קיטבג א' וקיטבג ב'

קיטבג א' וקיטבג ב'

הבן התקשר מהצבא וביקש שאברר מה בדיוק יש בכ"א מהקיטבגים. הוא הביא בסופש דברים הביתה והשאיר אותם כאן ונראה שאולי השאיר דברים שהיה צריך לקחת. אז..... אם מישהו יוכל לעזור לי ולומר מה מקבלים בכל קיטבג ,מה צריך להשאיר ומה לקחת לבסיס.

דודהל'ה חביבה! אל דאגה

מה שהבן לא ידע בפעם הקודמת, בפעם הבאה הוא יידע היטב,סימכי עליו. בהצלחה.

כמה עוד מילים צריך להמציא כדי לעודד

אני כבר לא יודעת מה לעשות. הבן עדיין לא מרגיש טוב. מסכן, כל הגוף כואב לו מהשיעול. כבר שבוע והכדורים שקיבל מהרופא לא עוזרים. מתחיל להישבר לו, כל שריר בגוף כואב מהשיעול. החופ"ל אמר שיבדוק אותו מחר שוב. אז מה, יתן לו שוב פרוגרון? ייתן לו שוב טיפות אף? אני לא מבינה זו אטימות או מה? וכל החול והאבק של שיבטה אני מתארת לעצמי שלא מקילים עם השיעול. אוחחחחחחח אני בשיא העצבים עכשיו, וידיי כבולות. אין לי איך לעזור. ממש חבל לי שכתור אחד שהתגייס עם מוטיבציה מאוד גבוהה, וחיכה כל כך לגיוס, הוא מתחיל להישבר על שטויות כאלה, שעם קצת יותר תשומת לב אולי כבר היו עוזרים לו. כדורים כדורים, בא לי לצעוקקקקקק. כבר אין לי מה להגיד לו. ואני מזכירה שהוא ממש לא ילד מפונק. גם את הכדורים שכבר נתנו לו הוא לא יכול לקחת כמו שצריך. אני לא מבינה את זה. ממש לא מבינה. אני כל כך כועסת.

אשד4

New member
אז תצעקי!!!

בא לי לצעוק ביחד איתך... ואת שמכירה הכי טוב את בנך, הייתי מציעה לפתוח חמ"ל אושיקו. תרימי טלפון לקו פתוח - 24 שעות ביממה...לקצינת תלונות הציבור, או למוקד תלונות רפואי. אני כותבת המלצה זו בצער רב, אבל מניסיון, עד שלא פניתי- לא טיפלו. אחרי שפניתי- עברו דקות ספורות ואנשים התייצבו בדום מתוח. חבל, אבל כבר ראינו שאין ברירה. אל תשכחי, שגם החובש- הוא "ילד...." (ויש לי הרבה כבוד אליהם, ובלי ציניות...). הצטיידי במ.א של הילד או תעודת זהות, ואם יש לך גם ד.צ. לרשות הציבור הרחב עומד "קו פתוח" - מענה טלפוני הפועל 24 שעות ביממה. מטרתו הינה סיוע לפניות דחופות שאינן סובלות דיחוי, כגון מצוקה על רקע נפשי, שלילת זכויות של חייל או אירועים הדורשים התערבות מיידית. טלפון: 03-5691000, משרד פניות הציבור (מתן מענה למצוקות חיילים ואי כיבוד זכויותיהם) 5699000 (03), מוקד לתלונות בנושא טיפול רפואי 7379220 (03)

תודה אשד. בהחלט נראה לי שלא

תהיה לי ברירה אלא לעשות זאת. רק דבר אחד מרתיע אותי, אני לא יודעת איך תומר יגיב ואם לא יהיו איזה שהם התנכלויות. אין לי מושג. זה כמו שאם יש לך משהו להגיד על המחנכת של הילד בבית ספר או גננת בגן, הרבה פעמים שותקים שלא תהיה התנכלות. אין לי נסיון בזה. בכל אופן תודה על ההזדהות. ומה היה הסיפור אצלכם? אולי אני סתם יותר מידי בפאניקה?

wild gypsy

New member
שיעול של הבן

הייתי מציעה להתקשר למפקד צוות, להדגיש שאת מתקשרת שלא בידיעתו של תומר [כך לא תהיה סיבה להתנכלויות..] ולהגיד שאת מאוד מודאגת כי בכל שיחה את שומעת אותו משתעל נורא, וכיוון שתומר הוא ילד שנוטה שלא להתלונן, את מבקשת ממנו [מהמפק"צ] שישים לב וידאג שיפנו אותו לרופא.כך יחוש אחריות אישית לענין וסביר שיפעל. אם לא יעזור - בשיבטה יש טלפון לפניות ציבור: 086508349.שיהיה בריא!

wild gypsy

New member
לא שמתי לב שכתבת שהיה כבר אצל רופא

במיקרה כזה הייתי מציעה לפנות למסו"ל ולהפנות את תשומת ליבו לכך האחד הטירונים שלו חולה זמן רב מידי בלא שקיבל מנוחה או הופנה לצילום ריאות [דבר מקובל כאשר יש שיעול מהסוג שאת מתארת]. הדגישי בפניו שתומר נוטה שלא להתלונן, ולכן את מבקשת שהמסו"ל יתערב. לא מאמינה שיתנכלו לו, בייחוד אם תבהיר שאת מתקשרת על דעת עצמך, שלא לפי בקשתו של תומר.בתותחנים בכלל, וביחידה המסוימת הזאת בפרט, ישנן הנחיות מחמירות בכל הקשור לרגישות למצבם של הטירונים מכל בחינה.

WILD היי. ראשית אין לי את הטלפון

של המסו"ל,אני בכל מקרה אחכה לטלפון הלילי מתומר הבן, במקרה הכי גרוע, השבת הזאת הוא צריך לצאת, יש קצין העיר, אני אדאג לו אישית. מה שאמרת לגבי ההנחיות המחמירות שאמרת בתותחנים לעניין מצבם של הטירונים, את אומרת זאת מידיעה אישית? אשמח לקבל קצת מידע, אם יש לך. תודה על ההתעניינות.

wild gypsy

New member
טיפול בטירונים בשבטה

מסיבות שונות [ובעיקר משונות...] אני קוראת פסיבית
בפורום הזה, וגם כעת, מעבר לעובדה שבני לוחם בתותחנים, מעדיפה להשאר אנונימית לגמרי. לשאלתך - האם דיברתי מידיעה אישית - התשובה חיובית. במחזור אוגוסט היה מיקרה התאבדות בסוללת טירונים המשתייכת לאחד מגודי אגד בקעה, וההנחיות ביחידה זו, שעד כמה שהבנתי בנך משתייך אליה, לגבי רגישות לטירונים, שגם קודם היו קפדניות מאוד, הודגשו עוד יותר. סתם קוריוז - נאמר למפקצ"ים שלא לשוחח עם טירונום כשמשקפי שמש על עיניהם, כך לפחות לפי מידע מהבן וחבריו.לזכות היחידה יאמר, שכבר במחזור של בני [אחד לפני המיקרה המדובר] נהגו המפקדים להכנס לאוהלים בלילה, הרבה אחרי שהטירונים הלכו לישון, להבריג את המנורה ולבדוק שכולם במיטות, ישנים והם בסדר. יצאה תשובה ארוכה בשביל משתתפת פסיבית....

oshiko

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כולנו בעצם אנונימיים, מי פחות ומי יותר. לפי התגובות ביומים האחרונים אפשר לראות שתהיי לנו לעזר רב בפורום. בשבילנו את יכולה להישאר "צועניה פראית" ...

מעאנ

New member
ברוכה הבאה, הבנתי מהכתוב שבנך

ובני, כמו גם הבן של רוני 61 נמצאים ביחד מהגיוס שלפני אוגוסט 05. אני מצטרפת להודעתך על הטיפול בטירונים בשיבטה. מאז הגיוס ועד היום אין לי ולו אפילו טענה אחת לגבי הטיפול הרפואי-ממש להיפך-רק דברים טובים יש לי לומר. לגבי הבדיקה באוהלים, גם אני שמעתי על זה וגם ממש "הרגשתי" את זה כשבני היה חולה עם חום במיטה ובכל פעם שנפתחה לו עין תורנית הוא מצא מפקד או שניים ישובים על המיטה לידו בדאגה אמיתית לשלומו. אני מאמינה שהדברים יסתדרו.

אשד4

New member
ההחלטה שלך

היו לנו כבר כמה- שהעקרון היה באמת חוסר התייחסות לכאבים. (במקרה שלו כאבי גב עם היטוריה של ניתוח פריצת דיסק לפני שנתיים). כאשר הרגשתי שהוא במצוקה- החלטתי שאם הצבא, מסיבותיו הוא, לא מסוגל ברגע נתון לעזור לבן שלי, אני חייבת לעשות זאת. מה כן? פניתי בצורה מאוד עניינית, תרבותית ומנומסת אך גם, אסרטיבית, תוך מסירת עובדות והבעת דאגה אמיתית. (ואפילו שהיה זה אחרי חצות...) בקשר להתנכלויות- האם ח"ח אלה יקרו - יש דרכים לטפל גם בכך. (ודיה לצרה בשעתה...) תחשבי- מה הכי חשוב לך כרגע, ותקבלי החלטה. בהצלחה... אשד

סמדר בנ

New member
מכיון שהחופ"ל

אמר שיבדוק אותו שוב מחר - מציעה להמתין למחר (היום...) ולראות מה יקבל (לדעתי אגב, אם זה שיעול שלא עובר אז זה כבר לא חופ"ל שהוא צריך אלא רופא). אולי יגיעו מחר למסקנה שהוא זקוק לטיפול יותר אינטנסיבי - אנטיביוטיקה או משהו. האם אכן הוא ראה שם רופא? אם לא, עליו לבקש מהחופ"ל (שזה חובש פלוגתי ולא רופא) להפנות אותו למרפאה של שיבטה. אם את רואה מחר שהענינים לא זזים, אז תשקלי לפנות הלאה. אגב, לא חייבים דוקא פניות הציבור, אמרת נדמה לי שקיבלתם טלפון של המפקדים - זו אולי הזדמנות להשתמש במספר ולהפנות את תשומת לב המפקד לשיעול של הבן.

היי סמדר. אני לא כל כך מהר רצה

לעשות הדים. הוא כבר היה במשך השבוע וחצי פעמיים אצל רופא, אבל הטיפול שהוא מקבל לא עוזר לו. יש לי את הטלפון של המפקד צוות שלו. אבל כמו שאמרתי ההתלבטות אם להתקשר או לא, שלא יזיק לו. בכל אופן בוודאי שאחכה עד לטלפון של 11 בלילה היום כדי לראות אם משהו זז. תודה.

למעלה