קיטנה לילדים עם ADHD

יולי 154

New member
קיטנה לילדים עם ADHD

בעקבות חופש פסח שמאוד קשה לנו, אני מעלה שאלה האם יש קייטנות שמתאימות לילדים ADHD בפסח? בקיץ?? למישהו יש מידע על מקום שמארגנים בו קייטנות כאלה? מוד קשה שאין שום מקום שהוא לא כול הלשתלב בו. בצהרון רגיל בטח שלא, וגם בקייטנות רגילות עם 30 או יותר ילדים, בטח שלא.

נגהאמ

New member
מדוע לא יכול להשתתף?

כיצד אתם מטפלים בלקות הקשב ובבעיות ההתנהגות? אם אתם מטופלים תרופתית תני תרופה בימי הקייטנות לפי מס' השעות שאת יודעת שהילד זקוק לתרופה. אצלי הילד נמצא כל יום במסגרת עד השעה 4 אחה"צ ואח"כ מכין ש.ש כך שהוא מטופל תרופתית החל מ 7 בבוקר ועד כמעט 6 בערב בכדי שיוכל לתפקד על הצד הטוב ביותר. ישנן הקונצרטה וה L.A שהן תרופות ארוכות אך הן לא התאימו אצלינו ולכן אנו עובדים על מינון מעט מסובך, אך כל הצוות החינוכי משתף עם זה פעולה והמצב בלי עין הרע ממש טוב.

יולי 154

New member
המצב הרבה יותר מסובך מזה...

הוא מאובחן ומטופל מגיל שנתיים והוא בן כמעט 8 עכשיו. תאמיני לי שעברנו את כל סוגי הטיפולים וכל סוגי האיזון התרופתי. לאחר תקופה מאוד מאוד ארוכה של נסיונות, הגענו לאיזון (
) שבו הוא מקבל LA בבוקר ועוד חצי כדור אחרי 4 שעות. גם עם האיזון הזה+ נוילפטיל, הוא לא מצליח להשתלב במסגרת רגילה. הוא נמצא בבית ספר ברושים- בעיות התנהגות לילדים עם אינטיליגנציה גבוהה. לכן, הוא לא יכול להיות במסגרות שבהם הרבה ילדים ומעט אנשי צוות, מסגרות כמו: קייטנות, צהרונים, חוגים ניסינו חוגים ולא הצליח. הוא חייב משהו מיוחד, מסגרת עם הרבה אנשי צוות, מעט ילדים, הבנה לצרכים מיוחדים. כרגע הוא איתי בבית, אני בבית עם התינוקת שלי עד ספטמבר הקרוב (לא קל, אבל אמא זה אמא ואני משתדלת לתת לו כמה שיותר). לא יודעת איך נעבור את שנה הבאה, כשאתחיל לעבוד. שמחה בשבילכם שזה מסתדר לכם ככה. לא לכולם זה מסתדר...יש הרבה פנים לתסמונת והרבה דרגות. מקווה שמישהו יוכל לעזור לי במידע על מקומות מיוחדים כאלה.

נגהאמ

New member
קודם כל כל כבוד לך

אני יודעת שהתסמונת היא בעלת פנים רבות, גם בני כמעט בן 8 ואנחנו מטופלים תרופתית מגיל 5 וחצי. אני מאוד מקווה שמשהו כאן יוכל להמליץ לך על מקום בו בנך יוכל להשתלב ולהנות. תנסי לברר אולי בביה"ס שלו האם להם ידוע על קייטנות, האם הם יעשולילדים קייטנה. אני יודעת שבבתי ספר של חינוך מיוחד ממשיכים במסגרת עד סוף יולי, אז אולי גם ברושים יעשו משהו.בכל מקרה שיהייה לך חג מאוד שמח, והמון כוחות ממני אליך.

יולי 154

New member
תודה../images/Emo24.gif

תודה על העידוד וחג שמח גם לכם! בברושים יש אכן קייטנה עד סוף יולי, נשאר את אוגוסט שזה חודש שלם להעביר. מקווה שאמצא עד אז מסגרת מתאימה. בינתיים שיהיה לכולנו את הכוח לגדל את הילדים המאתגרים והמקסימים האלה!

חגית35

New member
גם לנו לא מסתדר

וגם אני נוטרלת מעבודה בשל חוסר היכולת להשתלב חרך תרופות וטיפולים אינטנסיביים כתבתי פה לפי כמה שנים על המון מסגרות עם קייטנות שמתיימרות להיות עבוד ילדים כמו שלנו היצרון שיש החסרון- מחיר!!! ומיקום- יש צורך לנסוע רחוק או לשלם על הסעות עוד הוצאה ניכרת! וממילא זה מכסה מקסימום 3 שבועות והחופש ארוך ומייגע אני אישית איתך באותה סירה הלוואי ויכולתי לעזור למדתי שבאין ברירה אני נתקעת איתו כי יומיים אחרי תחילת הקייטנה מתחילים הטלפונים ואז מוציאים אותו בנימוס או שלא בנמוס וממילא הוא לא מוכן ללכת בעצמו ולא משנה כמה כיף שם לכולם אז בכל מקרה מאחר ובנך כבר בחינוך מיוחד אז אולי יש שם צהרון שכן יכיל אותו לא? (גם אנחנו כנראה בדרך לחינוך מיוחד שנה הבאה לצערי, אשמח לדעת אם מפעילים שם קייטנות( אבל ממה שקראתי, יש תוכניות הפעלה בחופשים וחומדים עד 15 לאוגוסט אז זו הקלה. חפשי פה עם המילים קייטנה או קייטנות - תמצאי לא מעט אפשרויות. תמיד יש חוות סוסים שנותנות גם ערך מוסף של המגע עם החיות שמקבלות ילדים עם בעיות. בטח ובטח לא קייטנות המוניות כמו של העיריות או מפעלי הקייטנות כי שם זה לא יעבוד ואת כבר יודעת זאת. בברכת שפיות דעת לכולנו!

קטיינות איפה שאני גרה ראיתי גם

פרסומים על קיטנות קטנות ולא של המתנסים. בגלל שהן קטנות יותר אין להם פרסומים כמו לקיטנות המתנ"ס לכן אולי צריך לחפש יותר. כמו כן אפשר לברר במסגרת בה לומד הילד. אני מכירה בית ספר אחד לחינוך מיוחד שאכן מארגן קיטנות גם בחופשים הגדולים כמו סוכות, פסח והחופש הגדול. בררי בבית הספר גם אם אין שם אולי הם יודעים אל מסגרת כזאת.

למעלה