קינוח ללא גלוטן

ylivne

New member
קינוח ללא גלוטן

מחפשת המלצה לקינוח ללא קלוטן לאורחת עם צליאק. בא לי לעשות לה עוגה או משהו כזה, ולא צלחת פירות ואגוזים
תודה

מה סלט פירות?

היא רוצה עוגה! עוגה! איך אני לא אוהבת שנותנים לי סלט פירות כאופציה לקינוח. זה מעליב אותי כי אני מתה על קינוחים ולא צריכה להתפשר רק כי אני טבעונית. החברה שלך גם טבעונית? אם לא יש מלא מתכונים ברשת אבל עם ביצים. מאחר ואני לא ממליצה על מתכונים עם ביצים כי אני טבעונית מצאתי לך מתכון ללא ביצים וללא גלוטן:

Gidi Shemer

New member
את לא. אני כן

ותמיד אהבתי את האופציה הזו, ללא קשר למה שאני יכול לאכול. זו לגמרי לא פשרה מבחינתי.

בחתונות באירלנד בדרך כלל אין לי מה לאכול. למודת ניסיון אני מביאה אוכל מהבית. בחתונה הראשונה שהייתי מרק הירקות לכאורה בושל בציר עוף, מנת הביניים היה כמובן דג וששאלתי אם יש מנה בשבילי אמרו לי "יש מלון". במנה העיקרית המנה היתה כמובן צמחונית (מען בצק אפוי עם גבינה בפנים) אפילו הירקות והפירה היו עם חמאה. אפשר להגיד שאכלתי לחם ומלון אותו היום. מלון!! כמנת ביניים! כמעט אכלתי את החתן והכלה מרוב רעב (חתונה מתחילה ב- 13:00 עד השעות הקטנות של הלילה) בחתונה הבאה כבר הבאתי אוכל מהבית. סלט פירות זה נחמד וחביב אבל לפעמים בא לי עוגה.

איילת1974

New member
מתכון לעוגה קפואה ללא בצק.

רכיבים: מיכל אחד של שמנת מתוקה גוס של ממרי נוטלה חבילת עוגיות אוראו, שאותם ניתן להמיר בממתקי מרנג (נשיקה). אופן ההכנה: מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה (אין צורך להוסיף סוכר). כשהקצפת יציבה מכניסים בהדרגה את ממרח הנוטלה ומקפלים, עד שכל הקצפת צבועה בצבע חום שוקולד. בזמן ההקצפה עד מרסקת את העוגיות/מרנג עם מערוך ובסוף מוסיפה לתערובת של הקצפת. (היום יש ממתקי מרנג קטנים לעיתור עוגות, ואותם אפשר להכניס שלמים). מכניסה את המרנגים לתערובת ומערבת קלות. לוקחת תבנית אינגליש קייק, משמנת, שמה את התערובת ומקפיאה כמה שעות. \החסרון היחד של העוגה הזאת, שאי אפשר לקחת אותה לאנשים אחרים, כי מוצירים מהפריזר וישר אוכלים. אופציה נוספת שהיא קצת יותר מתוחכמת: במקום נוטלה לשים ריבת חלב, ובמקום מרנג- שברי פקאן סיני. זה אמנם יותר מתוחכם, אבל שוקולד תמיד מנצח!

עוגת מוס!!! או עוגת גבינא

לשלוש השבתות האחרונות הכנתי עוגות ללא גלוטן שעיקרן הוא קשיו ותמרים. הן ניראות מהממות וממש טעימות. הראשונה שניסיתי היתה עוגת מוס של שירלי בר. - תחפשי אותה בגוגל ובאתר שלה תלחצי על מתכונים. העוגה השניה היתה עוגת גבינא מאתר תבונא. ממש מדהימה עם טעם של לימון ממש מזכיר עוגת גבינה. בין השכבות שמתי בננות. העוגה השלישית היתה כבר עירבוב בין המתכונים עם שיכבה נוספת של תותים וממרח תותים ותמרים. עוגות מדהימות. רק הקינמון עושה לי אחר כך פצעים בלשון, אז לפעם הבאה אוותר עליו. בהצלחה

einatgross1

New member
מוס שוקולד טעים וקל להכנה

הכמות להלן מספיק גם ל-20 אנשים... מקציפים 3 שמנת מתוקה עם כף סוכר לייצובה. צנצנת נטולה שלמה-לערבל עם שמת מתוקה לקפל אחד לשני. לאכול! בתיאבון!

למעלה