קימר

Yildiz Star

New member
קימר

האם מישהו / מישהי מוכן/מוכנה להעביר בפורום זה מתכון לקימר ? אני יודע שצריך להשתמש בשמנת מתוקה ובחלב אך לא יודע כמויות.

ע מ ר ה

New member
מתכון לקימר ../images/Emo23.gif

לערבב היטב את הקורנפלור והחלב בכוס ולהניח בצד לחמם את השמנת תוך בחישה מתמדת על אש קטנה - 7 דקות ( נא לדייק ). לבחוש שוב את הקורנפלור, ולשפוך לתוך השמנת החמה ,להמשיך לבחוש עד שיסמיך. למזוג לכלי עמוק מעט ופתוח (או מספר צלוחיות עמוקות ). להניח לקרור על השיש \על השלחן 30 דקות ,אחר כך להכניס למקרר ל-10 שעות לפחות. חשוב לדייק בהוראות , ההצלחה מובטחת . לבריאות והנאה !!!

ע מ ר ה

New member
תיקון לחלק שלא הודפס

מתכון מעולה שקבלתי מחבר טוב לפני שנים ואני מכינה אותו כל שנה בחג השבועות . החומרים : 1 שמנת מתוקה 3 כפיות גדושות קורנפלור 2\1 כוס חלב + מעט מאד אופן ההכנה בהודעה הקודמת . אתכם הסליחה !!!!!!!!!!!!!!

Yildiz Star

New member
עמרה

תודה על המתכון אני אנסה אותו ואלקק כל בוקר את האצבעות עם הסילן

slevinger

New member
ואני חשבתי לתומי שקימר

זה הקרום שצף על פני החלב שהורתח וקורר אח"כ במקרר! לזה קראו קימר בביתנו.... אגב עמרה, מה עם סוכר??

slevinger

New member
והרגע שמתי../images/Emo23.gif

שהמילה קימר היא שיכול אותיות של המילה קרם, cream - יפה אה?

ע מ ר ה

New member
סוכר לקימר

אין צורך בסוכר, מספיקה המתיקות של השמנת וכל אחד מוסיף את הממתיק שהוא אוהב . כמו : דבש, סילן , סוכר. נסי ותהני.

slevinger

New member
הקימר האמיתי שאכלו בעירק

הוא לא הקימר הזה שאת המתכון שלו נתת לנו. שאלתי את הורי איך עשו קימר עם קורנפלאור, היה בכלל קורנפלאור בעירק?? (לדליה
) התשובה היא שלילית. אז מתברר שהקימר הזה הוא גירסה ישראלית.... הדבר האמיתי שאכלו בעירק היה קרום של חלב שהורתח וקורר אח"כ, אלא מה? זה לא היה חלב פרה, אלא חלב ג'מוס שמן, כ-12% שומן.

ע מ ר ה

New member
חלב ג'מוס ../images/Emo80.gif

לא שווה שניסע לעיראק בגלל חלב ג'מוס. נסתפק בשמנת מתוקה וקורנפלור ישראלי בארץ זבת חלב ודבש שלנו.
נסי, תני להורייך לטעום ותראי מה תהיה תגובתם. ניסיתי ונתתי לעיראקים שנולדו בעיראק, טעמו ונהנו.

slevinger

New member
לא שווה שניסע לשם משום סיבה....../images/Emo13.gif

מספיק מסוכן כאן, לא צריך להסתכן יותר מזה, ובאנגלית אומרים יפה: Don't push your luck ותהיי בטוחה שאנסה גם אנסה, אם כי נראה לי שקרם בוואריה יותר טעים, אבל גם יותר מסובך להכנה, בזה אין כל ספק.

למעלה