קילומטראז' מזויף?

menoan

New member
קילומטראז' מזויף?

שלום לכל הגולשים,

הסיפור הוא כדלהלן. לפני כשבוע קניתי רכב ראשון שלי.
--- הרכב נקנה מיד ראשונה פרטית.
--- לפני הקנייה לא הסתכלתי על רישיון הרכב על שם הבעלים הקודמים.
--- לא ידעתי שהקילומטראז נרשם ברישיון רכב.
--- לאחר הקנייה פניתי למוסך בו טופל הרכב בשנתיים האחרונות (בהמלצת הבעלים הקודמים), בכדי לטפל ברכב.
--- במוסך זה העירו את צומת לבי, כי ברישיון רכב האחרון רשום קילומטראז גבוה ב-30000 מאשר מופיע במד אוץ, ואמרו שזה לא נכון כי אצלם במחשב מופיע קילומטראז נמוך מזה שרשום ברישיון רכב.
--- בדקתי רישיונות רכב של השנים הקודמות (הבעלים הקודמים מסרו לי אותם לאחר הקנייה) וגיליתי שב-4 רישיונות האחרונים מופיע קילומטראז הבה: ב-2010 23000, ב-2011 45000, ב-2012 63000, ב-2013 71000.
--- קניתי את הרכב עם קילומטראז 46000 המד אוץ.
--- פניתי לבעלים הקודנים, והם אמרו שאלה היו טעויות ברישום הקילומטראז.
שאלתי - ייתכן שהקילומטראז מזויף? אם כן, אז מה אלי לעשות כדי לקבל פיצוי? ייתכן שבאמת טעו ברישום הקילומטראז 3 פעמים ברצף?

תודה רבה לכל העונים!

ברור שמישהו הוריד את הקילומטרז

אין שום סיכוי שטעו כל כך הרבה פעמים. אתה יכול גם להוציא מהוסך את היסטורית הטיפולים ברכב שגם שם רשום הקילומטרז' בכל טיפול.

השאלה מה אתה רוצה לעשות. אם אתה רוצה להחזיר את הרכב, איים בפנייה למשטרה

menoan

New member
במוסך קילומטראז לא תואם לזה שברישיון

במוסך בו טופל הרכב בשנתיים אחרונות רשום קילומטראז שלא תואם לזה שרשום ברשיון רכב של אותה שנה, אלא מתאים לזה שמופיע במד ק"מ.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מאחר ולא כתבת את תאריכי הטסט

קשה להסיק מתי בוצע הזיוף (לכאורה), אבל יש להניח שבוצע כבר לפני כשנתיים ולא במיוחד לכבודך (ברשיון הרכב שיצא ב 2013 כתוב הקילומטראז' שהיה ביום הטסט ב 2012

prizman

New member
כנראה שכן לכבודו.

ב 2012 ו 13 נרשם ברשיון ק"מ גבוה מזה שהופיע במד האוץ בפועל בזמן הרכישה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שימי לב לדבר נוסף

בשנים הראשונות הרכב עשה כ 20 אלף ק"מ בשנה, בטסט האחרון שנרשם - פחות מ 10 אלפים, בנוסף - מה שכתוב ברשיון זו לא הקריאה של הטסט האחרון אלא של טסט אחד קודם, כדאי לבדוק ברשות הרישוי או במכון הטסטים כמה היה בקריאה האחרונה, יתכן וזויף יותר מפעם אחת.
לא נראה לי שהמשטרה תעשה משהו בעניין זה
לדעתי עלייך לדרוש ביטול המכירה, מי שמרמה בזה עלול לרמות גם בדברים אחרים
אם המוכר יסרב (מה עוד שביטול הקניה הוא מכירה חוזרת שתוסיף לו עוד 2 "ידיים"
בדקי באינטרנט את הפרש מחיר המחירון בין רכב של 46 אלף כפי שהוצג לרכב של 100 אלף קילומטר (או 23 אלף כפול גיל הרכב) ודרשי ממנו לפחות את ההפרש - במידה ויסרב - תביעות קטנות

menoan

New member
תודה על התגובה!

קודם כל אני בחור

דיברתי עם המוכר, הוא ממשיך לטעון שהייתה טעות (3 פעמים ברצף).
גם אם אני אקבל הפרש, עדיין במשרד רישום יהיה רשום ק"מ שלא תואם למד אוץ. דבר שיגרום לקונה הבא לתבוע אותי על זיוף.

Harrington

Well-known member
מנהל
לפני שאתה ניגש לתביעה, חשוב לדעת

כמה דברים.

מקרים דומים נידונו בעבר בפסיקה, ואתה לא הראשון ולא האחרון שזה קורה לו.

בגדול, אפשר לומר שהפסיקה מגנה תופעות כאלה, אולם אין זה בהכרח אומר שתוכל לקבל את כל מה שהוצע לך לדרוש כאן.

ראשית, במקרה שלך קיימת מחלוקת בשאלה מה הוא הקילומטרז' האמיתי. מאחר ועליך חובת ההוכחה, אתה הוא זה שתצטרך להוכיח שמה שמופיע על גבי לוח השעונים אינו תואם את האמת.
אין זה נכון לומר שלא יתכן שמכון הטסטים טעה מספר פעמים ברציפות, שכן אם הטעות התרחשה בשלב מוקדם, הרי שבהמשך מה שנרשם זה אכן מה שהופיע על השעון. כלומר יתכן בהחלט שמדובר בטעות מתגלגלת.

באפשרותך לנסות להוכיח שהקילומטרז' מוטעה באמצעות שמאי רכב. יש לשמאי את הכלים לדעת מהו הקילומטרז' הנכון, לכל הפחות בהערכה שתוכל לומר אם זה קרוב יותר למה שמופיע ברשיון או קרוב יותר למה שמופיע על השעון.

ככל שיתברר לך לאחר בדיקת שמאי שהצדק עמך, באפשרותך להגיש תביעה לבית המשפט (המשטרה ממש לא שייכת לסיפור). רק במקרים נדירים ביותר תוכל לטעון שם לביטול העסקה מיסודה, ובדרך כלל בית המשפט יסתפק בהענקת פיצוי כספי.
הפיצוי שתוכל לדרוש מתייחס גם למה שאמרת (בתגובה אחרת בשרשור) בנוגע למחיר המופחת שאתה תוכל לקבל על הרכב לכשתרצה למכור אותו.

הסכומים שלכאורה תוכל לדרוש בערכאות:
א. ההבדל בשווי הרכב במועד הקניה בין מחירון ע"פ הקילומטרז' הנכון לבין מחירון ע"פ הקילומטרז' המוטעה.
ב. ההפסד שאתה צפוי לנחול לכשתרצה למכור את הרכב, בגין אותו הפרש.
ג. הוצאות שהיו לך כדי להוכיח את טענותיך, כמו למשל הוצאות בגין חוות הדעת השמאית וכיו"ב.
ד. יתכן שתוכל לדרוש עוגמת נפש.
ה. במספר פסקי דין קיימת התייחסות להשתת הוצאות עונשיות על הנתבע, דבר שבא להראות עמדה שיפוטית נגד התופעה המדוברת. בהחלט ניתן לדרוש זאת, אם תקבל או לא, אי-אפשר לדעת מראש.

עליך לדעת מספר דברים:
כל הנ"ל נכון, אם וכאשר תוכל בראש ובראשונה להוכיח שאכן הקילומטרז' מזויף, ושנית שהמוכר ידע על כך.
אם יתברר שהמוכר לא ידע מאומה, למשל שהוא רומה לפניך כאשר הוא רכש את הרכב, ומדובר במוכר שהוא אדם רגיל (לא סוחר רכב), יהיה לך קשה הרבה יותר לקבל פיצוי כספי בעבור הנזקים. המוכר במקרה כזה פעל בתום לב מוחלט כלפיך, והוא עצמו ניזוק מהעניין (על אף שלא ידע זאת לפני שאתה ביררת).
אגב גם במקרה כזה כדאי לך לעניות דעתי להגיש תביעה, שכן המוכר יכול להגיש הודעת צד ג' למי שמכר לו את הרכב. אם לא יעשה זאת, תוכל לנסות לטעון שיש בכך כדי להטיל עליו את חובת הפיצוי, שכן הדבר מונע ממך פיצוי בגין נזקיך, שלכאורה אינך יכול לדרוש באופן ישיר.
אם מדובר בסוחר רכב, הוא לא יכול להסתתר מאחורי טענה זו, ועליו כן עשויה להיות מוטלת החובה לזהירות יתר ולבדיקה מעמיקה יותר, לפני שהוא מוכר לך את הרכב עם הקילומטרז' המזויף.

prizman

New member
כמה דברים.

מה הק"מ האמיתי כנראה לעולם לא ידעו, מה שצריך להוכיח למעשה הוא שהק"מ שמופיע נמוך מהק"מ בפועל.

הקריאה האחרונה במכון הטסטים הייתה גבוהה משמעותית ממה שמופיע בפועל כך שיש טווח זמן מוגדר בו נעשה השינוי.

הרכב נרכש מיד 1, דהיינו 0 ק"מ ו 0 בעלים קודמים.

לא יודע אם ניתן להגיש תלונה במשטרה על הונאה, שווה בדיקה.

Harrington

Well-known member
מנהל
כאמור, שמאי רכב בהחלט יודע להעריך מה מבין

השניים הוא הנכון או קרוב יותר לנכון. יש לו שלל כלים להגיע לכך.

תלונה במשטרה, לעניות דעתי, לא רלוונטית.

menoan

New member
תודה על התגובה המפורטת!

לא הבנתי כמה דברים במה שכתבת:
--- איך יכולה לקרות טעות מתגלגלת? אם טעו פעם אחד, אז בטסט הבא תרשם קריאה נכונה ולא משנה מה היה לפני זה. (ככה אני חושב).
--- לבדוק עם שמאי - כלומר הבדיקה היא בלאי מכני? נראה לי שזה מאוד קשה לאבחון.

למעלה