קיטנת קיץ

angel10

New member
קיטנת קיץ

זו השנה הרביעית שאני מפעילה את קיטנת הקיץ בגן חובה במושב שלי. בשנים קודמות היינו מביאים הפעלות לגן- קוסמת, מתנפחים שעת סיפור או הצגה וכו'. השנה, מפאת קיצוץ בתקציב התבקשתי להפעיל את היצירתיות שבי ולערוך לילדים ימי פעילות אטרקטיביים בעצמי. חשבתי על יום מים שבו נשתעשע במשחקי מים, נשכשך בבריכות וגיגיות, יום מתוק- יום של המחזות סיפורים יצירה והכנת מיני מתיקה, יום משחקי קופסא יום שבו כל ילד מביא את משחק הקופסא האהוב עליו. ליום משחקי הקופסא אין לי רעיונות להפעלת הילדים חוץ מזה אני צריכה עוד רעיונות לימי פעילות נוספים. מחפשת גם פעילויות יצירה בנושא קיץ, ים. תודה ענת

אלהלה

New member
תוכנית לקייטנה

מתוך הדברים אני מבינה שהקייטנה היא בערך לחודש, אם כל יום תעשי פעילות כזו לדעתי את תהיי מותשת בשבוע הראשון. אולי כדאי לבנות תוכנית שבועית כמו למשל: יום ראשון - יום מים וילדים יבואו עם בגדי ים ומגבות... יום שני - יום צבעוני - ותחליטו מראש על איזה צבע הולכים באותו יום לפעילויות יום שלישי - המחזת סיפור ויצירה של הדמויות שהילדים יכינו ויציגו איתם ויקחו הביתה אח"כ יום רביעי - יום בישול... יום חמישי - אפשר לזמן הורה כל פעם שיעביר פעילות בשטח שהוא מתמחה בו - אם יש כאלה שמוכנים כמובן
ואז בשבוע השני לחזור לאותה מתכונת ולהחליף צבע ולהחליף הורה
מקווה שעזרתי קצת

מאיגל

New member
רעיונות

לדעתי קודם כל את צריכה לקבוע לך איזה שהוא נושא מוביל. בעבר עשיתי קייטנה של המתנ"ס וקראו לה שלל צבעי הקשת להלן מרעיונות המתנ"ס בשילוב עם רעיונותי יום לבן - בלונים לבנים, או מסיכות לבנות שהילדים יצבעו יום שחור - יום הלילה הילדים יבואו בפיז'אמות, שירי ערש, עבודה עם צבעים זוהרים, ואם יש לך אולטרה יכול להיות נהדר. יום אדום - יום אהבה - מצע של לבבות כעבודה, שפתיים, לתת להם אודם לעשות דף נשיקות שירים של אני אוהב... יום צהוב - יום קיץ - פירות קיץ, מובייל של צדפים, "חכם בשמש" יום חום- יום חיות או/ושוקולד - כתרים או מסיכות של חיות שונות (כמו בפורים) אפשר להכין כדורי שוקולד, קרם שוקולד ולמרוח על בסקוויטים יום ורוד - הסיפור של ליאור והמשקפיים הורודת, לראות בורוד, יום חשיבה חיובית. משקפיים עם מסגרת ורודה, (לא בטוחה שישי צלופן ורוד) סוכריות יום כחול ולבן - יום ארץ ישראל יום שקוף - יום קסמים - עבודה עם נצנצים, בלוני סבון כלים, הכנת כובעי קוסמים ושרביט יום אפור - יום פילים - סיפורי פילים, יום זהב - יום זהירות בדרכים - הכנת תמרורים, הכנת רמזור, סיפור חיפזון ומהירון, חפצים זוהרים וחפצים לא זוהרים, יום ירוק - עבודה עם עלים, ציור על עלים, מריחת עלים שבלונת עלים, יצירת עץ משותף את יכולה לקחת נושא החיות וכל יום יומיים לעבד על בעל חיים אחר או סיפורי אגדות אחשוב על עו דברים ביי

אירית י

New member
בינתיים, לגבי משחקי קופסא

בפעילות יצירה תוכלו להכין משחקי קופסא בעצמכם., פאזלים, סולמות וחבלים . לוטו וכו'. פעילות לילדים במרחב: ישנן קוביות גדולות מספוג. תוכלו לשחק בהטלת קוביה וכל אחד יתקדם במרחב מספר צעדים בכל פעם בצורה שונה. למשל, אחורה, הצידה, בעמידת 6, בעמידת 4, תוך גילגול גוף ישר על הרצפה, על קצות ה.אצבעות, על העקבים, עם 2 רגליים צמודות, על רגל אחת, עקב בצד אגודל וכו'. אפשר לצייר על הרצפה בצבע פסטל (יורד עם סקוטש, מים וסבון) מסלולים שונים כגון קלאס. תוכלו ללמוד את אופן ההתקדמות של הכלים במשחק השח, להכין כובעים מספוג או מקרטון, ובקריאה שלך, למשל פרש, הפרשים יצעדו באלכסון, וכו' (לא זוכרת את אופן ההתקדמות של כל כלי). תוכלו לשחק משחקי ניחוש של מה בקופסה. משחק ע"י השמעת צליל, מישוש, רמזים. כמו כן, אני מציעה לך לרכוש את הקלטות "משחקצב" ו- "עוד משחקצב" של אריאלה סביר.

קדן

New member
קיטנה

אני מסכימה עם אלהלה , תוכנית העבודה שאני נוהגת לעשות היא שבועית , בימי ראשון יום בוץ , יום שני יום מוסיקלי שאומר פעם אחת קרנבל ברזילאי בשבוע השני קרנבל חיות בשלישי דיסקו וברביעי מוסיקה מזרחית . ביום שלישי יום מים (גיגיות או ממטרה ) ביום הרביעי יום ספורט ( משחקי ספורט כמו קליעה למטרה ,קפיצה למרחק ..... ביום החמישי בישול (בכל שבוע משהו אחר ) וביום שישי קבלת שבת. זה בערך התוכנית שאני עושה אפשר להוסיף ולגוון עם יום סדנא יום שוקולד , יום עפיפונים ..... יום פיקניק מקווה שעזרתי . אני נוהגת לתת להורים את תוכנית ימי הכייף והוראת מה לשלוח עם הילדים ליום זה (כמו בגדי ים וגיגיות או בגדים שאפשר ללכלך....

רעיון נוסף לקייטנה: יום מהאגדות

להתחפש, להמחיז. יום בלונים(סיפור מעשה ב 5 בלונים +לקשט בלונים בטושים דבקיות עיסת נייר.. + תחרויות עם בלונים) יום אינדאנים הכנת כתרים+ אוהל+ קמע מצדף ..אם תזדקקי לעוד תודיעי בהצלחה עינתי

למעלה