"ל, הוא יבדוק להם עתודאים והם יביאו לו כסף כסף כסף, אתה יודע הכל בצה"ל זה קומבינות... למה שזה לא תהיה אחת מהן ?
ותחשבו על זה

D a n n y b o y

New member
הסיכויים להכשל...

נראה לי שהם הרבה יותר גבוהים ממה שאנחנו חושבים.... בכל אופן, כבר לא קל להתקבל לעתודה כמו שהיה פעם. מה גם שהקבלה לא נעשית עפ"י ציונים...

J3di

New member
התכוונת

שהקבלה לא נעשית רק עלפי ציונים...

למעלה