קינוח ערמונים הונגרי

Rotemitp1

New member
קינוח ערמונים הונגרי

שלום לכולם, סבתי ההונגריה נזכרה שבילדותה אכלה קינוח חלומי מערמונים ומעליו קצפת. משיטוט באינטרנט זה כנראה פירה ערמונים. (gesztenyepüré) כל המתכונים שמצאתי מתייחסים למחית ערמונים הנמכרת בהונגריה ומעורבבת עם כמה תבלינים ורום. האם ניתן להשיג בארץ? אם לא מישהו יודע כיצד להכין? אשמח לתגובות :) רותם

Rotemitp1

New member
ליוליקה

היי , תודה רבה :) נתקלתי במתכון הזה אך לא הבנתי למה מתכוון המשורר כשהוא אומר שלוש יחידות של מחית ערמונים? כמה זה יחידה ואיפה קונים את המוצר? אשמח להכוונה.. רותם

יוליקה

Member
מנהל
צר לי שאיני יכולה לעזור בזה

אני רק הבאתי את המאמרים של הפורום. אני אישית - לא אוהבת ערמונים בשום צורה.

bel011

New member
בכל סופר כמעט אפשר למצוא מחית ערמונים

זו שקית אטומה, באיזור של דברים מיוחדים לעוגות

נילוס11

New member
יש לי בפריזר חבילה אחת

אני מוכן לתרום אותה לסבתא...שנזכרה.. מאיפה סבתא?או את? וכל הכבוד לנכדה שמתענינת ודואגת לסבתא

Rotemitp1

New member
לנילוס

תודה נילוס, יש לך ערמונים מהונגריה? אני גרה בגבעתיים וסבתא בכפר סבא..

noemi2

New member
טומי,נזכרתי שאכלתם במסעדת "טוליפ" בת"א רח.

יהודה הלוי 52 טל. 03-5167305 פירה ארמונים.

נילוס11

New member
החבילה נמצאת במקפיא

אם רוצים אותה אתן אותה למי שיגיע חבילת הערמונים מהונגריה מוצעת לכל מי שרוצה אותה... בחינם.

טומי*

New member
כל כמה זמן הנושא עולה על...

דפי הפורום. בזמנו נאמר שיתכן וניתן למצוא ערמונים בטיב טעם. אני חיפשתי ולא מצאתי

מצרפת לך מתכון למחית ערמונים של הנס ברטלה

הכנתי כמה פעמים מחית מערמונים שקליתי וקילפתי אבל יעבוד מצויין גם עם הערמונים באריזות וואקום שמוכרים במרכולים: מחית ערמונים בסיסית. (אפשר להכין ללא השמנת והחמאה, לטחון, לחלק לשקיות זיפלוק ולהקפיא כי מתקבלת כמות גדולה). אם רוצים להכין לשימוש מיידי, כן להוסיף שמנת וחמאה ומה שנשאר זה להוסיף קצפת מעל). הנס ברטלה 800 גרם ערמונים קלופים 200 גרם סוכר 400 גרם שמנת מתוקה 50 גרם חמאה 1 מקל וניל 1 ליטר חלב מרתיחים חלב וסוכר עם מקל וניל, יוצקים פנימה את הערמונים וממשיכים לבשל על אש קטנה. מדי פעם מערבבים, עד שהנוזל נספג רובו בערמונים ומתקבלת תערובת סמיכה מאוד. מרסקים בבלנדר, או אם רוצים להקפיד יותר מעבירים דרך מסננת עדינה. מערבבים פנימה שמנת וחמאה. מצננים מכוסה. לאחסן: 5 ימים ללא שמנת, או 3 ימים עם שמנת

אני היתי עושה את זה

כמעט אותו הדבר רק חצי חלב וחצי מים ומוסיף עוד כמה תבלינים כמו ציפורן או מקל קינמון פנימה לפעמים משהו מעט אלקוהולי רק לשם הטעם. ובמובן בסוף התהליך הכל נכנס למעבד מזון. אחרכך עם כזה כמו של עוגיות מועך שיוצא כמו מקרוני מעל לנשיקה ומתחת חקצפת, ושהורי באים לבקר אז אני מוסיף דובדבן מסוכר למעלה היום אני קונה בסופר ומקפיא

נראה מעולה, ניראה

כי אתם שומרים כשרות
אשמח לגנוב לך את המתכון, אם תיתן לי אותו

ronnymp

New member
ארתור - בכייף -

המתכון די פשוט למעשה ונירשם כאן בשירשור של האלבום בדף הפייסבוק שלי המתכון ניתן שם למישהי נוספת שביקשה אז אתה מוזמן להציץ שם , להעתיק ולנסות בבית -
רוני

evike

Well-known member
מנהל
רוני, נראה שאתה לא פחות טבח מאש צלם

למעלה