קיו 10

אליעזר17

New member
קיו 10

ד.נ. האם פורסמו ממצאים מחקריים שהוכיחו את תרומתו האפקטיבית של התוסף קיו 10? אם כן, באילו תחומים הוא נמצא יעיל? והיכן (כתב עת מקצועי, רפואי, או מדעי) ומתי פורסמו? אליעזר

0 אור 0

New member
האמת היא שכן

תעשה חיפוש בגוגל Q10 ומן הסתם תמצא טונות של חומר, אפשרות לצמצם היא באתרים של יצרני תוספים ... העניין הוא שבגלל שזה מרכיב שמיוצר בגוף האדם לא היתה מודעות לכך שעקב סיבות שונות יכול להווצר בו מחסור, ואז נדרש תוסף חיצוני.

אליעזר17

New member
מי זה אור

מי זה אור? בעל מקצוע רפואי? באיזה תחום? לא פניתי לפורום רפואי כדי לקבל עצה לחפש בגוגל, לפיה "מן הסתם מצויים טונות של חומר". פרט לזה, פניתי לפורום זה לאחר שלא נמצאה כל תשובה לשאלתי בגוגל. אינני זקוק לסתם חומר, אלא רק לכזה העונה לשאלתי. אשמח לקבל שמות של 3-4 מקורות עדכניים העונים לשאלתי (שם כתבי העת בהם פורסמו המאמרים/המחקרים, תאריך פרסומם, שמות המאמרים ושמות מחבריהם). אלה, מן הסתם, ידועים היטב למי שאומר שיש שם הרבה חומר, אותם ימצא על נקלה, מן הסתם. אליעזר

אליעזר יקר,פנית לפורום רפואה משלימה../images/Emo13.gif

מן הסתם, זה לא פורום רפואי... גם פורום רפואי לא יחפשו במקומך, אכן, גוגל הוא המקום לחיפוש מחקרים ודעות מכל התחומים. נושא התוספים, אינו בעל רשיונות כמו תרופות כימיות. ואתה שואל על תוסף . או פנה לבית טבע, שיתנו לך שמות של חברות שמייבאות או מיצרות תוספים, ובקש מהחברה לקבל חומר ומחקרים . למרות שרוב החומר ואפשר לצמצם את החיפוש, מופיע בנט. בהצלחה אריאלה

אליעזר17

New member
בתי טבע

אריאלה יקרה, כבר פניתי לבתי טבע, ואף לא אחד מהם נתן לי מחקרים. מה שקיבלתי מכמה מהם זה חומר המתיימר להתבסס על מחקרים מבלי לפרט את זהותם. חומר שכזה נועד לקדם מכירות, לא לספק מידע רציני ומוסמך. ואשר לגוגל, גם שם חיפשתי, וכאמור לא מצאתי. אבל אם יש לך מידע, ולו על 2-3 מחקרים אמיתיים המצוינים בגוגל, אשמח אם תצייני את פרטי זהותם, כדי שאוכל לעיין בהם. הפניה לגורמים אחרים איננה מקדמת את הנושא. תודה. אליעזר

טוב,תמורת סכום סמלי- 18 ש"ח תרומה לנזקקים../images/Emo13.gif

הנה קישור שנראה שיעזור לך נו, לקח לי קצת זמן מאז הסטג' שעשיתי ברפלקסולוגיה בעזרת המאמר הזה...גם. http://www.wddty.co.il/ יש שם מחקרים אולי זה יעזור גם- http://www.vitaminglobal.co.il/health-fitness-articles-c-190.html גם כאן לפעמים מביאים מחקרים- http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl מקווה שעזרתי מעט, מפאת של כבד את המבוגרים ממך, אריאלה באור האהבה

אגב Q-10

רופא שלי בן 75 שיצא לפנסיה אמר לי לפני כמה חודשים, " את יודעת למה אני בריא ועדיין יכול לעשות ניתוחים ? הסוד בq10- אחרי שהייתי בכנס הסבר על חשיבות למניעת מחלות לב " אז זה רק אחד, אבל לא זוכרת איזה כנס הוא דיבר... לפחות הכוון נכון. בהצלחה אריאלה

0 אור 0

New member
נעים מאד

אני בעלת מקצוע בתחום הרפואה המשלימה - ובפרט ברפלקסולוגיה, שיטות עיסוי שונות ושמנים ארומטיים. השנה אני משלימה לתואר נטורופת וטיפול בצמחי מרפא, ולכן נתקלתי בחומר על Q10 שקיים ברשת, אבל זמני אינו פנוי בידי לחפש לך מאמרים בכלל ולפי הספציפיקציות המדוייקות שלך בפרט. לשם כך מצויים מידענים שמתפרנסים מחיפוש במאגרי מידע. בנוסף לעצתה של אריאלה לפנות לחברות התוספים, דרך בדוקה נוספת הינה להכנס לספריה של בית ספר לרפואה הקרוב למקום מגוריך, ולעיין שם במאגרי המידע. מקווה שהכניסה עדיין חופשית לספריות ולמאגרים - מזמן לא הגעתי לשם. ואם אתה ממתין רק לתשובתי בנושא, אראה אם במקרה אפול על משהו כשאני מכינה חומרים ללימודים, אז אעלה לך לכאן.

0 אור 0

New member
חלק ממה שאני מצאתי בגוגל תוך 5 דקות - בבקשה

(וכשמשקיעים בחיפוש ומחפשים גם בדפים באנגלית מן הסתם מוצאים יותר) הסיפורים על המחקרים אין בהם הפניה מדוייקת ,מציינים איפה נערך המחקר וממי התקבל המידע - ואז צריך רק להכנס לאתר שלו ולמצוא ... ולקינוח ציטוט ממאמר נוסף של רופא, שלא צירפתי (כי יש רק 3 קישורים), לתשומת ליבך מה הוא אומר על הידע בתחום הרפואה המשלימה, ואז תבין למה לא מעניינים אותי דוקא המחקרים הרפואיים, אלא יותר הידע שהצטבר אצלנו מנסיון בשטח: הקו-אנזים Q10 (שנקרא גם ubiquinone וגם ויטמין Q10) הינו חומר נוגד תהליכי חימצון (אנטי-אוקסידנט), אשר מסייע לגוף להלחם ברדיקלים חופשיים (מולקולות שמחמצנות תאי גוף שונים, וגורמות להזדקנותם ולמותם. Q10 מוכר לרפואה המשלימה שנים רבות, ולמרות שישנם רופאים "מערביים" אשר מזלזלים בהשפעותיו החיוביות של ה-Q10, בשנים האחרונות התפרסמו מספר מחקרים מהימנים ברחבי העולם, אשר מוכיחים את יעילות ה-Q10 והשפעתו החיובית על תאי הגוף. כיום יש נטייה גוברת והולכת לשלב חומר זה כתוסף מזון חיובי לטיפולים הרפואיים המקובלים.

נעמי66

New member
קיו-10 הוזכר אתמול ב"ידיעות"

תחת הכותרת "נשבר המיתוס של נוגדי החמצון", נאמר: "מיתוס שקיים כבר 40 שנה, טוען כי צריכה מוגברת של נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים), של ויטמינים ושל תוספי תזונה שונים, פועלת לטובת האדם, ומאריכה את חייו. והנה מחקר שנעשה באחרונה באוניברסיטה בקנדה, מראה שאין שום עדויות לקשר שבין צריכה של נוגדי חמצון לבין הארכת תוחלת החיים... צריכת הנוגדנים לא הצליחה להשפיע על ביטול הנזקים או על היפוך המגמה. "נוגדי החמצון הנפוצים ביותר הם ויטמין E וקו-אנזים קיו-10. שוק תוספי התזונה, המכילים נוגדי חמצון, מגלגל בעולם עשרות מיליארדי דולרים. שוק תוספי התזונה בישראל - כ-800 מיליון שקל בשנה, ללא פיקוח על איכותם ומחיריהם".

אליעזר17

New member
קיו 10

נעמי שלום, תודה על הציטוט. אבל השאלה היא האם הטענה הבסיסית - שנוגדי חמצון לא מבטלת נזקים ולא מאריכה חיים - נמצאה (והוכחה) לגבי כלל האוכלוסיה? גברים ונשים? צעירים ומבוגרים? בריאים וחולים? וכו'. על איזו אוכלוסיה ואיזה הרכב אוכלוסיה בוצע המחקר שצוטט? אליעזר

0 אור 0

New member
ציטוטים מגמתיים

תמיד טוב לדעת מהי מטרתו של המצטט, ואם כבר - מה מטרתו של עורך המחקר. כשמנסים להוכיח שנוגדי חמצון לא עוזרים זו לא בעיה לבנות מחקר שיוכיח זאת (פשוט נותנים אותם לאנשים הלא נכונים, במינון לא נכון או בצירופים לא נכונים), הרבה יותר קל כשלא מנסים לחקור אלא להוציא משפטים מתוך מחקרים כדי להוכיח מה שאנחנו רוצים. לא יודתע אם ניסית להכנס למחקרים שבלינקים ובסיס הנתונים שהופנית אליהם, אבל המסרים לגבי Q10 מצד אלו שכן ממליצים לתת אותו אינם שצריך לתת אותו לכל אחד. זהו רכיב שבעקרון מיוצר בגוף, ולכן צריך לתסף רק כשיש גורם שמפריע ליצירתו או מוריד רמתו (בין אם זו מחלה, הזדקנות, חסר של רכיב חיוני אחר או תרופהשחוסמת אותו)

נעמי66

New member
עוד כמה פרטים על מחקר נוגדני החמצון

כתבתי על כך בפורום אחר, ואני מעתיקה קטע נוסף לכאן - לא כתוב מי יזם או מימן את המחקר, רק שהוא נעשה באוניברסיטת מק'גיליס בקנדה, ופורסם בגיליון פברואר של "כתב-עת מדעי אמריקאי נחשב". החוקרים אומרים: "ראינו בהחלט שחמצון מזיק לתאים החיים של היצור החי, אבל לא הצלחנו בשום פנים להראות שצריכה של נוגדי חמצון הצליחה להשפיע על ביטול הנזקים". ותגובתו של פרופ' מוטי רביד: "יש אנשים שמעדיפים להמשיך להאמין במיתוס, ולא בעובדות מדעיות, ונגד זה אין הרבה מה לעשות". וההפתעה הגדולה - איך ועל מי נעשה המחקר הזה? על תולעים. ציטוט נוסף: "המחקר בדק את הקשר בין צריכת נוגדי חמצון לבין תוחלת החיים של תולעת מסויימת, שהיא היצור החי המקובל ביותר בבדיקות כאלה, והראה כי אין כל קשר, אפילו לא זיקה קלושה, בין צריכה של נוגדי חמצון לבין הארכת תוחלת החיים... התולעים מקבוצת הביקורת, שקיבלו נוגדי חמצון, לא חיו יותר מאשר תולעים שלא קיבלו נוגדי חמצון". אגב, אליעזר, לפי הדרך הטבעית (ד"ר שלטון), הגוף לא יכול לנצל (להשתמש לצרכיו) תוספי-מזון, מכל סוג שהוא, כך שלפי דרך זו, התשובה לשאלתך היא - על כלל האוכלוסיה. אם יעניין אותך לדעת יותר על גישה זו לתוספים, אוכל לשלוח לך קישור למאמר.

אליעזר17

New member
תגובה לתשובת נעמי 66

נעמי שלום רב, אשמח אם תרשמי את הקישור למאמר, כפי שציינת ב-24.2. כמו כן, אשמח אם תבהירי לי על מה מבוססת "הדרך הטבעית"? על אמונה? פילוסופיה? מדע? מחקר? וכו'. שבת שלום. אליעזר

נעמי66

New member
אליעזר, בקשר למאמר ב"ידיעות"

זה לא מאמר, אלא ידיעה קצרה למדי, שהופיעה בעיתון, לא ברשת. את עיקר הנאמר בה הבאתי בשתי ההודעות בנושא בפורום. הסבר קצר לגבי מהותה של הדרך הטבעית (דרכו של ד"ר שלטון): במאה ה-19 קמה בארצות-הברית תנועה, ובה רופאים, שזנחו את שיטות ה"ריפוי" המקובלות, ועברו לטיפול בחולים בשיטות אחרות - תזונה נכונה, צומות קצרים וארוכים, התעמלות מתקנת ועוד, ומה שחשוב - ללא תרופות. תורתם השתמרה הודות לד"ר הרברט שלטון, רופא אמריקאי דגול (1895-1985). בשנת 1948 הוא הקים, יחד עם רופאים טבעונים אחרים, את תנועת הטבעונים בארצות-הברית - natural hygiene movement, אשר דוגלת באורח-חיים בריא, תזונה טבעונית ושיטות-ריפוי טבעיות בחולים. 3 מסקנות חשובות, לפי הדרך הטבעית, שכדאי לדעת: 1. הסיבה העיקרית למחלות אינה החיידקים, אלא הרעלת הגוף, עקב חילוף-חומרים לקוי ואגירת פסולת בתאים. 2. השימוש בתרופות, כאמצעי לטיפול בחולים, גורם יותר נזק מאשר תועלת. (זה נכון, אגב, גם לגבי תוספי-מזון למיניהם). 3. רוב המחלות ניתנות לריפוי, באמצעות תזונה נכונה. (מתוך ספרו של המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי, "הבריאות שלך")

אליעזר17

New member
על מה מבוסס המעבר?

נעמי שלום, לא ענית לשאלותיי הבסיסיות: על מה מבוססת שיטתו של שלטון? זה ששיטתו זנחה את הטיפול הרפואי לטובת הטיפול הטבעוני - לא חדש.. השאלה היא על מה התבסס המעבר מסוג הטיפול הראשון לשני? על אמונה? פילוסופיה וכו'? והיכן, אם בכלל, הוכחה יעילותו במחקרים מדעיים שפורסמו בכתבי עת מכובדים? בכל הכבוד, זה לא משכנע לספר על שיטה חדשה, ללא תשובות לשאלות כנ"ל. אליעזר

nadaval56

New member
מחקרים ברשת

אם אתה מחפש מחקרים רציניים - יש את אתר pubmed שהוא האמין ביותר לחיפוש מחקרים. אם אתה צריך עזרה כדי ללמוד להשתמש בו - אני אשמח לעזור לך. באתר ניתן לחפש על פי מילות מפתח ולמקד ל: מחקרים, מאמרים רפואיים, מטא אנליזות, ועוד. ניתן למקד למחקרים שנעשו על ילדים, נשים, מבוגרים, ילודים, תינוקות ועוד. ניתן למקד למחקרים שנעשו על בעלי חיים או על בני אדם ועוד אופציות חיפוש מתקדמות בשלל המחקרים שנעשו בעולם. באתר כרגע מעל 18 מליון מחקרים, מאמרים וציטטות רפואיות. בהצלחה.

למעלה