שים לב ששנינו התיחסנו בתגובתנו לאי צדק של ההשואה בין שבת לבין תפילה אבל שים לב לגישה שלי לעומת הגישה שלך... זה קצת פוגע לראות תגובה כמו שלך להודעה שכתב מישהו.... יום נעים!
לא באתי להשוות בין שמירת שבת לתפילה במנין, רציתי להבין מתוך השאלה את הנקודה למה קשה לו להעריך את החשיבות של תפילה במנין זה הכל, אולי גם שמירת שבת קשה לו להעריך זה מה ששאלתי.
לא כ"כ מקבילה, אמנם גם תפילה וגם שבת הם מצוות אבל שבת זה דבר פחות תדיר מתפילת שחרית ובכלל ודבר שרגילים לעשותו החשק יורד. לא שאני באה להתיר את ההתחמקות מתפילה של הבחור אך אפשר להבין זאת בהשואה לשבת לפחות. מה שכן פעם שאלתי האם מותר לבת להתפלל מנחה במקום שחרית וכד` וענו לי שלבת בכלל אין חיוב להתפלל, שאלתי: כלומר שאם אינני מתפללת אין לי עבירה.. וענו לי שאם אני לא מתפללת זה אומר שאני לא מבינה את הזכות בזה שהקב"ה נתן לי להתפלל אליו. אני חושבת שאדם עם אינטיליגנציה וכבוד עצמי יקח את הדברים האלו לתשומת לבו. ובמיוחד בחור שלומד בישיבה שלא רק מסגרת הדת מחיבת אותו אלא גם המסגרת הישיבתית לא יוציא שם רע לעצמו בשביל עוד חצי שעה של שינה....
א. הוא לא דיבר על תפילת שחרית, הוא דיבר על תפילה במנין! ב. זה ההבדלים שמצאת בין שבת לשחרית? שבת מדאורייתא, יש בה כרת, מיסודי הדת, אות היא ביני וביניכם, וכו`
תפילת שחרית ובכלל.. ובקשר להבדלים בין שבת לתפילה כמובן שישנם הבדלים רבים נוספים אך כשאדם מקיים את המצוות לש"ש הוא לא עושה חשבונות של דאורייתא ודרבנן אלא עושה כל מה שמצווה עליו... (חוץ מבמקרים חריגים של פקוח נפש וכד`...) ולכן ההבדל שציינתי יכול להוות עילה לחוסר הקפדה בתפילה של אותו בחור.
כתוב בגמרא שיש הבדל בין מצוות שאין לחשב חמור יותר וקל יותר, מאיסורים שבן אדם חייב לחשב את חומר האיסור. בכל מקרה ודאי שהתגובה של אותו דפוק היתה תגובה דפוקה.