קיטור + התייעצות

טאניוש

New member
קיטור + התייעצות ../images/Emo4.gif

עד לפני רבע שעה הייתי על סף בכי, עכשיו קצת נרגעתי ומנסה לחשוב בהגיון. המצב הוא כזה: לאון נמצא בבית עם אמא שלי, האחיין הקטן שלי מספטמבר בגן. הבעיה היא שכשהוא חולה משאירים אותו בבית (שזה ברור), אבל לא עם אחותי אלא עם אמא שלנו, ומן הסתם- עם לאון. והוא חולה די הרבה. במחלה הקודמת עלה לי הרבה עצבים לשכנע את אחותי לקחת יום מחלה ולטפל בילד שלה. היא טוענת שבעבודה עושים בעיות עם זה (מורה מטעם משרד החינוך, אין איזה חוק נגד פרצופים שבוס עושה?). לי כבר לא נשארו ימי חופש, אף אחד לא ייתן לי יום מחלה כי האחיין שלי חולה. בקיצור, מחר הילד שוב פעם נשאר בבית. יש לו דלקת בעין
, אני משוכנעת שזה מדבק מאד (לטענת אמא שלי "זה סתם וירוס, זה לא מדבק"). נודע לי על זה לפני שעתיים בערך. במאמץ לא מבוטל בעלי סידר לעצמו יום חופש מחר. מה נעשה מחרתיים אין לי שמץ של מושג. אולי יישאר עם סבא לחצי יום ואז אני איכשהו אברח מעבודה. נקווה שאחרי יומיים הילד יחזור לגן- עד הפעם הבאה. כן, אני עצבנית על אחותי נורא, ועצבנית מזמן. אמא שלי גידלה לה את שני הילדים, וכשאני ילדתי (סוף כל סוף) קיבלתי עזרה של שעתיים בשבוע במקרה הטוב (כי היא שמרה על הילד הקטן שלה 17 שעות ביום עד גיל שנתיים) ועצות טלפוניות בשפע מאחותי הדואגת. בעלי ממש רב איתה בגלל זה, אמר לה שבמקום לתת עצות שתוציא את הילד שלה מאמא טיפה יותר מוקדם וטרק את הטלפון. וגם עכשיו היא מפילה את כל האחריות עלינו, היא התקשרה לאמא (שאומרת שהיא אוהבת את כל הנכדים ולכן לא יכולה לסרב לה) ובזה פתרה את הבעיה, ואנחנו שוברים את הראש. אבל אם נשאיר בצד את העצבים, מה לנו לעשות? להכניס אותו למשפחתון? או ששם הוא ממילא יהיה בסביבת ילדים לא בהכרח בריאים, והרבה יותר מאחד? מה הייתם עושים במקומי? (אוף, אולי לא צריך יותר מילד אחד...)

תולו

New member
כמה דברים

מנסיון,
, אם הוא לא יחטוף את זה במשפחתון אז זה יהיה בקופת חולים או בקניון או בכל מקום הומה אדם וללא איוורור. אין מנוס. ולגבי האמא והאחות - רק יכולה לומר לך שאני גמרתי לצפות ולקוות ולבקש טובות, זו הדרך היחידה לשמור על שלום בית. לאמא שלי יש נכד אחד וגם זה יותר מדי בשבילה... אנחנו לא, מה שנקרא, "עושים עסקים עם המשפחה", לומדים להסתדר לבד, וגם אם זה כואב בכיס זה עדיף על עוגמת נפש (החצי) ודמעות תסכול (אני).

פלגיה

New member
אולי תחפשי מטפלת?

אפילו משפחתון עדיף על כעסים על אמא ועל האחות. (ואגב - מורה שעובדת במשרד החינוך בהחלט מקבלת פרצופים על כל יום חופש - כי החל מהשנה יש חוק אידיוטי שאומר שיש למנהלים מכסה מוגבלת של שעות מילוי מקום, כך שכל שעה שהיא לוקחת חופש אומר שמורה אחרת לא תוכל לקחת, ולגמור את המכסה כבר בתחילת השנה זה לא סימפטי)

פלגיה

New member
זה יוצא ימי מחלה קולקטיביים

לכל צוות המורים של בית הספר
אם אחד לוקח - השאר לא יוכלו לקחת בעתיד.

טאניוש

New member
ממש מטומטם

כמה יוצא לכל מורה? היא לקחה יומיים (פעם ראשונה בשלוש שנים שהיא עובדת שם).

פלגיה

New member
מטומטם זה המילה הנכונה

זו תקנה חדשה, ואני לא יודעת בדיוק את הפרטים (אני רק שומעת את הקיטורים של אמא שלי)

תמי ס

New member
האמת? זה נורא מעצבן

וגם אני הייתי מתעצבנת במקומך, אני מבינה את ההרגשה שלך שבעצם אחותך כל הזמן "משתמשת" באמא שלכן, אבל בינינו, הרי בעצם אין לה ברירה. אז קודם כל תספרי עד 10 (רק בשביל עצמך כי זה לא בריא להתעצבן) ואח"כ תעשי חושבים, לאון נמצא כל יום אצל אמא שלך, ואתם גם חוסכים את הכסף ולא משלמים למטפלת וגם חוסכים הרבה חיידקים כי הוא לא בגן. עזבי כרגע בצד את כל הכעסים הישנים על אחותך ועל העזרה הרבה שהיא זכתה לה בעבר מאמא שלך שטיפלה בילדיה, חשבי רק על מה שקורה היום, והיום אמא שלך מקדישה את כל כולה (כמעט) ללאון, הוא נמצא אצלה כל יום, ולכן היא לא יכולה להגיד לא לאחות שנתקלת בבעיות כשהילד חולה. מה הפתרון? אני חושבת שאת צריכה לשבת עם אחותך ועם אמא ביחד, לפתוח את הנושא בפניהן, להסביר שאינך רוצה שלאון ידבק ותעשו חלוקה במשאבי אמא, סה"כ אמא יש רק אחת. אז פעם אחותך תשאר עם הילד שלה, ופעם היא תביא אותו לאמא ואת תמצאי פתרון (כמו שמחר בעלך נשאר איתו), זה לא פתרון מושלם, אבל סה"כ אין ברירה. המון בריאות לכולם.

טאניוש

New member
תודה

לא שלאחותי אין ברירה, היא לא אם חד הורית, יש גם בעל, יש ילד גדול בן 15, ובאמת עד שהוא נכנס לגן המצב היה בלתי אפשרי (כשאני אומרת 17 שעות אני לא מגזימה, הביאו אותו ב-7 בבוקר, אספו ב-11-12 בלילה). אבל בעל לא אוסף את הילד כשחוזר מעבודה- הוא הולך הביתה להוריד את הכלב ולנוח! כי הוא עבד! הוא עייף! כשאני מתחילה לדבר על מטפלת אמא שלי מתחילה לבכות- כי אני לא סומכת עליה, כי אני חושבת שהיא לא אוהבת את לאון וכו' וכד'. היא באמת נהדרת עם הילדים, היא באמת עוזרת הרבה יותר מסבתא ממוצעת, ולא זאת הסיבה, אבל לכו תסבירו לה. בהרבה שיחות עדינות הגענו לפשרה שלאון ייכנס למשפחתון בספטמבר הבא (בהתחלה היא רצתה שיהיה בבית עד גן חובה...ועדיף עד כיתה א'...או עד הצבא...לא, בעצם הוא לא יילך לצבא כי סבתא לא מרשה), אבל צריך לשרוד את השנה הזאת. עשיתם לי קצת סדר בראש. נשחוב מה עושים כדי למזער נזקים...

נעמולה

New member
אם אין אני לי ...

אנחנו משתדלים להסתדר לבד, לוקחים חצי ימים חופש ומתחלקים בימי מחלה, ופונים לעזרת הורים רק כשאין ברירה. מלבד זאת הקיטור שלך נשמע לי קצת אגואיסטי, ואני מבינה את אמא שלך שעוזרת לאחותך כי אין לה סידור. אני מבינה את אחותך כי גם לי בעבודה עושים פרצופים ואני משתדלת לשמור את ימי המחלה של עומר למקרים קיצוניים שאין ברירה. אמא שלך היא גם אמא של אחותך וסבתא של הילדים שלה ומן הסתם כשמבקשים ממנה היא לא אומרת לא וזה מקובל עלי, אומנם הילד שלך נמצא שם כל יום ועכשיו זה "לכאורה" תורך אבל גם האחרים זקוקים לעזרה. אני במקומך הייתי מכניסה למשפחתון. אני בכלל נגד סבא וסבתא כמטפלים. אני מעדיפה סבא וסבתא שבאים אחרי הצהריים, וששומרים כשצריך בשמחה ולא כאלה שיגדלו לי את הילד - בעניין הזה אני אסתדר לבד. אני חסידה של משפחתונים כי זה עושה טוב לילדים בעיני. עומר מגיל 4 חודשים במסגרת ורק טוב ראיתי מזה. ולגבי מחלות -זה באויר, גם אנחנו מביאים כל מיני וירוסים הביתה אחרי יום בעבודה ואי אפשר לשמור את הילד בבועה מבחינת מחלות, מספיק שתכנסי איתו לחנות או לקניון ומשיהו ישתעל /יתעטש לידו.

טאניוש

New member
חייבת להגיב

לאחותי אין סידור בדיוק כמו שלי אין. כי גם אני עובדת, כי גם לי יש בוס, כי גם לי עושים פרצופים בעבודה. כתבתי לך תגובה ארוכה ומחקתי. יש הסטוריה ארוכה ליחסי משפחה שלנו. אלף ואחד דברים קטנים שמצטברים ומתפוצצים מדי פעם. ואני יודעת שלא אני זאת שאגואיסטית, לכן לא נעלבת מההודעה שלך אפילו. וכל זה לא משנה לצורך העיניין. רציתי לשמוע את דעתכם על מה עדיף- משפחתון או המצב הקיים. קיבלתי חומר למחשבה, תודה.

טאניוש

New member
אה, סתם דבר קטן ../images/Emo2.gif

האם את חושבת שמטפלת במשפחתון מגדלת לך את הילד? ממה הסקת שהפלתי את גידול הילד על סבתא שנמצאת איתו בערך 5 שעות ביום?

נעמולה

New member
לא התכוונתי לפגוע

ולא התכוונתי לדרוך על יבלות ולהיכנס ליחסי המשפחה, הבעתי דעה ואני מתנצלת אם לקחתי את זה רחוק מדי. אני נגד סבא וסבתא ששומרים בסידור קבוע על הילד - למה? ככה. מאלף סיבות. אני מעדיחפה משפחתון ולו בשביל חצי יום וכדי למנוע את כל הפיצוצים הקטנים שיש בין בני משפחה - אני משלמת הקרבה כסף תמורת זה שישמרו לי על הילד, יעסיקו אותו, יחנכו אותו, יתפעלו אותו, יאכילו יחבקו וינשקו כשאני עובדת (ולא מצטערת להגיד שאני עובדת במשרה מלאה וטוב לי עם זה) ובעיקר שלא יעשו לי פרצופים. במצב הקיים אצלך, לדעתי, וכמו שהדברים נראים ממה שכתבת - עדיפה לך מסגרת, בשביל העצבים שלך ובשביל הילד

למעלה