קינאה אצל תוכים

קינאה אצל תוכים

כפי שכבר כתבתי יש לנו גוזל בן חודשיים וחצי של ג'אקו, הוא מקסים, חברותי, אוהב ליטופים ומקבל המון תשומת לב. אולם בעוד כשלושה חודשים תצטרף למשפחתנו תינוקת חדשה , יש לנו כבר ילדה בת 5. ובאופן טבעי חלק מתשומת הלב תעבור לתינוקת. השאלה שלי, האם התוכי יקנא, האם הוא יכול לנסות לתקוף את התינוקת?

רואי

New member
אה..

ג'אקו הוא לא תוכי בעל אופי קנאי. אם זאת היתה אמזונה, אז הייתי אומר שיש משהו בדברייך, כי אמזונות יכולות לרוץ לבן אדם מסויים כדי להתקף אותו. אך לא כך הדבר עם ג'אקו. במיוחד כאשר בגוזל מדובר. אגב, האם הג'אקו מהלך חופשי בבית? כי אני לא רואה איך בכלל הוא יכול להגיע לתינוקת.. לסיכום- אני לא רואה מקום לסכנה והעיקר- מזל טוב!

לרואי

הוא לא מהלך חופשי בבית, למעשה הוא רועד כשמוציאים אותו מן הכלוב, אני מניחה שהוא מרגיש בטוח יותר בכלוב, לאחר שהיה תקופה באינקובטור. אבל בכל זאת חששתי שהוא יתנהג אחרת בחברת תינוקת חדשה.

רואי

New member
אז ככה

קודם כל, אם אתם לא מוציאים את התוכי מכלוב אז בכלל אין בעיה. ובלי קשר, אם יש לכם אותו מאז היותו באינקובטור, אז הוא בטח ממש מאולף, אז למה לא להוציא אותו מחוץ לכלוב מידי פעם? ברור שכל תוכי מרגיש בתוך הכלוב שלו הפרטי כמו בבית שלו ומרגיש שם מוגן ובטוח, אבל אם אתם רוצים לעשות אותו ממש טוב לבני אדם אז עדיף שתוציאו אותו יותר החוצה. ובזמן הזה שהוא בחוץ ניתן להשגיח עליו וכך לא תהיה שום סכנה לתינוק...

למעלה