בכל שנה ב-1 בינואר מתפרסמים התעריפים החדשים של הדואר השנה - דואר מחוץ לאירופה התייקר ב 100% זה פשוט לא נורמלי. לפני שנה דואר רשום לישראל או לארה"ב 10,45 יורו ועכשיו 17 יורו לא רשום, בשביל רשום 24 יורו!
כי בחברות השילוח האחרות משלוחים בינלאומיים הם גם יקרים. למשל ב DHL זה 30 יורו. חבר שלי אומר שTNT פשוט מיישר קו עם חברות השילוח האחרות שהן יקרות יותר במישלוח בינלאומי - חבילות בהולנד נשארו באותו מחיר, תודה להם.
הממ כן, זה משהו שגם אני חטפתי עליו עצבים, שלחתי חבילה לישראל במשקל של 2.247 ק"ג בדואר רשום, סה"כ עלות המשלוח 34.20 יורו כשתוכן החבילה הוא 30 יורו. בעוד שמישראל משלוח חבילה רשומה להולנד עולה 140 ש"ח עבור 20 ק"ג. זה מעצבן!!!!!
מהרגע שעוברים את ה-2 קילו המחירים מתחילים להכפיל את עצמם כל 500 גרם... אגב,במחיר הישן עד 2 קילו רשום או לא רשום היה עולה אותו דבר 10,45 יורו מה שהפך ל -17,10 לא רשום ומעל 24 רשום. כשמדובר במשלוחים מעבר לים מטעם עסק ולא כמתנות אי אפשר לשלוח דרך הים כי זה יחסל את העסק בדיוק כמו לגבות 17 יורו על משלוח.. ולקנות כרטיס גם לא רלוונטי. אנחנו הולכים השבוע לקנות כרטיסים לביקור בישראל - 4 וחצי שנים עברו מאז הפעם האחרונה שהיינו!! אבל זה לא קשור לעסק.
בדצמבר נגמרו לי הבולים, ידעתי שהתעריף של הבולים עולה ב-1 לינואר, אז במקום לקנות בדצמבר בולים, חיכיתי לבולים החדשים של ינואר, כדי שלא אצטרך להדביק תוספות של 2 סנט או 5 סנט לבולים הישנים. ב-3 לינואר הלכתי לקנות בולים. מה קיבלתי? את אותם הבולים של דצמבר (עם התעריף 1 עליהם והפרצוף של המלכה) רק במחיר יותר יקר...
אין יותר בולים עם סכום בסנטים אלא רק עם המספר 1 או 2 ומתחת למלכה כתוב השנה. שימי לב שכתוב אצלך 2011 אז לא תצטרכי להוסיף 2 סנט לכל בול. אני צריכה לקנות בולים של 2 סנט כי אני קונה בולים בסרט של 200 בולים והאחרון לא נגמר לי עדיין.
זה דף של 10 בולים, ובתחתית הדף רשום שזה יוצר ב-2010, אבל זה לא רשום על הבולים עצמם. חוצמזה ששילמתי 4.60 לחבילה, אם TNT יבואו אי פעם בתלונות שלא הוספתי 2 סנט אז יש לי עדיין את הקבלה...
זה הרעיון בלא לרשום על הבול כמה הוא עולה ,שלא צריך לזרוק מלאי גדול. בגלל זה כל הבולים החדשים משנה שעברה הם אם 1 או 2,גם הבולים לאירופה והבולים מחוץ לאירופה כבר לא כתוב עליהם המחיר. מעניין שבסרט שאני קניתי כן מצויין על הבולים 2010! אז אני חוששת שאני כן אצטרך להוסיף או שהמכתבים יחזרו אלי. אני צריכה לבדוק את זה פעם... אבל לרוב אני שולחת מכתבים דחופים שלא לוקחת את הסיכון שהם יחזרו אלי..