קיטשן מרקט

קיטשן מרקט

וואו, הרבה זמן לא כתבתי כאן

מאז שהתחלתי את הצבא אין לי כל כך זמן לפרסם ביקורת על כל מסעדה שבה אני מבקר, אבל תהיו בטוחים שהקונספט של ביקור חודשי במסעדת שף חי ובועט. אלא שכבר אי אפשר לקרוא לו "מסע קולינרי", כי, אולי לצערי, הגעתי למצב שבו אני מתייחס קצת באדישות לרוב המסעדות, והביקורים הפכו למעיין שגרה. בקיצור, אני כבר לא מתרגש מאוכל טוב כמו פעם. ככה זה כשהסטנדרטים עולים.
נשארו כרגע בארץ 3 מסעדות שעדיין מרגשות אותי- מול ים, כתית וקיטשן מרקט. אז האם קיטשן מרקט אכזבה, או שהצליחה לרגש אחרי כמה ביקורים נחמדים אך לא מלהיבים?

הביצה

אני סאקר של מנות מפורסמות (כן כן, בחור מיינסטרימי) אז הייתי חייב להזמין את המנה המפורסמת הזאת- הביצה: פטריות צרובות, ביצה רכה, קרוטוני בריוש, פרמזן ושמן כמהין . זאת הייתה מנה מעולה, כל מרכיב ומרכיב בה מענג גם בפני עצמו וגם כשהוא משתלב עם המרכיבים האחרים. אבל למרבה הצער היא לא עשתה לי "וואו". חבל, כי אני בטוח שאם הייתי אוכל אותה לפני שנה או שנתיים הייתי יוצא מגדרי.

נשמע כמו מנה מעניינת..

ידוע לך אם יש המנה צמחונית או שיש בה משהו מעולם החי ?....רוטב דגים או משהו כזה...
כמה היא עולה?...

באת נעלמת מהפורום....ברוך השב :)

זה נראה כמו מנה של "ביצה רכה" -

שנותנים לילדים כשהם חולים, ומחביאים אותה בתוך קצת יוגורט, או לבן בשביל שהם לא ישימו לב.

משמח לשמוע שזה מאוד טעים. כי החזות של המנה - לא משו.

עוף בחמישה תבלינים

הו. זאת המנה שחיכיתי לה. לצערי אין את התיאור שלה באינטרנט, אבל אם אני זוכר נכון מדובר בעוף, פתיתי גבינת מנצ'נגו, תמרים וטראפלס משמש. וזאת מנה מרהיבה גם ביופיה וגם בטעמה. זה נורא קשה לעשות עוף באמת טעים ומהסיבה הזאת זאת אחת הפעמים הראשונות שהזמנתי עוף במסעדת שף. כאן, הוא היה עשוי פשוט למופת. אני לא לגמרי בטוח באיזה חלק של העוף מדובר כי הצורה שלו מלאכותית (כמו שאפשר לראות בתמונה) אבל זה היה אפילו יותר רך וטעים מפרגית (יש עוף יותר טעים מפרגית? באמת שאין לי מושג). הטראפלס והתמרים נתנו את המתיקות, והגבינה איזנה אותם עם מליחות. ביחד עם הטעם הנייטרלי של עוף נוצר ביס מושלם ו.... מרגש. הידד.

Cafe Latte

New member
נורא קשה לעשות עוף באמת

טעים? זה הבשר הכי ׳קל׳ שיש מבחינתי לעשייה... קשה להרוס אותו, לא? :p

עוף מאוד קל להרוס

הגבול בין מוכן ועסיסי לבין יבש הוא מאוד דק ויש לא מעט אנשים שנופלים בו.

passioneta

New member
לבצע מנה מענינת וטעימה מחומר גלם שנחשב

יומיומי הרבה יותר מאתגר ומענין.

תלוי איך אתה מסתכל על זה

לעשות סתם עוף טעים זה אולי יחסית קל, לעשות עוף טעים ברמה של אנטריקוט טוב, זה כבר מאוד קשה.

foofoo77

New member
אל תעלב

אבל עוף לא יכול להיות אנטריקוט וזה לא יכול להיות בר השוואה בשום קנה מידה.
עוף יכול להיות מנת גורמה וזה אחלה וכיף לקרוא שמצאת לך מנה כזו אבל לעולם הוא לא יהיה ברמה של אנטריקוט טוב.

passioneta

New member
מה זה "ברמה"? האנטרקוט של אסא

הוא "ברמה" יותר מהעוף שפה?

passioneta

New member
את משווה עוף לאנטרקוט ומשתמשת במונח "רמה"

זה כמו להגיד שמלפפון אף פעם לא יהיה ברמה של עגבניה...

foofoo77

New member
אני לא משווה עוף לאנטרקוט

כי אלו שני נתחים שונים בעליל , בצורת טיפול שונה וצורת בישול שונה.
אין לי דרך להשוות את העוף לאנטרקוט. אם הייתי אוכלת את מנת העוף הזו ספציפית הייתי יכולה להשוות אותה למנת העוף שאכלתי אצל גורדון רמזי בניו יורק כי מבחינת זה משהו בר השוואה (למשל).
אין לי ספק שנעשה כאן טיפול יוצא מן הכלל בעוף אבל לא יכולה להשוות את זה לחיה אחרת ונתח שונה בעליל וזו כוונתי .

למעלה