קינאה

קינאה ../images/Emo190.gif

האם אתן קנאיות ? אתמול נכחתי במסיבת יום הולדת של בת דודתי. הוזמנה בחורה מקסימה שהנחתה לנו את הערב והפעילה אותנו. אחד הנושאים שעלו בערב - קינאה לבן הזוג. היינו 15 בנות. מתוכן רק בת דודתי (לא כלת השמחה, היינו רק בנות משפחה) ואנוכי טענו שאיננו קנאיות לבן הזוג. לא בודקות מיילים/הודעות/אסמסים וכיו"ב. כל השאר - כן ! קנאיות ואף עושות מעשים בעקבות רגש זה. והשיחה גלשה והתפתחה מה כל אחת עשתה בעקבות הקינאה שלה. הסיפורים צמררו אותי ! אחת תלשה את התמונות של החברה הקודמת שניה בדקה את האגזוז של האוטו על מנת לוודא שהבחור אינו משקר לה, ואכן לא יצא מפתח הבית. המנחה העלתה את התשובה - קינאה מגיעה מחוסר ביטחון עצמי ו/או חוסר ביטחון בקשר כשלעצמו וזאת כשהבחורה מקנאה. כשהבחור מקנא איך זה דווקא מעיד על חוסר ביטחון כזה או אחר אלא יותר על אובססיה ושמירה. מה דעתכן ?

המונשרי

New member
../images/Emo9.gif באופן אישי

לא מקנאה אולי כי הוא לא נתן ליסיבות לכך. ( מתנהג כילד טוב
) אבל ...........בתוך עמי אני חיה ומודעת היטב למה שקורה מסביב. לפעמים חושבת על הסלוגן שמתנוסס כמעט בכל בסיס של חיל האויר ומיועד לטייסים: "זה שאינך רואה הוא ישיגך". לכן באיזו שהיא פינה אפילה בראש ישנה מודעות שהכל בעולמנו יכול לקרות. אבל לא בצורה היסטרית - אלא כמו המוכנות לרעידת אדמה...אז אמרו שקיימת סטטיסטיקה כזו וכזו שתקרה ואולי בכלל לא. אלה מנפלאות החיים - שלעולם אתה לא יכול להיות בטוח ב- 100% . אני בכל אופן, לא אקח על עצמי את היומרה הזו.

השאלות שעלו על קינאה היו -

האם תתני לו לצאת עם חברים לפאב לבד או לרדת לאילת עם חברים לכמה ימים וכהנה... לי באופן אישי השאלות הללו לא מובנות. אני שמחה ומברכת שבעלי יוצא ונהנה לעתים עם חבריו. אני חושבת שהבילוי עם חברים ולא רק עם בת הזוג ו/או איתה כל הזמן חשובים עד מאוד להיות האדם (הינה טיפ טוב בהמשך לשרשור על טיפים לזוגיות טובה :)

לא מקנאה לבן הזוג בכלל../images/Emo8.gif

שמחה על כל יציאה שלו נסע לאילת עם חבר. לא שאני נטולת קינאה לא מצאתי סיבות לחשוד

אס האחת מה הקשר?../images/Emo4.gif

אנחנו נוסעים יחד לאילת ולמקומות אחרים. יוצאים יחד. גם אני נסעתי פעם לאילת לבד . זה לא בא על החשבון ביחד זה בא להעשיר את הביחד.

להעשיר את הביחד, כל כך נכון רותי

אני ממש מסכימה איתך. אמנם בעלי לא נסע אף פעם לבד אלא רק במסגרת העבודה אבל לי יצא פעמיים לנסוע והיה פשוט נפלא לחזור, לביחד. בהחלט מעשיר

האמת שהוא לא כזנ גיבור שיזם לעצמו

אצלי הוא לא מי יודע מה יוזם אבל חבר נסע יחד עם נבחרת כדור סל שמשהו כמו תחרות ערים ואני שמחתי בשבילו. ועם מידי פעם הוא מרגיש צורך לצאת לאיזה כוס קפה עם חבר אז בכיףףףףף שמחה לחופש שלו ושלי ומפרגנת. עם היה איזה טיפוס שיוצא המון לפאבים שותה הרבה והשד יודע.... בטח לא לא ההיתי מפרגנת. גם אני יוצאת עם חברות להצגות. בתי קפה.חוגים .סדנאות כל מה שאני אוהבת והא לא. נו אז...........כן כן לפעמים אני מעדיפה בלוי שלי עם חברות ומה שאני באמת אוהבת על בלוי עם הבעל וממש לא מתבישת זוג זה לא משהו סיאמי.

א י ו ש י

New member
אני חושבת שקנאה מאוד טבעית אבל

כשהיא עוברת את גבול הטעם הטוב והיא אובססיבית היא מעידה על בעיות בזוגיות. אדם שמקנא יותר מידי מעיד הדבר כי אין אמון בבן הזוג, לא סומך וכד'... אני למשל זכיתי ב
של ממש , בעל מקסים, סומכת עליו מאוד וכן קצת מקנאה אבל לא בהיסטריה כי יש לי אמון בו. הוא גם סומך עלי מאוד ולעיתים אף נראה שאינו מקנא. האמת?? מפריע לי שהוא לא מקנא. קנאה מעידה על רגש חזק, על אהבה. מי שלא מקנא בכלל נראה לי מוזר....

למה מוזר ?

אולי זה יכול דוקא להעיד על כך שהוא סומך עליך ועל הקשר שלכם וכל כך גאה בך שלא מפריע לו ודווקא זה גורם לו לגאווה ?

א י ו ש י

New member
כמו ששירה כתבה קנאה זהו רגש אנושי

לא קשור עד כמה סומכים. אמרתי שקנאה עם פרופציות היא בסדר ואף רצויה. אם בעלי לא יקנא לי בכלל אני לא ארגיש גאווה כלל להיפך זה מרים את האגו שקצת מקנאים לדעתי.....

קינאה =../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה ההגדרה של קינאה ?או כל אחת מפרשת קינאה בצורה אחרת? . אצלי קינאה מתפרשת באיזה צביטה עד כאב( תלוי במיקרה) במשהו שיש למישהו אחר ולי אין .וזה מדובר רק ואני מדגישה רק ברמה הריגשית . חסך ריגשי מכיון שלפעמים אני שואל את עצמי עם באמת באמת אני רוצה את זה .והרבה פעמים התשובה היא לא . אז לבדיקתכן .... ואני הולכת להכין ארוחת צהורים שהיה משהו לי ולילדודס

שירה1973

New member
למה ההבדל בין גברים לנשים ? ../images/Emo4.gif

לא מוצאת שום הבדל בין קנאה "גברית" לקנאה "נשית". כולנו אנשים וקנאה היא רגש אנושי, לא קשור למגדר. לגביי אישית, לא חושבת שאני קנאית אלא יותר *מודעת*. מודעת מאד לסיכונים ויודעת שבמקום בו יש חסך ואין סיפוק - הסיכונים האלה הופכים להיות גדולים ומוחשיים יותר. לא חושבת שלמישהו יש זכות לחטט בחפציו הפרטיים של האחר, אפילו הם בני זוג. אין שום דבר שאני מסתירה מבןזוגי ואשמח להראות לו את המיילים שלי ואת המכתבים שלי (רובם חשבונות בנק לצערי) אבל לעולם לא מאחורי הגב. אין סיבה. נראה לי גם שיש צורך להבדיל בין קנאה בסיסית שפשוט מובנית באופי של האדם, לבין קנאה שנוצרה בעקבות מקרה שנתן לגיטימציה לקנאה. כלומר - סביר בעיניי שאישה (לצורך העניין) שחוותה משבר בעקבות בגידה של בעלה, תרגיש חוסר בטחון ותחוש קנאה כתוצאה מכך.

תאירU4

New member
לפעמים אני אכן תופסת את עצמי

שאני מקנאה! באותו רגע שהבנתי שזה המצב אני ממש משתדלת להפסיק עם זה. מה שכן, לדעתי יש לי מישהי שמאוד מקנאת בי. קשה לי לחיות עם זה. וככל הנראה שיש לזה גם השלחות גופוניות. (אמרו לי שכשיש בעיות פיזיות בצד ימין, זה סימן שיש נקבה שמקנאת בך - לא ידועת אם זה נכון, זה מה שאמרו לי)

תאירU4

New member
חחח אני לא יודעת... אולי גבר?

איפה כל הנשים הרוחניות שלנו? אף אחד לא שמע על זה? פשוט באמת כל הבעיות שלי היו בצד ימין, זה דבר ממש משונה, כל מיני דלקות משונות והכל בצד ימין

hayapollak

New member
הנה אחת מהן חחחחה

האמת לא שמעתי שאם יש בעיות בצד הימני של הגוף זה בגלל מישהיא שמקנאה בך. מה הלכת לקוראת בקפה?? חחחחחחחה. מה שאני כן יודעת בעניין הזה זה ש - הצד הימני של הגוף מקושר לאונה השמאלית שבמח והצד השמאלי של הגוף מקושר לאונה הימית של המח. האונה השמאלית - אחראית אצלנו על תפקודים, תכונות, שברגש,כישרונות אמנותיים וכו'(הצד הימני של הגוף) ואילו האונה הימנית אחראית או שולטת על השכלי, מעשי,לימודים,עשייה,כישורים גשמיים יותר ותפקודיים. (הצד השמאלי של הגוף) מכאן שאם הצד הגופני הימני שלך חלש יותר או סובל כנראה שיש לכך השלכה או הקרנה מהצד הריגשי גם. אגב - כיס מרה, לבלב,אפנדיציט,כבד, כולם איברים שמזוהים עם כעסים ,רוגז, קנאה.וכן עם המרכז הריגשי שלנו. לפי תורות המזרח - הרגשות השליליים,כעס,קנאה,וכו' מקומם בצ'אקרת מקלעת השמש שנמצאת במכז הגוף(מעל הטבור)צאקרה שגם אחראית על אותם איברים כיס מרה, כבד, טחול,בטן. מקווה שההסבר די מובן לך.

למעלה