קיטור

האגס 1

New member
גם אני רוצה ../images/Emo5.gif

נניח שלהיות בלגניסט זה נורמלי, אבל השבוע זה הגיע אצלי לממדים של מעל ומעבר. למעשה אף פעם לא ידעתי לסדר - ולא מדובר רק בזה שאין לי כוח למצוא לכל דבר מקום, אלא שאני ממש לא יודע לארגן חפצים בתוך חלל מסוים, ולתכנן את הפריסה הנכונה שלהם. בשנתיים האחרונות יצא לי פעמיים לעבור דירות (בקרוב הפעם השלישית) ואף פעם לא ידעתי איך להתחיל לתכנן את החדר. ותאמינו לי שהבעיה לא היתה שהחדר קטן מדי. אין לי מושג איזה מקום יהיה יות רנוח בשביל איזה חפצים ואיפ התהיה לי גישה נוחה יותר לדברים מסוימים. מאוד ייתכן שיש לזה קשר ללקו תלמידה חמורה שאני סובל ממנה, ואני יודע על עצם קיומה ועל אופן ביטויה רק כשנתיים. זו לקות לא מאוד מוכרת שנחשבת לחמורה במיוחד (כבר כתבתי על זה בעבר בהקשר של לימודים) ומומחים לעניין גורסים שיש קשר הדוק ובלתי נפרד בינה לבין חוש ארגון והתמצאות במרחב. אז השבוע, כמו שציינתי, זה הגיע למצב של הגדשת הסאה - אור לאחד הבקרים, בלי שנגעתי בכלום, פתאום התחילה מפולת מהשולחן שלי. מתקן לדיסקים שעמד בקצה השולחן נפל פתאום לרצפה, כלומר - לפינת החדר, ולתחולתו התפזרה, אבל התקן הזה עמד שם מלחתחילה כיד לתמוך בספרים ובקלסרים שהעמדתי שם בזמנו. ומדובר בספרים שכמה מהם הם החשובים לי ביותר. כל הספרים האלה גם נפלו, ולפני שהספקתי לאמר "פורום אפי בן שנתיים) כל אותה פינה הפכה לסמטוחה גדולה של דיסקים וספרים וקלטות שנפלו ממתקן שעל הקיר הסמוך. וכל זה כשאמורים להגיע אלי אנשים שרוצים לראות את הדירה... למען האמת - גם לפני כן השולחן הזה לא ממש היה שמיש, למרות שהחפצים הועמדו עליו בצורה קונבנציונאלית למראית עין, משום שאם הייתי רק מוציא ספר או קלסר משם זה היה גורם לכ שאר הפריטים להתמוטט, וזה הרתיע אותי מלהשתמש בספרים (!), בקלסרים(!) או בדיסקים (!). כל החפצים הללו שרדו את המפול האחרונה, וכולם נשארו שלמים לחלוטין, אבל מה שמלחיץ אותי זה - איך מטפלים בזה? האמת היא שאין בדיוק כתובת שאפשר לפנות אליה עם בעיה כזאת, מה גם שמעט מסובך להסביר אותה מן היסוד. כן, לא אני המצאתי את הבלגניסטיות, ואולי אני לא ממש שובר בה שיאים, אבל כמו שאני תופס את זה - זה מוטמע בבעיה שאין לה קשר לתכונותי ולרצונותי, ואולי בגלל התפוצה של הבלגניסטיות אצל צעירים אני זה עלול לזכות לטיפול לא נכון. מדאיג אותי שבקרוב אעבור דירה ואין לי שמץ של מושג איך אארגן שם את חדרי החדש. בכלל, זה לא המקרה היחיד שבו אצטרך לארגן מקומות חדשים מכלום, ואין לי מושג איך לדעת איך עושים את זה. קבעתי שיחה לימים הקרובים עם היועצת לסטודנטים עם לקויות למידה באוניברסיטה, וגם זה לא כדי למצוא אצלה פתרון, אלא כדי להתייעץ בקשר למקום שבו אפשר למצוא פתרון רציני.

תסתכל על הצד החיובי ../images/Emo140.gif

עכשיו אתה יכול להתשמש בכל הספרים, הקלסרים והדיסקים שעד עכשיו לא יכולת להשתמש בהם מחשש מפולת

האגס 1

New member
הלוואי שזה היה ככה...

אומנם מאז הכל עומד יציב אבל אני חושש לגעת בזה. ליתר דיוק, אני יודע שכדי לשלוף חפץ כלשהו אני צריך לתחזק מסביב את כל השאר, וזה הופך את זה לפעולה הרבה יותר מורכבת ממה שהיא אמורה להיות.

arivederci

New member
קוראים לי אריודרצ'י, ואני בלגניסטית

תראה, לכל אחד יש חבר או חברה שהם חולי סדר ונקיון. החברים האלה גם אוהבים בדרך כלל לתת לאחרים עצות טובות איך לארגן ולסדר את החפצים שלהם, לפעמים גם בלי שמבקשים מהם. בדרך כלל זה ניג'וס לא נורמלי, אבל במקרה שלך זה יכול דווקא להועיל. מצא לך אחד/אחת כזו מבין מכריך, ואתה מסודר, תרתי משמע. ייתכן גם, שעם הזמן, אחרי שתראה איך מישהו מארגן את חפציך בצורה נאותה, תוכל ללמוד לעשות זאת גם בעצמך. גם אני למדתי לא מעט על סדר וארגון מ"מומחים" שכאלה.

האגס 1

New member
זה דווקא מעניין

אבל צריך גם שזה יהיה מישהו שלבקש ממנו דבר כזה זה לא כרוך בפדיחה - זו לא ממש בקשה שגרתית. אני אנסה לחשוב בקפידה מי הכי מתאים לעניין מכל הבחינות.

מוּסקט

New member
ואפשר גם לבקש עזרה מקצועית

שהרי יש לקות למידה, ובעיות בתכנון מרחבי (ואולי גם ניהול זמן) - אבל אפשר ללמד אותך. זה לא כזה מסובך. יש אנשים שזה המקצוע שלהם: לעזור וללמד אנשים הסובלים מבעיות ארגון לשפר את המיומנויות שלהם.

האגס 1

New member
בדיוק בעניין הזה

אתייעץ השבוע, כפי שכתבתי, עם היועצת של הסטודנטים בעלי לקויות למידה, כדי לדעת לאן לפנות.

אטיוד5

Active member
חדשות

זה שזה המקצוע שלהם לא אומר שהם מקצועיים. וזה נכון כמעט לגבי כל מקצוע, אבל במיוחד במקצועות המקורבים לפסיכו. לצערי, מנסיון.

צימעס

New member
רוצה ליווי בשמירה על סדר וניקיון?

Fly Lady. (בגוגל תמצא גם את האתר שלה וגם את הדפים של "באופן טבעי" שמספרים עליה).

למעלה