קיטוב, אור..

ailag

New member
קיטוב, אור..

טוב, אני עושה דו"ח מעבדה עם חברה, אנחנו מחפשות ומחפשות ו.. תשובה אין. המעבדה עסקה בגלי מיקרו, קיטוב ועוד .. בניסוי הספציפי, העברנו גל דרך שריג בזויות שונות, מדדנו את עצמת הגל שהתקבל בצד השני (מקלט), והיינו צריכות לקבל תלות של I (proportional to ) (E0*sin²theta)², כלומר יחס לסינוס ברביעית. מהו התהליך שפועל כאן, שגורם לנו להעלות את הזוית בריבוע פעמיים? הרי גל רגיל יהיה E0sin(theta) .. מצטערת על השאלה הטכנית משהו, אבל אני יודעת שאתם תוכלו לעזור

1100F

New member
פשוט שימי לב שהתשובה כבר נמצאת

בשאלה שלך. את כותבת שמדדתם את העוצמה שהיא האמפליטודה בריבוע.

ailag

New member
כן..

המדריך אמר (ולא הסביר) שהעוצמה היא האמפליטודה בריבוע. אבל יש שני ריבועים, מנין השני? ו
(עכשיו אני גם אוכל להראות לשותפה שלי במעבדה שזה שאני כל הזמן בתפוז זה יעיל
)

bigbang

New member
זה בטח לא עוזר,

אבל מה אם יש טעות בחוברת הדרכה? מה שאמרת לגבי החזקה של סינוס נכון, ניתן לראות את זה למשל פה: http://scienceworld.wolfram.com/physics/Polarizer.html אגב, הקיטוב הוא ישר, נכון?

ailag

New member
המדריך גם אמר חזקה רביעית..

כן, הקיטוב ישר. ו
גם לך :)

ailag

New member
התדריך

כאן. 4.2.2 בעמוד 2. אני מתארת לעצמי שזה משהו פשוט שלא חשבתי עליו
אולי משהו במבנה הניסוי הזה..

voguemaster

New member
את מזכירה לי נשכחות

אני אחפש את הדו"ח שלמרבית הצער קיבלתי עליו רק 98

bigbang

New member
אההה..

אם הבנתי נכון, למשדר ומקלט יש כיוון מועדף של קיטוב, לכן מה שקורה בפועל זה: -המשדר משדר גל עם קיטוב אנכי השולחן. - המקטב מעביר sin teta של האמפליטודה כאשר הגל שעובר מקוטב בכיוון שהזוית בינו לבין השולחן היא teta - כאשר הגל נכנס למקלט, הוא למעשה מקוטב שוב פעם (ושוב פעם בזווית teta), לכן נשאר ממנו ריבוע של סינוס מהאמפליטודה (וחזקה רביעית של סינוס מוקטור פוינטינג)

bigbang

New member
אגב

גם לי יש בעיות במעבדה 4.. יש במקרה למישהו סקריפט ב-matlab שעושה התאמה (fit) ל_כמה_ גאוסיאנים?

1100F

New member
לא שמתי לב לריבוע השני.

המשדר משדר אות מקוטב. המקלט קולט גם הוא רק רכיב אחד של האור המקוטב. כאשר את מכוונת אותם לעוצמה מקסימלית, זה אומר שהגלרי מכוון בדיוק לקלוט את הקיטוב של המשדר. לאחר ששמים מקטב בינהם (השריג) האור לאחר השריג מקוטב בזוית theta. ולכן אם תפרקי את הקיטוב (נניח שבמקור הוא אנכי) לבסיס שאחד הצירים שלו בזווית theta והשני מאונך לו, אז תקבלי שלשדה החשמלי יש שני רכיבים, אחד מקביל לשריג ואשר יש לו רכיב E0*cos theta והשני ניצב לשריג וגודלו E0*sin theta. הרעיב המקביל לשריג מנדנד את האלקטרונים בסריג, והאנרגה שלו נבלעת. השני פשוט עובר את שריג. לכן האמפליטודה של האות חאחר השריג תהיה E0*sin theta. כאשר האות הזה מגיע לגלאי רק הרכיב האנכי שלו נקלט. הרכיב האנכי שלו שווה ל- E1*sin theta, כאשר E1 = E0*sin theta. שאלה: מה קורה כאשר לוקחים 2 מקטבים מאונכים זה לזה (נניח שמסובבים את הגלאי ב- 90 מעלות) כך ששניהם חוסמים את כל האור ושמים בינהם מקטב בזוית כלשהי?

SpiceMan

New member
תשובה: כאשר שמים שלושה מקטבים...

בקיטובים שונים -יעבור אור. הפוטונים עוברים קיטוב ביחס לזווית בין כל שני מקטבים עוקבים.

1100F

New member
יפה.

ואיך תראה התלות של העצמה כפונקציה של זוית המקטב השני ביחס לראשון?

SpiceMan

New member
אם אני לא טועה זה...

I*(sin(x)*cos(x))^2​
אתה שואל את זה כי אתה רוצה לדעת או בתור חידה?

למעלה