המחיר למנה נגזר ממספר גורמים
ואין ספק שככל שיש פחות אורחים המחיר למנה גבוה יותר.

האם בחרתם יום בשבוע? האם ניתן להתפשר על זה? למשל אם בחרתם את יום חמישי שיקר במיוחד לדעתי אפשר להקדים ליום רביעי ולחסוך הרבה כסף..(חתונה קטנה, ממילא מוזמנים רק אנשים מאוד קרובים שרובם המוחלט יגיע, לא משנה באיזה יום).

בנוסף, שימו לב שכמעט בכל המקומות פברואר זול יותר ממרץ, לפעמים בצורה משמעותית. במקום בו אנחנו התחתנו, עדן על המים, פברואר נחשב חורף ואילו מרץ זה כבר 'אביב' ולכן יקר יותר.

אגב, אין לי ניסיון מול ה-Q אבל העצות שיש לי נובעות מנסיוני כשאנחנו ראינו גני אירועים (ואולם) ואני מניחה שהם תקפים גם למקומות אחרים. בנוסף, נראה לי שהמחיר בQ דומה לאזור המחיר בעדן.

לגבי מיקוח - אני מודה ומתוודה שזה קשה מול מקומות מבוקשים דוגמת ה-Q, עדן על המים, עלמה וכדומה, אבל כן הצלחנו להוריד אותם ב-5 ש"ח למנה (250 אורחים, 1250 ש"ח סה"כ). מה שקל יותר זה להגדיל את התמורה שמקבלים פר מנה: לשאול מה כלול ולנסות להרחיב את התשובה - לראות אם ניתן לכלול במחיר סוג חופה מעבר למסורתית (יפנית למשל), עמדות בופה/מסתובבים נוספות, שדרוג המנה הבשרית, אקסטרא קינוחים, חביות בירה, שדרוג חבילת האלכוהול, מסכים, עיצוב, אטרקציות כלשהן...לנסות להגדיל את התמורה בעד האגרה שזו למעשה הורדת מחיר פר סיי כי אחרת תצטרכו לשלם בנפרד ולהוסיף הרבה כסף...בנוסף, תביאו אתכם 'מלווים' מנוסים; חברים שהתחתנו, אנשים עם רקע בעולם האירועים, או בני משפחה שידועים ביכולת המיקוח שלהם.

שיהיה בהצלחה ומזל טוב!