קימקו אקסייטינג 300R

matan5165

New member
קימקו אקסייטינג 300R

חשבתי לקנות את הקטנוע הזה והתחלתי קצת לחקור אותו.
אני אמור לנסוע 3000 קילומטר בחודש, 100 ביום ( 50 לכל כיוון).
ופתאום קראתי שיש עלות לטיפול 1000 קילומטר.

רציתי לדעת, כל כמה קילומטר צריך לטפל ? מה העלות ? (במוסך או אם אני עושה לבד)
ובכלל, מה דעתכם עליו ?

תודה מראש.

פרארי1

New member
אם כבר 300, לך על הדאונטאון

לא זול לתחזוקה, אבל נותן ה-ר-ב-ה יותר מהאקסייטינג הלא מוצלח במיוחד, לטעמי.

קרא את המבחן המצורף, בו השתתפו שניהם.

matan5165

New member
אני מתלבט

אני עדיין מתלבט אם ללכת על הדאון טאון או אקסייטינג
המראה חשוב לי והוא מקבל יתרון אצלי.

בו זמנית חווית הנסיעה והתחזוקה יותר חשובים לי מהמראה.

איזה כלי יהיה משתלם יותר כלכלית בנסיעה של 3000 קילומטר בחודש ?

פרארי1

New member
קראת את המבחן שצירפתי?

יש בסופו עלויות טיפולים, הדאונטאון הכי יקר ובהפרש משמעותי, האקסייטינג מקום שני.
שני הזולים שם הם הבברלי המקסים של פיאג'ו וה-SH של הונדה, שניהם מצויינים אבל עם סגנון עיצובי שונה מאד משני האחים השמנמנים לבית קימקו.

מבין שני הטאיוואנים, את האקסייטינג אני ממש לא סובל, הדאונטאון קטנוע מצויין אבל לא נוח, מאד קופצני.
קח רכיבות מבחן על המועמדים ותחליט סופית.

matan5165

New member
כמובן שקראתי

במהלך כל הכתבה הבנתי שטעיתי ואולי באמת כדאי ללכת על הדאון טאון
העניין שאז הגעתי לחלק של העלויות וזה קצת הוריד אותי.

למה יש הבדל כזה גדול בין 2 הכלים של קימקו? הבדל של 2500 שקל בשנה זה לא מעט.
אני רואה שיש מרווח טיפולים גדול יותר בדאון טאון.

אם אני משלם רק על החלקים ועושה את הטיפולים לבד (חבר טוב עוזר לי ללא תשלום) בכמה העלות ל 30 אלף יורדת ?

תודה מראש.

RoyceGracie

New member
למה שלא תרד לקטגורית ה 250 ותשלם פחות ביטוח ?

ה 50 סמק הללו שווים של את מדרגת הביטוח ?

matan5165

New member
נראה לי שכן

אני מתכוון לנסוע הרבה ובהתחלה בכלל חשבתי על 400 סמק
משהו בי קצת מפחד ללכת על 250, למרות שברור לי שאין יותר מידי הבדל.
הדאון טאון כבר הרבה יותר חזק ואני מתחיל לחשוב על הכיוון שלו ברצינות.

mnakash

New member
לא מבין את ה300 סמ"ק

זה לא ממש הרגיש לי חזק יותר מה250 הישן שלי כשבדקתי אותם. יכול להיות שהדאון טאון חזק יותר, לא בדקתי אותו.
בטח שלא שווה את ההבדל במחיר הביטוחי.
אם אתה הולך לשלם יותר ביטוח לך על ה400. תקבל הרבה יותר כח מהנמוכים יותר. אחרת לך על ה250.
אם רק הדאון טאון היה 250 . עושה רושם שהתחברת אליו. זה גם קטנוע שמוכר לא מעט בכלל (אבל גם האקסייטינג ).

עשית כבר נסיעות מבחן על הכלים שאתה מדבר עליהם? כנראה זה יסגור לך את ההתלבטות.

matan5165

New member
לא, עדיין לא עשיתי

אני מתכוון לעשות בימים הקרובים במטרה לקבל קצת יותר כיוונים ולגבש חוות דעת.

matan5165

New member
טיפולים ?

מישהו יכול להסביר לך איך עובד עניין הטיפולים בדאון טאון ובאקסייטינג 300 ?

ראיתי את העלות ל 30 אלף קילומטר אבל חשוב לי לדעת איך זה עובד, כל כמה זמן עושים טיפול וכמה הוא עולה.

אני מתכוון לעשות 3000 קילומטר בחודש וזה יותר מקריטי בבחירה.

פרארי1

New member
מרווח הטיפולים ועלותם מפורטים במבחן שצירפתי

יכול להיות שניתן להוזיל עלויות על ידי ביצוע טיפולים קטנים לבד והבאת חלקים מאיביי לטיפולים הגדולים, בעיקר רצועה.
בקטנועי פיאג'ו זה מוזיל בעשרות אחוזים, שווה לחפש ברשת רצועה לדאונטאון.

matan5165

New member
זה לא מספיק מדוייק

רשום באקסייטינג שהמרווח טיפולים כל 4000 קילומטר
ובדאון טאון כל 5000 קילומטר.

אני לא מבין שום דבר בעולם הקטנועים ואני כל הזמן שומע על טיפול קטן, טיפול גדול.

אני אשמח אם תעשה לי מעט סדר ותסביר לי איך מתחלק העלות שכתבו, סה"כ 9500 ש"ח ל 30 אלף קילומטר.
שאני אמור לעשות את זה ב 10 חודשים, ככה שהייתי רוצה לקבל קצת אינדיקציה איך זה מתחלק.

תודה מראש.

mnakash

New member
הי מתן

אני לא בטוח שאני מבין מה זה חשוב איך התשלומים על הטיפולים מתחלקים. בסוף זה מצטבר לאותו סכום.

פתאום נפל לי האסימון של 36KKM בשנה וכנראה 100KKM בשלוש שנים, אני רוצה לשנות קצת את ההמלצות הקודמות שלי.

אתה הולך לעשות 3000 ק"מ בחודש על הקטנוע
חשוב יותר שהוא יהיה לך נוח, אמין וזול יותר מכל פרמטר אחר
הסעיף הכי קריטי לך בעלות שלו היות ואתה הולך לרכב כ"כ הרבה הוא צריכת הדלק. אתה מדבר על משהו כמו 1000 ש"ח בחודש.
מעבר לזה כמובן שלקטנועים יש עלות טיפול שוטפת אבל בקצב שלך עדיף לקחת קטנוע סופר אמין שכן אתה הולך לגמוא 100,000 ק"מ בשלוש שנים. אני לא מאמין שיש הרבה קטנועים שיעמדו במשימה בלי לגעת במנוע ותקלות יקרות מבחינת זמן וכסף.
דבר שלישי הוא מרחק הטיפולים. בשביל הנוחות שלך כדאי שהוא יהיה כמה שיותר רחוק אחרת תפרנס את המוסך ותבזבז את זמנך.

בכל מקרה בגלל הנסועה שלך האמינות היא פקטור על. לך על יפאני. הטייואנים והאיטלקיים הם סבבה אבל הם לא יפאנים מבחינת האמינות. לאחרים בפורום זה אולי קצת פחות משנה. לך זה ממש משמעותי.

פקטור חשוב בעניין הקטנוע והק"מ. עם נסועה של 36KKM לשנה אתה לא תצליח למכור אותו אחרי 3 שנים. אף אחד לא ייקנה ממך קטנוע שכזה אז תזכור שהכסף לא יחזור אליך ואין לך באמת מה לחפש שוק לקטנוע אלא אם כן אתה מתכנן למכור אותו אחרי שנה. עדיף לך בעיניי לקנות קטנוע משומש במחיר זול אבל עם אמינות גבוהה שתחזיק אותו לטווח ארוך ככל שניתן.

אני רואה שקשה לך להחליט, אם הייתי במקומך הייתי מתלבט בין מג'סטי 400 סמ"ק שנת 2009 (אפשר עם ק"מ גבוה יחסית במחיר נמוך שכן לך זה לא ממש ישנה כי אתה הולך לטחון את הכלי). לדעתי אפשר להשיג כזה כלי במחירים של 15-20K ש"ח תלוי בק"מ.
אולי במחיר הזה תמצא גם סילברווינג 400 עם נתונים דומים. התרשמותי ששניהם מצויינים.

אופציה שניה היא קטנוע 250 יפאני יחסית חדש יותר שייתכן ועדיין יש לו אחריות.
XMAX
XCITY (זול משמעותית מה XMAX)
אבל יש להם חיסרון של מרווח טיפולים של 3000 ק"מ!

יש עוד אחד שאני לא מכיר אבל אחרים אולי יידעו לספר. הונדה פורזה 250.
יצא לקטנועים של הונדה שם של קטנוע אמין ללא השוואה לאחרים אם תמצא אחד במחיר כדאי לך (שלדעתי צריך להיות חצי מהמחירון שלו אבל אולי אחרים מכירים את הסחירות שלו טוב ממני).
הוא קצת יקר בשביל 250, במיוחד שבמחירים שלו לפי המחירון אפשר כבר למצוא 400 סמ"ק בפועל.

אל תשכח לקחת לבדיקה שלא תפול על נבלה.

mnakash

New member
שכחתי לכתוב יצרן

קטנועים של הונדה: סילבר וינג 400, פורזה 250.
קטנועים של ימאהה:מג'סטי 400 ,XMAX 250, XCITY 250

NEO83

New member
אתה בהחלט צודק

אם אני לא טועה,
אחזקה של 400 יוצאת בשורה התחתונה זול יותר או דומה להדאונטאון ולכן עקב זה וגם עקב המרחק שהבחור הולך לגמוע עדיף ללכת על 400.

matan5165

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת !

תודה רבה על התגובה ועל ההשקעה, אני מעריך את זה.

תיקון קטן שמשנה את כל התמונה, אני הולך לנסוע את המרחקים האלה רק בשנה הקרובה ובתקווה לפחות מזה.
מהסיבה הזאת חשוב לי למצוא קטנוע יד שניה שעומד על 10 אלף קילומטר בערך (יש כמה אופציות כאלה ביד 2).
ככה שגם אם אני אסע 30 אלף קילומטר יהיה אפשר למכור אותו בסופו של דבר.

למה חשוב לי מרווחי הטיפולים ?
אני רוצה לדעת באיזה צורה הכסף עומד לצאת ממני, 9500 ש"ח ב 10 חודשים זה לא מעט כסף.

פרארי1

New member
בהמשך לתגובתו של mnakash

צור קשר עם גולש בשם אריקסון, הוא מציע למכירה הונדה פורצה 250 במצב מעולה ומחיר סביר, יכול לתת לך פתרון נהדר לצרכים שלך.

tamirym

New member
היה לי דאון טאון 300

כל 5000 ק"מ טיפול. כל טיפול שני זה רצועה, רולים ומשולשים. הטיפול מאוד יקר בגלל הרצועה שעולה כ-1000 ש"ח. אני לא מצאתי רצועה תחליפית.
כך שטיפול 10,000 יעלה לך בסביבות ה-1600 ש"ח וטיפול 5000 באיזור ה-400 ש"ח (ללא בלמים)
עם זאת ולמרות האמור לעיל, אצלי באופן אישי הרצועה החזיקה 20,000 ק"מ.
כך שאמנם היא יקרה אבל מחזיקה הרבה זמן.

למעלה