קילוף פצעים.

צפנתי

New member
קילוף פצעים.

גמר חתימה טובה, שלום, בטחון ובריאות לכולנו! גרא וכולם! האם משהו שמע על הפרעה התנהגותית של קילוף חוזר של גלדי פצעים ונגעי עור אחרים, בשיטתיות ותכיפות שלא נותנת להם להגליד? ואם שמעתם, כתבו גם על הצעות לטיפול... תודה לכולם, וכל טוב!!

לי יש את זה

וזה כולל גם קילוף עור, כשאפשר. לפעמים אפילו אני מסתכל במושא הקילוף. אצלי, בסופו של דבר, אני בלב כבד מניח לפצע להגליד, אבל אחרי חודש חודשים שבהם לא הנחתי לו להגליד. אבל מצטער.. אבל אין לי פתרון אחר. בהצלחה. Proxima Centauri

גרא.

New member
התופעה אינה שייכת ל"משפחת"..

ההפרעות הכפייתיות הטורדניות (OCD),אבל בהחלט היא סמפטום של הפרעה התנהגותית,יותר מדוייק לומר שזהו הרגל התנהגותי שאינו רצוי,מפריע,וכנראה גם מזיק בטווח הארוך,למשל עלול לגרום להווצרות צלקת מכוערת .ככל הפרעה התנהגותית,ניתן לטפל בה גם בשיטה ההתנהגותית,ויתכן גם בגישה קוגניטיבית (חשיבתית).מאחר ואת/ה מודע/ת לחומרת התופעה,מה שיש לעשות הוא ללמוד כיצד להתגבר עליה.יחד עם זה,אם אכן המודעות העצמית לנזקי הסמפטום,ולניראות החיצונית הלא יפה שלו,עשויים להוביל אותך צפנתי,להתמודדות עצמית,לבדך ללא התערבות מטפל,כדי להגיע להחלטה לסיים ולהמנע בעתיד מההתנהגות הלא סימפטית הזו.ואני משוכנע שאת/ה יכול/ה להתמודד לבד עם הסמפטום,כפי שללא ספק עשית/ה בהרבה החלטות חשובות שהיה עליך לקבל ביחס לעצמך.בהצלחה.

kiticat

New member
קראתי איפשהוא

שזה יכול להיות גם חלק מענין של פגיעה עצמית.... לא? ד.א גם תלישת שיער-בין אם בפינצטה, או באצבעות עצמם, זה גם תופעה דומה, לא?

למעלה