קיטורימפה

קיטורימפה ../images/Emo122.gif

קרעחצ/אאוץ/חמותי עצבנה אותי? זה המקום! שרשורנא בזה הפתיל את כל צרותיכן, טענותיכן ומענותיכן, ומי יודע? אולי הן ייעלמו מעצמן? (ואם לא, לפחות היה שווה לנקות ארובות
)

קצת מתבאסת

למצוא את עצמי אחראית על הפינה הזאת
, אבל ניחא - אם לא יבינו אותי פה - איפה כן? כואב לי. ממש כואב. הברכיים בעיקר, ומפרקי הירך גם (הראשונות ככל הנראה מוחות מחאה צודקת על רצוני לצעוד ולרוץ. האחרונים סתם מתערבים איפה שלא ביקשו אותם ומבשרים את בוא החורף). עד כדי כך כואב בהליכה (ובישיבה, וגם בשכיבה - עד שהתעוררתי בלילה מהכאב), שאני הולכת עקום, והגב מתחיל לכאוב מהעומס המוזר שנוצר עליו, ועכשיו אני מתחילה להרגיש את זה זוחל גם למטה לקרסול ימין. הייתי אצל רופאת המשפחה לאחר שהארתופד לא מצא כלום, פשוט כדי שתעזור לי בנושא הכאב. לדעתה כרגע דלקת מקומית בברכיים, כנראה מעומס. רשמה לי ארקוקסיה לעשרה ימים ומעקב. הכי טוב לי על האופניים ועל הסוס. לגבי האופניים, אני מאוד דאוגה, כי על אף שלא כואב לי בתנועה, אני מרגישה עומס על הברכיים (לא עומס מכאיב, אבל קיים) וחוששת מאוד להזיק. מנפנפת לשלום את הקפת הכנרת שכה חמדתי לי
אני מתבאסת מאוד. פעמיים. פעם אחת כי כואב לי, וזה מצמצם את הקיום שלי לנוח/לא נוח ומקטין את ההוויה שלי והופך אותי לדרת-קופת-חולים-מקלפת-תפוח-לנצח שכזאת, ואני לא אוהבת אותי ככה. פעם שנייה, כי אני מרגישה את הגוף שלי מתמסר ברצון לאי-העשייה ויודעת עד כמה זה יהיה קשה להניע מחדש את הגלגל שחדל מתנופתו. אוף!!! (מתכוונת לתאם תור לפזיותרפיה שיקומית והתאמת נעליים, אולי - אם אחליט לנסות לרוץ שוב. אבל לא כרגע כשהכל כואב, זה נראה לי חסר טעם).

אוי, כמה מבאס../images/Emo201.gifסש"נית. יופי שיש אופניים

שלא לדבר על הנחמה הענקית שאת מקבלת מהסוס. אבל זה לא אומר שהיתר לא מבאס. לפעמים בא לקטר ובשביל זה אנחנו פה. מה גם שאת פותחת את הדלת לכל הפולניות שלא נעים להן. מבאס להיות כאובה, מבאס שאת לא יכולה בינתיים לרוץ. אין ספק. אז קבלי חיבוק גדול. הגוף שלך כנראה צריך מנות קטנות יותר והריצה, בוא תבוא אבל זה ידרוש יותר זמן ומאמץ למצוא את הפתרונות הנכונים לך. שולחת המוני חיבוקים.

מור שלז

New member
אאוץ'../images/Emo201.gifתרגישי טוב יקירה

אכן הכאבים האלו מבאסים, מאוד מבאסים. יופי שאת עם ארקוקסיה. מעבר לטיפול בדלקת, זה גם משכך כאבים. מקוה שמחר זה כבר ישפיע, ותתחילי להרגיש יותר טוב. ממליצה מאוד על פיזיותרפיסט, שיוכל גם להנחות אותך מה מותר ומה אסור כרגע, כשאת בשלב האקוטי. (לא הספקתי לברר לך היום לגבי פיזיותרפיסט בצפון, אני אעשה את זה מחר על הבוקר) ואגב, שתי הפעילויות האחרות שאת עושה: גם אופניים וגם שחייה (חתירה) מעולות לחיזוק כללי בכלל, ורגליים בפרט.
מור

מרב.

New member
אבל את לא עןצרת לגמרי מעשיה,

יש אופניים ויש סוס, ואם הבנתי נכון- גם שחיה? את לחלוטין לא חדלה מעשיה, אז קחי את הזמן שהגוף זקוק לו כדי להחלים- ובטוחה שתזנקי מאותה נקודה בה הפסקת. תרגישי טוב!!

המצב פקקט ../images/Emo10.gif

הלכתי לפילאטיס, את רוב הדבר לא יכולתי לעשות. את הארקוקסיה לא התחלתי כי אין במרפאת המושב וטרם הגעתי עיר הסמוכה (עיר עאלק. עפולה
) אם לא היה ברור - אני לא רוכבת על האופניים, כי על אף שלא כואב לי, אני מאוד פוחדת להעמיס על הברכיים, גם אם אין כאב. אי לכך - ויתרתי על הקפת הכנרת (גם ככה דאגתי מהקפצת העומסים מעל ומעבר למה שאני מורגלת בו. לעשות את זה על ברכיים פגעות כבר נראה לי אדיוטי בתכלית). ולא אצטרף מחר לקבוצת הנשים החדשה (בינינו, עם הסערה הזאת, נראה לי שגם הקבוצה לא תצטרף לעצמה
). תודה מור - לא העליתי בדעתי לפנות לפזיו' בזמן כאב. חשבתי לתומי שזה רק מניעה של הישנות ושצריך לראות אותי בתנועה (שאותה אינני יכולה לבצע כרגע). אפנה לפזיותרפיסט שקרן המליצה עליו, כבר מחר. מרחמת על עצמי לאללה. גונחת עם צער העולם על כתפי. קוראת את הפוסט הרחמני והמייבב הזה ומתחילה לצחוק. אשכרה לצחוק, נשבעת לכן. מה יש פה לקטר? כולה כואב קצת, כבר ראיתי חמור בהרבה. פעם הייתי מוכנה לשלם שיוותרו לי על ספורט - עכשיו אני מקטרת שלקחו לי אותו?! יאללה ג'ינג'ית - תתאפסי!!! 'צחקתי את עצמי - ותודה לכן שעזרתן לי, פתאום ותוך כדי כתיבה ורחמים עצמיים לראות את זה. יהיה בסדר גמור

dalitrin

New member
למה לזלזל

עפולה בירת העמק אני אולי בלונדון עכשיו אבל במשך 20 שנה - זאת הייתה העיר הסמוכה בשבילי מקווה שתרגישי טוב בקרוב יש עוד דברים חוץ מספורט, למרות שבפורום הזה מקבלים תחושה שזה לא כך. זה אולי נחמד לרוץ/לרכב בגשם אבל יותר נחמד לקרוא ספר במיטה

תרגישי טוב יקירה

יש עוד אורטופד- ד"ר נמרוד רוזן, מנהל מחלקת אורטופדיה בבית חולים "העמק" וגם עובד עם קופ"ח כללית, לא יודעת מה עם שאר קופות החולים. רופא טוב אבל לא מת על ספורט (כלומר- הוא אחד שיגיד לך לא לרוץ... לא משהו שאני אוהבת לשמוע). יאללה בואי נרכב נפח ביום חמישי...

../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

לא! לא מרשה! אל תאמרי נואש! אל תגידי חסר טעם. נכון שזה מבאס טילים להיות פצועה, אבל הפציעה תעבור. אני מבטיחה! תאמיני לי שאני יודעת כמה זה מבאס לוותר על פעילות שתכננת להשתתף בה. אבל יהיו עוד אירועי רכיבה חוץ מהקפת הכנרת, וחוץ מזה, את מוזמנת לכאן לתל אביב, ולהקיף איתי מיליון וחצי פעם את ראשציפור.
עכשיו מעונן, אבל השמש תצא גם תצא בקרוב

הלכתי לאיבוד בפארק../images/Emo163.gif

מרגישה ממש אהבלה... לקחתי היום את מאיה לבית אריאלה. מרב. הנחתה אותי איפה לחנות בפארק הירקון ללא תשלום ואיפה אפשר לקזז את הכסף על קפה. הייתי גאה בעצמי על נהיגה בוטחת בעיר הגדולה. הכל היה מצויין. התחלתי לרוץ מהקפה שליד גן החיות של בבלי. לראשונה, בעצתה של מרב. החלטתי לרוץ עם השעון ולא לפי מרחק בדיוק בגלל שאני לא מכירה את הפארק ואין לי גארמין (אבל עד היום הייתי בטוחה שיש לי חוש כיוון מצויין). רצתי עד המימדיון, עברתי קצת את קו 23 הדקות שקבעתי ואז התחלתי לחזור. המטרה היתה כ45 דקות ריצה בקצב לא קשה. תוך כדי שירה, הארבע-ראשי הימני שלי התחיל לשיר בארבעה קולות שירי מחאה על כך שאחרי הרכיבה הקצרה אתמול, יצאתי לריצה ארוכה. הבטתי בשעון הדופק והשתדלתי שלא להרים אותו מדי. כשעברתי ליד האגם, לקחתי פניה לא נכונה. רצתי עוד כ5-10 דקות ונראה לי שהנוף לא מוכר, אם כי בפארק הזה הכל נראה לי אותו הדבר... ניסיתי לשאול אנשים אבל אף אחד לא ידע. בסוף מצאתי שתי הולכות שכיוונו אותי לכיוון הפניה הנכונה אבל אמרו לי שיש לי עוד הרבה. התבאסתי. הרגל כאבה. סגרתי את השעון על 45 דקות ועברתי להליכה. השעון התחיל לתקתק נגדי ואילצתי את עצמי לרוץ. עוד דקה ועוד דקה. הבטחתי לעצמי שכשאגיע לעמדת הקפה, אני קונה לי כוס, לא משנה מה השעה. מאיה במקום בטוח ומוגן ולא נורא אם תחכה שתי דקות. הגעתי. הרגל צרבה אבל הקפה היה טעים ובמקום. לקחתי את האפרוחית בשתי דקות איחור. נלחמנו בפקקים של האיילון ויכולנו להם. אספנו את אחיה מהחוג שלו בזמן. הגענו הביתה והמלאכית ששמעה שלאמא כואב, חממה לי את כרית הכוסמת שלה. מקווה שעד מחר הכל יעבור. משננת לעצמי שאני צריכה להחזיר שעות שינה. עייפות היא דרך מצויינת לפציעות...

מור שלז

New member
איזה סופר אמא!

וואו, כל הכבוד על הניצול האופטימלי של הזמן! אני חושבת שהאפרוחית שלך אכן למדה היום שיעור חשוב, ודוגמא אישית אמיתית - כל הכבוד! ואכן, מלאכית יש לך, עם כרית הכוסמת. התופעה של ללכת לאיבוד בריצה, כל כך מוכרת... בראי הזמן זוכרים את זה כחוויה, אבל באותו הרגע, כשלחוצים בזמן, והרגליים כואבות, ואת רק מתפללת שלא תתפתח פציעה, אבל אין ברירה חייבים לרוץ כדי להגיע בזמן - מתסכלת כל כך! אני זוכרת פעם שהלכתי לאיבוד בסנטראל פארק בניו-יורק, פשוט לא מצאתי את היציאה הנכונה. לרוע המזל זה היה בבוקר שנקבעה לי בו ישיבת הנהלה חשובה, בנוכחות יו"ר החברה - איזה לחץ
שמתי את הריצה של החיים שלי, נוספו לי עוד למעלה משלושה קילומטרים מיותרים, אבל בסוף הספקתי, ברגע האחרון. מאז אני תמיד משננת לעצמי אינספור סימני דרך, העיקר לא לטעות שוב... תרגישי טוב, ותשני טוב - מגיע לך

טוב, לך יש סטייל... ללכת לאיבוד בסנטרל פארק..

לא בדיוק פארק הירקון.... אתמול הייתי כל כך עייפה ולא היה לי כוח להגיב אבל העלית לי יופי של חיוך על הפנים ואיתו הלכתי לישון.

aradmd

New member
בפעם הבאה לפזר פירורי לחם..כמו הנזל וגרטל...

או עמי ותמי...

את גדולה!

ניצול זמן אופטימלי, אולי תשכנעי את הקטנה שלי (בת 5) גם כן ללכת לחוגים ולשחרר אותי?
אני כל יום אחה"צ צריכה לארח את כל היבחושים מהגן כי המדמואזל לא מוכנה ללכת לחוגים ולא רוצה להתארח אצל חברים, ואני אינני מוכנה לשמש עציץ בסלון של אף אחד...

טליטר

New member
../images/Emo53.gifאיבדתי את זה?

אני כבר כמה ימים מתבחבשת עם עצמי כן להתייעץ לא להתייעץ אבל אני דווקא עכשיו צריכה תמיכה
ביום שבת רצתי את נייקי- היה לי לא קל ומה שקרה יום אחרי היה די אסון- הייתי תפוסה בטירוף (במירוץ זו היתה פעם ראשונה בה רצתי 10 ק"מ) הלכתי 4 ימים כמו רובוטריק (מכירות שהרגליים ישרות ואי אפשר לכופף ובמדרגות בקושי יורדים?) אז היה לי תירוץ מעולה למה לא לרוץ , בנוסף התחלתי בדיוק עבודה חדשה (תחום הממתקים...) כך שגם זללתי מלא כל השבוע וחוץ מלשחות פעמיים וספינינג פעם אחת לא עשיתי כלום!!!!!!!!!!!! אני חושבת שמירב הגדירה את המושג מוגו' - כאילו אבדתי את זה היה לי את מירוץ נייקי כמטרה ועכשיו פתאום נגמרו לי האנרגיות,היום בכוח הרמתי את עצמי לאימון ריצה (ימי ראשון אימון אינטרוולים) שהיה דווקא לא רע ועשה לי טוב אבל אין לי את אותם אנרגיות יש תריאטלון אילת עוד 3 שבועות ואני מתלבטת אם לא לבטל- אני מאוכזבת מעצמי ובעיקר מפחדת - מה אם זה ייגמר לי פתאום? עד שהגעתי להישג שכ"כ רציתי(אני יודעת שאולי לרובכם 10 ק"מ זה כלום אבל בשבילי זה היה משהו ) בעיקר מטריד אותי התזונה שסגלתי לעצמי בשבוע האחרון- חשבתי שאני עם תזונה לא בריאה גמרתי ופתאום כאילו הכל בא ביחד בקיצור קצת מבולבל אבל מקווה שאולי מי מכן חוותה משהו מסוג זה ותוכל לתת עיצה תודה מיטל

היי קחי את זה בקלות

זה לגמרי נורמלי להרגיש נפילת מתח אחרי מירוץ, במיוחד שהוא היה כזה הישג. עבר רק שבוע!!! שבו, אם אני קוראת נכון, עשית ספורט 3 פעמים למרות שהשרירים שלך היו תפוסים בטירוף. זה מאד מרשים. טיבעי שקצת מפרקים את הגבולות מידי פעם, "מרגרינה? איכס! אבל רוגלך... המממ..." זה לא ייגמר לך!!!

גם אני הרגשתי את הנפילה אחרי נייקי

הכי קשה לי היה שתוכנית האימונים שלי נגמרה ואין לי עדיין חדשה. הכנתי לי תכנית זמנית מנייקי ועד להקפת הכנרת. כשיש לי תכנית, אני מחוייבת לה גם אם זה סתם נייר תלוי על הדלת. בסוף התכנית יש מטרה וזה חשוב. לגבי התזונה - אני איבדתי את אבא שלי לעישון ותזונה קלוקלת לפני כשנה וחצי. משננת את זה שוב ושוב. הולכת על השיטה של AA ופשוט לא נוגעת בשום דבר שעשוי מקמח לבן וסוכר לבן. לפעמים יש יוצאי דופן כמו כשיוצאים למסעדה ולוקחים שניים-שלושה קינוחים לכל המשפחה אבל חוצמזה - לא מכניסה לפה וזהו. כשמתחילים, זה לא נפסק. אתמול ניסו לשכנע אותי לקחת מאפה עם הקפה. הסתכלתי על המאפים שעשויים מקמח לבן וטובלים בטונות שומן (אלק חמאה... בטוח מרגרינה...) והם ממש כבר לא עשו לי את זה. אמרתי למוכר שאם אין לו עוגת גזר מקמח מלא (עוגת הבית שלנו שהילדים נורא אוהבים), הוא לא יכול לפתות אותי במאפים..... בקיצר - המלחמה היא יומיומית ולפעמים אנחנו מפסידות בקרב או שניים אבל המערכה כולה בידיים שלך ואת תנצחי. איזה מרחק את עושה באילת? ממש לא כדאי לבטל. זו יופי של מטרה שיכולה להוציא אותך מהבאסה.

hartzitzit

New member
זה טבעי אחרי מירוץ

במיוחד מירוץ ראשון. אחרי תחושת ההתעלות של חצית קו הסיום בפעם הראשונה יש ירידת מתח גדולה. זה טבעי וזה בסדר. זה שהמשכת להתאמן למרות השרירים התפוסים זה ממש מרשים. אחרי המירוץ הראשון שלי לא הצלחתי להתניע שוב ובאמת, הפסקתי להתאמן עד שמצאתי מטרה חדשה - טרי' נשים. ברגע שהיתה מטרה ממשית (אגב - זה היה 3 שבועות לפני הטרי' - ממש כמו אצלך) חזרתי להתאמן במרץ, ומאז אני שם (טוב, עכשיו קצת מושבתת... כואב לי הקרסול). טרי' אילת זו מטרה יפה ומכובדת. תנוחי יום יומיים ותתכוונני על המטרה. תראי שזה יבוא. לגבי התזונה - מצד אחד - לאכול בריא זה חשוב, מצד שני- זה קשה. במיוחד כשאת עובדת בתחום הממתקים... תנשמי עמוק, תחפשי בפנים את התחושות הטובות שהיו לך במירוץ (באמת היו שם אנרגיות טובות) ותחזרי לעצמך לאט לאט.

קצת מכירה את ההרגשה

עברתי את זה גם שבוע שעבר. גם אצלי נייק היה הפעם הראשונה ל 10 ק"מ ואחכ הייתי כל כך תפוסה שזה גרם גם למיגרנות ושבוע שעבר רצתי פעם וחצי (ריצה של 3 ק"מ לא ממש נחשב כבר) וספינינג אחד (כי אין לי לב להבריז למדריכה), פחדתי בדיוק כמוך שעכשיו כשהגעתי למטרה (מירוץ נייק) יהיה לי קשה יותר, ואין ספק שמזג אוויר לא עוזר. אני לא מתכננת להגיע לאילת אבל אני חושבת שאם תכננת אז לכי על זה, תעשי את המקסימום בזמן הקצר שנשאר והעיקר שתנסי, אני מבינה אותך גם בעניין התזונה הלא בריאה, יש לי עסק של קישוט
אני לא מאמינה בלמנוע מעצמך לגמרי אבל כרגיל, הכל במידה. אני מנסה ליצור לעצמי כל שבוע מטרות קטנות, ואני משתדלת בשבת להחליט על לוז אימונים לשבוע הקרוב ככה הדברים קבועים לי מראש ואין הרבה מקום להחלטות של הרגע. זאת הדרך שלי להתמודד, מקווה שזה עוזר לך בהצלחה

../images/Emo7.gif היום חיפשתי איפה אפשר לקטר

ביום חמישי שטפתי ת'בית (כן, זו שריטה שאני עושה מבחירה
)
וכשסיימתי התחילו לי כאבי גב
. זו פעם ראשונה שככה כאב לי. בהדרגה הכאב נרגע, עד שנעלם לו. ביום שישי יצאתי לי ל-30 ק"מ שמחה וטובת לב. אתמול, יום ראשון, היה לי טיפול (אני מטפלת בתנועה) עם ילד שאני מטפלת בו ו"דהרנו ביחד" כחלק מהטיפול, ושם וכנראה עשיתי איזו תנועה לא רצויה. בהתחלה לא כאב לי ואת הכאב הרגשתי רק כחצי שעה אחר-כך. כל כך מעצבן! כל כך כואב! ישר חשבתי על העומס הרב שיש לי כרגע בעבודה ועל עליית המדרגה שעשיתי באימונים לקראת המרתון וכן, אני מחברת בין הצד הפיזי לרגשי. ויחד עם זאת - עד עכשיו הגב שלי היה" ידיד נאמן" ויכולתי לסמוך עליו... עד אתמול, כנראה.
אז לקחתי כמה ימי מנוחה מהריצה (חס וחלילה לא מעבודה
) ואני עם קרח עד יעבור זעם... כשירגעו הכאבים אתחיל לתת קצת יותר יחס לגב בזמן שאני מחזקת מקומות אחרים. זהו אז איחסי לי ובעיקר מבעאס. הגוף מתחיל לבגוד?
נעמי

למעלה