קייל ארוך או קצר

Match

New member
הגדרה יותר טובה

באמת הגדרה מדוייקת יותר כנ"ל משאירה את מרכז הכובד באותו מקום, ומשקל הסירה זהה. אבל אם כך חלק מהדברים שכתבת גם הם בעייתיים :

1. תדר התנודה העצמית יישאר זהה - למעט השפעת ה DAMPING של הקיל עצמו שנראה לי שהיא זניחה - היות ותדר התנודה תלוי במרכז הכובד (שלא השתנה) וברדיוס האינרציה שהוא בכלל רחבי (בערך 0.6 מרוחב הכלי, בהנחה שהקיל באמת כבד).

2. שתי הספינות אם כך במשקל זהה, לא? אין עכשיו ספינה כבדה יותר.

אישית גם אני מעדיף קיל עמוק - הביצועים מאד חשובים. לא היתה לי בעייה להיכנס עם גין פאלאס לשום מקום (2.5 מטר). היציבות אינה באמת משמעותית בים התיכון ובמיוחד לא למי שלא מפליג אקסטרים. אבל בסופו של דבר יש בסירות גם העדפה אישית, וכל אחד שיבחר מה שעושה לו טוב בלב.

יאללה לעבודה.

אני שואל את עצמי - אם מעבר לשאלה התיאורטית - ברמה הפרקטית - הסקיפר ישאל את עצמו אי פעם "וואו - חבל שלא לקחתי קיל קצר ב 30 ס"מ"....

dov98

New member
זה כל כך

לא משמעותי ואין שום סיבה לא לרכוש קצר ובמיוחד ב"דיונות" כניסה למרינות
בארץ. באיזור צפון הים התיכון רובו אין בעיה כזו של סחיפת חול לתוך מרינות
ולכן העומקים נשמרים לאורך זמן. על סלעים אין סיכוי ל2 האופציות

Sail

New member
לא טענתי שאין שינוי- טענתי שיש השפעה של

סינוס זווית ההטיה, ולכן בזווית הטיה קטנות (נורמליות של הפלגות ארוכות) אורך הקייל חסר חשובת.

הסירטוט מראה בין היתר את מרחק בין B_G, קצת התעמקות והסרטוט יהיה מובן

gerson1

New member
לגבי מפרשית ככל שהקיל ארוך יותר הרי שהיציבות

גדלה
ניתן לחסוך מעט במשקל ה"בלסט" (משקלו כשליש ממשקל כלי השיט)
כך שכלי השיט מהיר יותר _יותר קל פחות שטח רטוב ופחות חיכוך עם המים מבלי לפגוע באורך קו המים
גם ההיגוי משתפר על ידי שמירה על קו ההפלגה(יותר מסת מים מתנוססת מעל לקיל)
כך שניתן להשיט את כלי השיט עם מערך מפרשים גדול יותר(שטח מפרשים גדול יותר ולעיתים תורן גבוה יותר)
החסרון הוא בצורך במעגנות עמוקות יותר או בשמירה על מרחק גדול יותר מחוף.

לחיים1

New member
bulb או wind קיל לאומת fin קיל =

bulb או wind = יותר lee, משמעותי בקידמיות ובקידמייות חדות, בשייט ארוך מתבטא משמעותית בזמן הגעה מאוחר יותר, גלגול יתר בגביות, הטייה חזקה יותר ברוחות חזקות המצריכה צמצום.

sailor1

New member
ועוד נקודה אחת שכולם לוקחים אותה כמובנת מאליה

קיל קצר = משקולת כבדה יותר = עומס מבני על גוף הסירה, (שמחייב כמובן התייחסות לחיזוקי מבנה בהתאם).
אבל לאורך זמן עומס = קיצור אורך חיים.

dov98

New member
לזה מתייחס

בונה\מתכנן של סירות בכל מקרה ו300 ק"ג לא מהווים בעיה בכל מצב ביחס לקיל שמשקלו
כ4 טון.

lunatick

New member
קיל קצר משקל יותר גדול אבל

קיל ארוך מרכז כובד נמוך והמומנט על חיבור הקיל לגוף גדול יותר, הרבה יותר גדול. ולכן החיבור לגוף יהיה יותר חזק. יואב

dov98

New member
אפילו היצרנים לא מתעסקים בזה

ל2 קילים שונים של דגם זהה החיזוק לגוף זהה ומתאים מוכנסים ברגי פלדה
6-8 מספרם בקוטר 25ממ ומעלה וכל בורג כזה נקרע בכ 25 טון כך שמה שאמרת
זניח. יותר נכון הוא לשים לב להוראות יצרן שבחלק מהספינות יש כאלה,
לחיזוק אומים עם מד-מומנט, תקופתית.

lunatick

New member
מענין: חיזקת ברגים במומנט הנדרש

וכשבדקת אותם לאחר זמן נדרש חיזוק , מה הדבר הראשון שיעלה בדעתך?. (מהנסיון שלי, לא בסירות, ברגע שברגים שנסגרו כראוי משוחררים אנחנו מבינים שהם נמתחו -עברו מאמץ מותר- וחובה להחליפם). יואב

dov98

New member
אז אל תסתכל על הפרוסה

תסתכל על החמאה
החומר שהברגים סוגרים עליו הוא פיברגלס,
ובמשך השנים הוא שמשתנה ולא הברגים

אבל כאמור לא כל היצרנים ממליצים על הידוק וקורה לפעמים שיש דליפות
וצריך לחזק. אז אם מחזקים :
א. בהצלבה כמו גלגל.
ב. לפי טבלאות חיזוק ע"פ קוטר הברגים. בברגים 25 ממ למשל
כ235lbs/ft

מלייקה91

New member
הסבר פשוט

כל מתכנן יגיד שהסירה תהיה טובה יותר עם הקיל הכי ארוך שאפשר.
כיון שאנו חיים בעולם שהמציאות מכתיבה מיגבלות מנסים לקצר את הקיל כדי שהסירה תוכל לגשת ליותר מקומות.
מכיון שכך שיל קיל או שול קיל (קיל מקוצר) הוא קומפרומייז שבו יצרן הסירות בקש מהמתכנן סירה שהמשיט יוכל להשיט גם באיזורים רדודים כמו הבהמס קרוליינה וכד.
כל קומפרומייז הוא פחות טוב מהמקסימום והשאלה היחידה שיכולה להשאל היא: בכמה פחות?
חג שמח

gil176740

New member
קיל 2.4מטר

אנחנו מסתובבים בארץ עם קיל של 2.4 מטר, נכנסים ויוצאים מכל המעגנות.( ויש עוד מספר לא מבוטל של כאלו סירות בארץ וגם עם שוקע יותר עמוק...)

מה שכן צריך לחשוב על העומק ולהפליג ביתר זהירות בכניסות ובתוך מעגנות.

ההפתעה הכי לא נעימה קרתה לנו באיטליה, כאשר לפי המד עומק היה עוד מטר מתחת, אבל במהירות אפס בזמן הסחפות על הצד עם הרוח נבלמנו בעדינות ע"י איזה סלע גדול באמצע המעגן.

מבחינת ביצועים- הידרודינמית/אוירודינמית , אם רוצים לקבל עילוי של הכנף (החרב) כבר במהירויות נמוכות, רצוי כנף תמירה , כלומר צרה ועמוקה. במהירות גבוהה העילוי תלוי בעיקר בשטח הכנף, ואז יכולה להשאל השאלה איזה מבנה גורם ליותר גרר.

כנראה מבחינת ביצועים עדיף קיל עמוק וצר - כל הסירות התחרויות וגם ההקרוזר רייסר פרפורמנס באות עם קיל עמוק , מי יותר ומי פחות.

Sail

New member
ליפו נכנסתה??

אני עם קייל בשוקע 180 לערך נתקעתי בסנטוריני לפני 3 שנים, מספר שעות לפני התחלת מלטמי חזק.
סירות עם שוקע יותר גדול היו בצרות כי אין איפה להתחבא באזור שם.

אני לא הייתי ממליץ על קיל ארוך

Sail

New member
העמיקו שם ועברו להנהלה חדשה

אחרי שהמרינה כמעט נסתמה

למעלה