קיזוז רווחי הון

e l i y a h u

New member
קיזוז רווחי הון

שלום לכולם

רציתי לשאול לגבי קיזוז רווחי הון:
נניח ומישהו לוקח הלוואה לשם ביצוע השקעה,נניח לקח הלוואה של 100000 ש"ח בריבית 7% שנתית, הרוויח באותה שנה 12%.
האם יכול לקזז מהרווח את הוצאות הריבית על ההלוואה או שמא אין משמעות לאיך גייסת את הקרן?

תודה,
אליהו

קיזוזים

שלום רב,

שכיר אינו יכול לקזז הוצאות רבית בגין הלוואה שלקח כנגד רווחיו מהשקעותיו בבורסה, ניצן לקזז רק הפסדים מהשקעות בני"ע כנגד רווחים מאותן ני"ע.

בברכה,
רו"ח צחי מנע
www.imas.co.il

e l i y a h u

New member
במידה ומשקיעים השקעה מול יזם ולא בני"ע

במידה ועושים חוזה מול יזם ומשתתפים בפרוייקט מסויים ולאחר מכן מתקבל רווח, איך מתבצע תשלום המס?
איפה מדווחים וכ'ו?במידה והיזם לא עושה ניכוי מס במכור? והאם ניתן לדווח כהכנסה אקראית ולכן פטורה? והם גם במקרה כזה לא מדווחים על ההוצאות הכרוכות ברווח כמו הריבית?

הכנסות אחרות

במידה ויש לך הכנסות נוספות שהינך מקבל עליו תשלום אתה אמור לגשת למס הכנסה ולקבל מהם אישור ניכוי מס במקור בגין הכנסות אלו ולהעביר טופס זה לחברה שממנה הינך אמור לקבל תשלום.

בברכה,
רו"ח צחי מנע
www.imas.co.il

e l i y a h u

New member
לא ברור לגמרי

אם אני שכיר ומקבל נניח סכום חד פעמי בשנה מסויימת, אני אמור לבקש ממי שמשלם שיעשה מס במקור אך את הטופס אני מביא ממס הכנסה?
חייב בעצם לבקש שיעשו לי ניכוי במקור ואין דרך להגיש אח"כ דוח 0135? ושם לציין את ההכנסה ואולי שם אפשר להתקזז מול הוצאות שהיו כרוכות בה?

תודה,
אליהו

תשובה

זה שמשלם לך צריך לבקש ממך אישור לניכוי מס במקור בגין הכנסות אלו.
אם הוא לא מבקש וגובה ממך מס במקור (כפי שהחליט או לפי התקנות אם יש) אזי אין צורך שתלך למס הכנסות לבקש אישור ניכוי מס במקור.

בכל מקרה תבדוק בתחילת שנה העוקבת את החזר המס לשנה זו.

למעלה