קייצות: כן? לא? ולמה?

Kobi Guerrero

New member
אני חושב שאין סיבה "לא"

הקייצות הן דבר אדיר. גם פעילות מהנה לילדי השכונות, גם התנסות בהדרכה שהיא קצת יותר מאתגרת ממה שרובנו רגילים, גם גיבוש בין המדריכים... לדעתי, כל מי שיכול לצאת - רצוי וכדאי שיצא.

יש לי בערך איזשהו רעיון לפי מה מחלק

זה הולך בערך ככה.. את כותבת עם מי את רוצה להיות וזה... ואז קובעים את המקום שלך ככה שזה לא יהיה קרוב מידי לבית שלך ולא רחוק מידי (עלויות נסיעות וזה..) וזהו בערך.

Kobi Guerrero

New member
שנה שעברה אנחנו בחרנו איפה להיות

אבל אני משער שאם יהיו יותר\מעט מדי אנשים במקום מסויים, יבקשו מאנשים לעבור בהתאם.

קובי... השנה זה שונה לגמרי!

השנה אנחנו יכולים לבחור רק עם מי אנחנו עוד רוצים להיות וזהו..

TheBlackFairy

New member
את יכולה לבקש איפה את רוצה../images/Emo60.gif

וישתדלו לשבץ אותך שם
.

TheBlackFairy

New member
אני כתבתי על הטופס../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

זה לא כזה משנה, אם מבקשים או כותבים, ככה אחת מהצוות של השכבה אמרה לי
.

Kobi Guerrero

New member
שזה גם לא כזה משנה

אפילו עדיף... ככה לא יווצר מצב שבו לקייצת מסוימת יש מחסור בכוח אדם (דבר שקרה בשנה שעברה).

Yaldooonet

New member
קובי

בגלל שאתה כבר עברת את זה, אני פונה אליך. אתה יכול בקשה לתת פרטים טכניים בקשר לזה? מה עושים שם בפועל? אני מבינה שזה גיבוש לנו וחוית הדרכה אחרת ועזרה לזולת ותרומה לקהילה וכל המילים היפות האלה, אבל דוגרי, מה עושים? עליתי על האוטובוס לירושלים (הלוואי). ואז מה?

ואז

את עוברת שתיים שלוש הכנות עם המדריכים ששובצו איתך לקייטנה מסויימת, נותנים לך הרבה כלים להדרכה, איך להדריך, קצת רקע על השכונה/אזור שבו תדריכו כדי שתדעו איך לגשת לילדים ולאנשים בשכונה. בעיקרון יש פעילות מתוכננת בקייטנה עצמה, את קמה בבוקר כשאת יודעת בידיוק מה את הולכת לעשות עם החניכים, מה שאת תיהיהי צריכה הרבה פעמים זה שתיים שלוש משחקים טובים שהחניכים אוהבים לשחק איתם, כשיש זמן למרוח קצת. כשנגמר היום בקייטנה הולכים לאיפה שישנתם אוכלים צהריים ויש שיחות עם ההדרכה (כמו ליווי מדצים) ושיחה עם ראשראשים, אם אתם בעיניין אז שיחה של כל הקבוצה של המדריכים , מכינים צ'ופרים עוברים על היום שיהיה מחר, מסבירים לכם טיפה מה עושים מה יש לעשות. וזהו פחות או יותר. זה קשה זה אינטנסיבי. אני הייתי שנה שעברה בקייצת של ג'סי והיה אדיר ונהנתי והכרתי אנשים מדהימים שעזרו לי וחניכים מתוקים (שכתבו למי שהדריכה איתי ולי שיר!!) וזה כל כך כיף, גם החניכים היותר משוגעים כיפים, בגלל שבסוף הקייטנה את רואה את השינוי שהם עברו ואת החיבור שלהם אלייך. אני ממש ממליצה לנסוע ללכת, זאת חוויה אדירה, וממש מגבשת.

Yaldooonet

New member
עשית לי חשק!

תודה! בכל קייטנה יש כמה צוותי הדרכה נכון? אז לפי מה זה מתחלק? ומי בונה את הקייטנה עצמה? אנחנו או הראשראשים או מי..? תודה שוב, וסליחה על כל השאלות....

כל הכבוד שאת מתעניינת זה חשוב!!

תלוי בגודל של הקייטנה, בכל קייטנה זקוקים למספר שונה של מדריכים. אני יודעת שהייתה אצלנו איזה קייטנה של אומנות ויצירה - זה לפחות היה הנושא הכללי שלה, והיו המון שרצו ללכת לשם אבל לא כולם הלכו לשם מפני שלא היה צריך כל כך הרבה אנשים שם. השיבוצים מתחלקים לפי העדיפות העליונה שיש לכם לאיזה אזור מסויים/קייטנה מסויימת, פחות או יותר. את הקייטנה עצמה, את הפעילויות שיש בה בנו הקומונרים/חלתים שאחראיים בגדול על אותו קן/אזור, בעיקרון הפעילויות זה בריכה וכל מיני אטרקציות כאלה של ימי כיף. אבל יש גם ימים שהמדריכים בונים ביחד עם הראשראשים. אנחנו למשל בנינו טקס סיום של הקייטנה, חשבנו על נושא ומה יהיה בו ועל ההצגות של החניכים, סוג של חג קן. והיה מאד יפה ונחמד.

למעלה