קיום ומשמעות

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
קיום ומשמעות

השתנה מאז הפעם האחרונה שלי , ברוך הבאה לכול המצטרפים. קיום ומשמעות .נתחיל במשמעות . אדם חיי חיים רובם במסגרת החל מפעוטון עד עבודה עם משכורת , גם למבוטל יש מסגרת , לשכת התעסוקה , דמי אבטלה , עקרת בית . ולא קימת את המשמעות מה זה יעשה לך ? ואיפה המשמעות בזה שזה לא יעשה לך כלום . " האדם מחפש משמעות " אדם שאין בו משמעות קשה לו לעבור משברים ? אדם הוא לא דבר קבוע , אני לא חושבת היום כמו שחשבתי לפני חמש שנים אני משתנה בראיה בחשיבה וכו .. , לפי דעתי היום המשמעות שלי שונה ממה שהיא היית לפני חמש שנים , בהנחה שעץ נופל ביער ריק לא עושה רעש , זה אומר שהמשמעות של לפני חמש שנים לא אמיתית יותר והמשמעות של היום אמיתית . כלומר המשמעות משתנה . לפי שאני ממשיכה כדי שיהיה בסיס נגדיר משמעות - משמעות - סיבה לחיים . הסיבה שלי לחיות משתנה זה רלונטי לגמרי , מה משותף לכול הסיבות שיהיהו לי , התשובות למהי משמעות יכולות להיות אין סוף , אז הרמז יהיה בשאלה המשמעות - שלי !- כלומר אני יהיה קשור לכול המשמעויות . כלומר כול המשמעויות נוגעות בי , אבל אני זה לא גוף קבוע - שוב אני לא חושבת היום כמו שחשבתי לפני מספר שנים , אז מה אני ? היסטוריה שנוגעת בעצמה דרך שרשרת . * כלומר משמעות היא מספר משמעויוות שמלוות אותי בתקופות מסוימות בהיסטריה שלי*** . אחרי שקוראים את הכוכביות אפשר להבין שמשמעות זו בחירה **** . אנחנו מסתכלים בהגדרה שלי למשמעות - סיבה לחיים וזה מסתדר יופי . אנחנו בוחרים בהגדרה שלכם אולי לא יסתדר , אם יש לכם הגדרה אחרת שזה לא מסתדר איתה אני אעריך אם תכתבו לי אותה בתור תגובה , כמובן שזה בסדר גמור שזה לא מסתדר וזה גם לא מוכיח כלום כי כול המסקנות בקשר למשמעות שהשגנו עד עכשו התבססו על ההגדרה שלי , ואם ההגדרה שלכם נכונה ולא שלי , אז מה שכתבתי זה שטויות . אם אני בכול זאת צודקת , זה מערר שלילה של קיום קבוע של בסיס לקיום האדם . * אפשר לדמות את האני להגדרה של העולם , העולם הוא אחד , אבל מתחלק חהרבה קבוצות **בהרבה זמנים ** קבוצות הם לא בהכרח דילמות לגבי האדם , קבוצות זה כמו אני הולכת ובאותו הזמן אני חושבת . *** אם אדם חסר משמעות ואדיש בוחר להתאבד , הולך כי אין לו כוח להתאבד וכו ... יש לו חור במצבי המשמעויות , אין לו משמעות רגעית ? , חסר לו משמעות . **** אומנם רובנו לא במצב של לבחור אותה ...

vasotrophic

New member
למה?

הערגה הנצחית אל הסוף וההתחלה. אני הוא האושר הנצחי. אני הוא קנה הרובה, ובקבוק הבירה. אני החיים.

siftach

New member
לא זו השאלה

השאלה לא צריכה להיות "מהי משמעות הקיום שלי", אלא: "איך אוכל להכניס משמעות לקיום שלי". מאז תחילת ההסטוריה הכתובה מחפש האדם משמעות לקיומו, ואף פעם לא מצא תשובה סופית. גם בין גדולי המאמינים קיים פקפוק בדרכם, אבל הפחד תמיד ישתיק אותו. רבים גם שאלו את עצמם האם יש בכלל משמעות לקיומם, כלומר: למה אנחנו פה? אני מאמין שאלו שתי שאלות לא רלונטיות, מכיוון שמשמעות לקיום היא לא דבר שנגזר עלינו מגורם חיצוני, אלא משהו שאנחנו יוצקים לתוכו. משמעות בחיינו היא השארת חותמנו על הסובב אותנו. זה יכול לבוא בכמה מישורים ובעוצמות שונות, זה יכול לגרום לטוב לאנשים מסוימים ורע לאנשים אחרים, ולכן עלינו לבחון את מעשינו וראות האם הם יוצקים את המשמעות שמתאימה לנו.

דז

New member
משמעויות

אתה שואל איך אני אוכל להכניס משמעות לחיי . אני ארד לבסיס ואשאל מה זה משמעות ? .

siftach

New member
משמעות

המשמעות היא החותם שאנו משאירים על סביבתנו. בדומה לשאלה: "אם עץ נופל באמצע היער ואף אחד לא שמע אותו נופל, האם הוא באמת נפל?", כך גם המשמעות לקיומנו: אם לא השארנו חותם במהלך קיומנו, האם היינו קיימים?

דז

New member
משמעויות

אז לפי זה השארת את המשמעות שלך בגיל יום אפילו וגמר . ואז מה ואתה מפתח אותה כול הזמן לפי זה מחליף את שיטת היסום שלה . ועוד זה דעה אישית תביא הוכחת בשבילה

siftach

New member
לא ניתן להוכיח אמונה ../images/Emo13.gif

נראה לי שלא הבנת מה שכתבתי, אז אנסה לנסח זאת אחרת. הפירוש שלך למילה "משמעות" הוא "למה שמו אותנו פה, מה תפקידנו ביקום". הפירוש שלי הוא: "דברים שאנחנו עושים ומשפיעים על סביבתנו". אני פשוט לא מאמין שיש מטרה לקיום שלנו - אנחנו פה וזהו. מה שנעשה עם החיים שלנו, מה שנשנה בעולמנו, זוהי משמעות החיים שלנו.

דז

New member
אוקי מה גרם לך למסקנה הזו...

ולפי דעתך משמעות יכולה להיגמר לאותו אדם בגיל מאה ובגיל 3 וזה לא ישפיע על מילואי המשמעות כגמורה

siftach

New member
מה המשמעות של הדיון הזה?

זה נכון, אדם בגיל 100 יכול לחיות חיים המשמעותיים בואתה המידה של תינוק בן 3.

דז

New member
המשמעות של הדיון הזה

לדרום לנו לחשוב שאנו עוסקים בפילוספיה - אהבת החוכמה . אז למה אדם צרייך לחיות עד 100 ולא עד 3 , מה המשמעות של החיים אחרי גיל 3 ? נ ו י ה

siftach

New member
לא ידעתי

שפילוסופיה היא אהבת החוכמה. שוב פעם: השאלה שלך היא למה אדם צריך לחיות. התשובה שלי היא: לא זאת השאלה! זאת בכלל לא צריכה להיות שאלה. אין סיבה מיוחדת להיותינו פה. אבל, וזה אבל גדול, אני יכולים להכניס משמעות להיותינו פה על ידי השארת חותם, כלומר: השפעה על סביבתינו. יצירת משהו שיגרום לאחרים לזכור אותנו - זוהי המשמעות שאנו מעניקים לחיינו.

דז

New member
אז הכנסת משמעות בגיל 3

וכול המשך לחיים שלך יהיה חסר משמעות חדשה - לא משמעותי ?

siftach

New member
או שכן או שלא

זה תלוי מה אני עושה במהלך המשך החיים שלי.

siftach

New member
מה זאת אומרת?

השארתי חותם, אבל זה לא אומר שזהו, זה סופי. החיים והיקום וגם הקיום שלנו משתנים תמידית, כך גם החותם - המשמעות - של קיומינו.

דז

New member
אז המשמעות משתנה ?

בטח שאתה יכול להוסיף , אבל את הבסיס כבר עשיתה , והשאר זה ציור על אותו דף , כמו קישוט

siftach

New member
פה הטעות

אין דבר שהוא מושלם בעולם. מושלם - בכוונת נעשה והושלם, לא בכוונת מתאים לכל צרכינו. אי אשר להשוות את משמעות הקיום שלנו לדף שעליו מציירים, כי זה פשוט מחטיא את המטרה. בכל זאת אנסה - גם אם ציירנו משהו, אנחנו יכולים למחוק אותו, או להחליש את הצבע או לצבוע עליו בצבעים אחרים צורות חדשות או לשלב בתוכו צבעים נוספים שייצרו משהו שונה. וחוץ מזה, מה זה הבסיס? אין בסיס. זה לא בית שצריך יסודות. משמעות קיימנו יכולה להתחיל הרבה לפני הולדתנו ויכולה להסתיים הרבה אחרי מותנו. יכול להיות שהמשמעות היחידה שבחיינו הם שני הארעים האלה, יכול להיות שהיא נובעת ממעשים שנעשו על-ידינו בזמן מותנו, ויכול להיות שהיא תהיה מעשי האחרים לאחר מכן. אבל זה לא דבר קבוע, וזה לא תבנית, וזה לא משהו שיש לו שלבים ודרגות שמתקדמים בהם. זה פשוט ההשפעה שלנו על הסביבה - במיקרו ובמאקרו.

דז

New member
אבל כבר מילת

משמעות , וגם אם תמות עעכשו כבר עשית משהו . ובסופו של דבר , דף שלקח לצייר אותו שני דקות , שווה לשיפור שלו , ואולי אפילו יותר תלוי מי השופט

siftach

New member
השופט בן ...

מי השופט? שאלה טובה. כל אחד שופט במו עיניו. ומכאן שמשמעות קיימונו בעולם שונה בהתאם למי שמתבונן בנו. ומכאן שקשה להגדיר מהו שיפור, כלומר: האם שינוי שאנו עושים הוא לטובה או לרעה? זה תלוי בעיני המתבונן, השופט. כל אחד יסיק מסקנה שונה.

למעלה